Kali ni nak up pasal resipi pulak lah…kita alternate2 skit and buat kepelbagaian dalam blog ni kan…nama pun lifestyle kan…so semua genre kita tapau…ada aku kesahhhhh kekdahnya gitewww laaa kannnn

Kali ni nak cerita pasal makanan kegemaran aku…sambal kering…buat pulak guna daging kering….fuhhhh dapppp nyaaaa takyah cerita la kannnnn…Memang lauk menjahanamkan diet ni😡‍πŸ’«πŸ˜΅‍πŸ’«πŸ˜΅‍πŸ’« ni pun sebab maktok buat daging kering bagi…maka jom lah kita buat bagi perabih🀣🀣🀣

 Sambungan dari cerita sebelum ni…yg unplanned trip ke Perak hari tu….dari Teluk Intan kami turun ke Ipoh dan singgah di Kellie’s Castle…

Kellie’s Castle ni antara bangunan bersejarah la jugak di Malaysia ni kan. Dibina oleh seorang Scottish Man yang datang ke Tanah Melayu zaman2 British tu.


Cantik betul istana dia ni

Baked Chilies Chicken & Garlic

in , , by Alia Farhan, 12:31 AM

 


Nyummehhhh 

Nak buat dia pun senang ja..aku letak dalam oven ja…
Ni pun buat masa balik my hometown hari tu untuk makan ramai-ramai

Bulan 11 hari tu kami buat unplanned trip ke Perak. Hari Khamis ajak suami jalan-jalan weekend tu sebab kami semua macam da tepu tak ke mana-mana sebab suami asyik busy dengan project nya. Khamis tu masih taktau nak ke mana..hari jumaat kami decide untuk stay di Lumut.. 

Dah lama tak ke Lumut , tak ingat last bila ke sana. Yang pasti lama la jugak kan. So unplanned trip ni trip yg santai2 ja bawak kereta pun santai2 ja..yalah ikut jalan lama kan dari Changkat Jering sampai  ke Manjong and Lumut.


Tajuk tak boleh blah langsung kan

Acah2 mee kari sedap la sangat kan.. tapi ehh memang sedap pun laki cakap…hahhaha… so maksudnya sedapnl tu kan sebab laki den ni punya tekak the pun another level gak tu πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Actually nak buat mee kari tu senang ja..cuma malas aku part nak kena celur jap sawi la potong segala mak nenek condiments tu la…nyampehhh makkk

KinKin Changloon Masakan Siam Sedap

in , by Alia Farhan, 6:39 PM

 Hi hampa semua…

Lamanya aku tak update blog kan…

Huhuhu teruknya lahaiiiii

Tapi xpa kali ni nak cerita pasal port makan makanan Siam yang best dekat Changloon. Dia macam bukan kedai makan Siam yang biasa tu tau tapi kat sini almost jual makanan2 fames dekat Siam sana nun macam daging bakaq…mee celop…kengsom and macam2 lagi

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS