Bulan 11 hari tu kami buat unplanned trip ke Perak. Hari Khamis ajak suami jalan-jalan weekend tu sebab kami semua macam da tepu tak ke mana-mana sebab suami asyik busy dengan project nya. Khamis tu masih taktau nak ke mana..hari jumaat kami decide untuk stay di Lumut.. 

Dah lama tak ke Lumut , tak ingat last bila ke sana. Yang pasti lama la jugak kan. So unplanned trip ni trip yg santai2 ja bawak kereta pun santai2 ja..yalah ikut jalan lama kan dari Changkat Jering sampai  ke Manjong and Lumut.



Seronok juga bila lalu jalan lama and tak ikut hiway ni(eh mana ada hiway dr penang nk ke Lumut tu..memang kena lalu jalan dalam ja) ..bila lalu jalan lama ni kita lebih rasa releks and santai. Kalau drive dekat hiway ni paham2 la masing2 hawau nak jadi Toretto kan. And masa on the way to Manjung tu kami makan nasi kandaq dekat area2 situ jugak. Husband aku cakap dulu-dulu kalau dia ke Manjung selalu makan nasi kandaq dekat situ and ti be honest for me memang sedap rasa dia. Walaupun tak banyak la pilihan lauk macam dekat Penang tapi rasa dia prefecto! Gambar pun lupa nak amik. 

Kami sampai di Lumut pun dah petang jugak. So before check in kami ronda2 la di Lumut dulu sebab plan lepas check in nak rest lepas Maghrib baru keluar makan. Tak ingat dah nama apa tempat kitaorang check in tu tapi dia macam service apartment. Kawasan so so ja. Tak banyak choice pun kalau nak stay Lumut tu bagi aku. So okay2 ja lah



Yang pemting view dia cantik…kawasan sini sunyi gak bagi aku..ya lah biasanya orang ke Pangkor. So Lumut ninagak sunyi la sikit kan…

Malam tu kitaorang makan dekat tempat kitaorang stay tu. Mlas nak pi jauh-jauh. Ni pun lepas solat Maghrib terus cepat2 turun pi ke kedai tu..jalan kaki lintas jalan sikit dah sampai.



Ni kedai yang kami makan malam tu. Sedap jugak ..lepas tu agak kirah..kaki makan macam-macam harg dia pun murah. Makanan pun x sempat nak snap sebab masing2 da lapaq gila n makanan pun sampai tak sekaligus kan..so malas l aku baik ngap terus ja😂

Lepas makan tu kami balik ke tempat kami stay tu untuk ambilkereta and keluar beli air mineral dekat speedmart and terus ke area Teluk Batik tu..kat depan pantai tu malam-malam agak happening so apa pagi saja melayan anak2 kan.

Keesokkan paginya kami terus gerak awal ke Teluk Intan. Sebab plannya nak breakfast di Teluk Intan.  Seronok juga dari Manjung nak ke Teluk Intan tu jalan dalam dia best. So sepanjang jalan tu dapat la tengok tempat orang kan.

 Bila sampai ke Teluk Intan, tempat pertama yang kamiserang adalah Menara Condong Teluk Intan. This is our first time here. Cantik betul tempat dia. Ada nilai yang tersendiri untuk dibanggakan sebagai orang Malaysia.

Dah lamag-alamg ke Menara Condong ni haruslah kita masuk tour kat dalam ni kan..





Merenung ke mana tuuu



Tersergam indah


Mama n kiddos


Papa n kiddos


Us❤️


Part of the history


Unique 


The kiddos


I just love this❤️

Lepas ja selesai sesi melawat di Menara Condong Teluk Intan, kami pun terjah ke Astaka berhampiran di situ untuk makan.


Moh ler kita coba mee kicap yongggg



Mee kari


Mee kicap




Mee kari n mee kicap

To be honest this is my first time eating mee kicap. Maybe bukan benda yang aku suka kot since I’m not really a big fan of mee..tapi aku fan of mee bandung n mee kari…so i shall reserved my comment on this. 

Nanti la kita sambung lagi pasal trip ni lajak ke Ipoh pulak komer oiii
Stay tune yaahhh










SHARE 3 comments

Add your comment

  1. best tu jln2 menghabiskan cuti. abe kie nak jln2 pun takut banjir. faham2 la kelate ni musim tengkujuh ni camner. takutnya bila dok tempat org, umah kita plak dimasuki air.

    ReplyDelete
  2. mee kicap tu nmpak menarik!! busyra pun x pernah mkn mee kicap.. teringin jgk

    ReplyDelete
  3. Unplanned trip selalu menjadiii. Rindunya nk makan kt sana

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS