Assalamualaikum semua. Korang da start balik kampung or cuti-cuti Malaysia ke?


Aku so far masih setia di Penang sebab husband sibuk skit. Kejar dateline kerja kan. Mak aku pulak stil dekat Tawau so for the time being nak balik kampung pun tak balik-balik lagi. Actually tak kampung la sangat sebab rumah taman kan... 😂😂😂

 Sebab ada yg tanya aku Hotel apa yg best dekat Penang ni.. Meh aku list kan berdasarkan pengalaman aku. List aku ni belah2 Tanjung Bungah- Batu Ferringhi lah ya... Tempat lain aku x syiok sgt.. So aku x la syorkan.. 


Tanjung Tokong /Tanjung Bungah


Sentral Seaview Hotel



 Alhamdulillah... Kerajaan dah umum kan pergerakan rentas antara negeri dah dibuka bermula hari ni kan. Aku pasti Penang akan kembali busy dengan kereta play luar. Hahahhaha....

Motel Makeover Exclusively on Netflix

by Alia Farhan, 1:05 AM



Siri make over baru dekat @netflix ni baru main ujung bulan lepas rasanya... Cerita pasal dua org BFF, April Brown and Sarah Sklash ni depa beli Motel lama dekat Sauble Beach, Canada and make over motel tu... Kiranya from zero to Hero la kan... 

 Hai semua....

Nak tanya. Ada tak kawan-kawan dekat sini rambut banyak gugur, kering dan gatal-gatal kulit kepala? Biasanya ni adalah 3 masalah utama rambut kita kan. Lagi pulak kalau bertudung.. Terpekup jaaa kulit kepala tu.. Memang buat gatal-gatal and tak selesa kan.. Tapi lagi tak best bila tengok rambut pun gugur sekali.. Arghhh tension gila... Tak suka hokeyyyy

So baru-baru ni duk lalu lalang cerita pasal masalah rambut ni dekat time line fb semua... So aku ada la terbaca pasal satu product haircare ni... Nama dia Lavoo Hair Care. So aku pun mencuba la mana tau product ni sesuai dengan aku ka kan.... Lagipun product ni langkap dari shampoo, conditioner, mask treatment sampai ke tonic kot. Tak payah nak pikiaq beli asing-asing dah.


Yang di tunggu-tunggu dah sampai.. Yeayyyy 


STAY TECH & WELLNESS CONNECTED WITH THE LATEST ADDITIONS OF THE REALME AIOT FAMILY-realme TechLife expands its tech ecosystem with the launch of smart home appliances

PETALING JAYA, 7 October 2021 — realme Malaysia today launched its newest line of AIoT devices via livestream on realme Malaysia’s Facebook page. The Dare to Leap brand introduced a total of eight devices including smart home appliances that further diversified their range of AIoT products. realme Malaysia showcased the realme TechLife Handheld Vacuum Cleaner, realme TechLife Air Purifier, realme TechLife Robot Vacuum, realme Hair Dryer, and realme Beard Trimmer Plus during its launch earlier. Malaysian fans were also introduced to three other smartphone and laptop accessories. 

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS