Kucing Baru , Jack

by Alia Farhan, 4:17 AM

 Kali ni nak cerita pasal new addition to our family, Jack. Aku adopt dia dari USM Cat Lover, depa ni kira students USM yang selamatkan stray cats yang cedera ka yang terbiar.

So kucing baru kami ni adalah one of them. Diselamatkan dari baby lgi. Kucing kami ni diberi nama Jack.  Jack Sparrow gitewww. Mama dia kan peminat  Johnny Depp gitewww.. Jack ni seekor blue burmese cat. Actually aku memamg suka sangat kucing siam or kucing burma ni. Tak tau la kenapa. Suka sangat😂 

Streeto Pizza Sedap ke?

by Alia Farhan, 9:37 AM

 Assalamualaikum,

Finally , the school holidays start hari ni kan. Well, macam biasa dekat Penang ni meremut kereta luaq wei. Tapi xpa la layan ja lah. macam tak biasa pulek. 

So niat di hati nak ajak husband ronda-ronda Gurney tapi husband kata belah2 town/tanjung tu jem. Banyak reta… so kami pun decide la pi ke seberang and nak try Streeto Pizza dekat Batu Kawan tu.

 Assalamualaikum,

Baru berkesempatan nak share pasal penukaran phone system dari Android ke Ios. To be frank dari Huawei Mate 20 ke Iphone 13 pro. 

Seperti yang semua sedia maklum lah kan, aku memang pentegar Android dari dulu lagi. Start dengan Samsung Sl sampai la ke Note 2 , Note 3 hadiah beranak si kakak. Lepas tu Samsung C9 Pro and paling last tukar ke Huawei Mate 20 sebab terpikat dengan Leica lens dia tu.

Buka Puasa di Little Nyonya

by Alia Farhan, 10:54 AM

 Assalamualaikum 

Kejap ja dah bulan 6 kan..ni kang in a blink of eyes kang dah Xmas pulekkk…eh cepatnya masa berlalu kan. Baru hari Isnin kadang tu eh dah Jumaat. Macam hari tu baru ja puasa lepas tu tiba-tibah raya..lepas tu eh dah habis Syawal..xdan pun nak buat open haus😂

Page View Drop

by Alia Farhan, 11:27 PM

 Macam topik aku sebelum ni . Relevan lagi tak blog sekarang ni? Dan mungkin trend sekarang ni pun menyebabkan orang dah malas membaca , bila tulis panjang2 suruh lukih la..sepak kanggg…

Tak dinafikan bila page view drop memang akan rasa demotivated la jugak kan. Tapi takpa la. Aku menulis ni sebab aku suka. Kalau ikut nak kaya bukan dengan buat blog boleh jadi. Gelek-gelek live dekat tiktok gedik-gedik sikit mungkin boleh cepat kaya. Ahaksss

Beli barang rumah

by Alia Farhan, 7:38 PM

 Assalamualaikum semua

Kali ni nak cerita pasal beli barang rumah. Biasanya korang beli barang rumah dekat mana ya? And berapa kali sebulan korang restock barang-barang rumah? Macam aku, aku suka beli sikit-sikit. And memang aku jenis beli skit-sikir buat stock.

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS