Alhamdulillah... Kerajaan dah umum kan pergerakan rentas antara negeri dah dibuka bermula hari ni kan. Aku pasti Penang akan kembali busy dengan kereta play luar. Hahahhaha....


Tapi sebelum interstate travelling dibolehkan.. Maka selalu PR Penang.. Kahkah.. Nak jadi PR ozie tak tau bila tahun kannnn.... So kami sekeluarga telah bercuti2 me releks kan diri di Shangri-La Golden Sands yang terletak di Batu Feringghi. Sebelum ni aku tak pernah stay sini.. Selalu duk mai review buffet dia ja kan.. Alhamdulillah kali ni dapat review hotel dia pulak...

Review bilik dia yang bukan kaleng2 pulak tu... Executive Suites.. Best bilik dia ni...untuk process check in.. Biasa la musim2 Covid nk.. Pihak  Shangri-La Golden Sands sangat particular ya.. Detail betul... Nak scan my sejahtera status.. Tengok betul2 status vaccination.. Macam suami aku mai lambat skit sebab ada kerja kan... Aku kena tunjuk screen shot vaccination status laki aku... 

So sebab everything kena detail n particular... So the check in process jadi lambat la sikit... But don't worry tempat selesa kan.. Air pun diorang provide dekat guests yang tengah tunggu turn nak check in... Kata 5 Stars Hotel kan.. Mesti la layanan tip top maa... 



Alhamdullilah.. Kalau hampa tengok vlog aku ni. Bilik Executive Suite ni memang lebih dari selesa untuk kami 4 beranak. Basically untuk suites ni ada 2 bilik... Satu ruang macam living Hall... Satu lagi ruang untuk tidur. Yang paling best... Balcony dia besar gilaaaaa....







Bilik di ruang tamu. Katil tu boleh request ya. Yang tent tu pihak hotel buat surprise kat kami. 


Ni laluan nak ke living hall ni... 


Balcony bapak luasss


Seronok la budak2 ni dapat tidur dalam tent kan... 


Kejutan penuh bermakna... 



Welcome drink.. Suka betul aku dengan pendekatan Shangri-La in order greener world. No plastic bottle... Diorang memang guna botol air kaca ni ya untuk guests.


Coffee n tea



Ni toilet dekat bilik tidur ya. 


Syiok sebab ada bath tub.. Yahuuuu... For me... Kalau cari Hotel.. One of d criteria aku nak kena ada bath tub... Wajib! So dat mak2 macam aku ni boleh me time berendam dalam ni lama2... Hehhehehe.... 

Oh ya dekat living room tu pun ada toilet n shower jugak... So xda la isu nak berebut toilet ka apa ka.... 😝😝😝


Ni masa 1st nite nak keluar dinner... Dekat depan hotel pun ada ja kedai bersepah2 depan tu.. Less hassle nak kena pi jauh2 kan... 


Esoknya pagi2 da bangun nak breakfast dekat hotel... 

 

Aku suka betul cafe dia ni... Memang kalau mai review pun suka gila bahagian ni... ❤️❤️❤️





Selera naga pagi-pagi... 


Nasi lemak.... 


Dimsum.. Nyum2... 


Western Breakfast... 

Overall puas hati.. Hampa kalau stay sini.. Cuba la buffet set depa ok... Tak gaduh nak keluar pi cari bfast dah.. Makan ja dekat hotel. Rugi la keluar dari hotel. Mai tempat best kita duduk ja sampai lebam kat sini... Nikmati facilities yang ada... 


Lepas makan.. Kita jalan2 skit... Sebelum ada budak kena join PDPR class.. Hahahhah


Amik angin laut dulu... 


Mai bercuti pun sibuk nau dengan keja 🙄🙄🙄


Kolam mandi budak-budak. Yang best sebab ada shades macam ni.. So xda la rentung kan kalau berendam tengah2 panas tu... 




Water slides dengan bucket water... 
Memang antara sebab kenapa mak ayah pilih Golden Sands Resort ni sebagai destinasi percutian... Sebab pools dengan water park dia best... 


Pemandangan dari bilik kami stay.. Ada orang dah tak sabar nak mandi time ni... 


Bila malam.. Nampak view macam ni... Bestnya.. Lepas tu dengar bunyi ombak dari balcony.. Heavennnn!!! 

 
Nanti boleh repeat lagiiii.... 


Best dapat releks dekat balcony dia... Resort ni pun best sebab pokok2 dia semua besar-besar and redup... 
Orang kata calming sangat. 


Benda paling best.. Bila dapat view yang best... Katil besar.. Ank2 takyah berhimpit tidur satu katil dengan mak ayah.. Hahhahaha... 

Sekian sahaja percutian kami 3 Days 2 Nites di Shangri-La Golden Sands Penang.... 





Time to go home... Hahahha.. Padahal duk Penang jugak kot... 

Next time target nak stay dekat Rasa Sayang Shangri-La pulak... Harap2 duit cukup nak stay kat sana.. Maklum lah dah bukak interstate travelling ni harga mesti la back to normal kan 😂😂😂 nangis mak nok rega diaaaa.... 

Apa pun.. Thank You Shangri-La Golden Sands for nice hospitality... 

Parents yang nak bawak ank2 mai Penang.. Hampa patut try stay di sini... Memang puas hati and berbaloi.... 

For more info... 




Shangri-La Golden  Sands Penang, 





























SHARE 5 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS