Motel Makeover Exclusively on Netflix

by Alia Farhan, 1:05 AM



Siri make over baru dekat @netflix ni baru main ujung bulan lepas rasanya... Cerita pasal dua org BFF, April Brown and Sarah Sklash ni depa beli Motel lama dekat Sauble Beach, Canada and make over motel tu... Kiranya from zero to Hero la kan... 




From these to these ⤵️⤵️⤵️







Ni la The June Motel dekat Prince Edward County... Lawo kannn


Sebelum tu depa dah make over satu Motel di Prince Edward County Canada and make over old motel tu sampai da bombbbb... Lepas kejayaan depa make over @thejunemotel di Prince Edward County... 

Masa depa baru nak start make over di Sauble Beach ni time ni tgh winter.. And tiba2 masa tengah nak ni Covid hit world wide... Best jugak la tengok depa struggle make over depa punya motel...dengan financial struggle sebab Covid ni kan... Tapi depa berjaya la harung jugak... Tapi kalau hampa jenih not into deco eclectic n colorful macam aku.. Maybe hampa akan mehhhh la kan... To be honest...bukan semua org mampu pull it off to another level. Kalau deco yang trendy ni hampa biasa akan nampak lebih kurang ja.. But yang jenih2 ni dia akan create characters tersendiri... Different characters... Tapi mmg best la tengok depa dua ni buat @sarahsklash @aprilkbrown...




Ni sebelum depa start make over the whole motel.. Depa make over dulu tempat depa nak stay.. Sebab depa beli the whole old motel ni... So ni ada la macam rumah utk family owner lama dekat motel ni.. 



Ni after depa make over dapoq rumah yang depa duduk untuk sepanjang make over tu... Lawooo gilaaa.. Suka lahai aku niii... 


Selain as tempat depa tdoq.. Rumah tu gak jadi tempat depa meeting.. Kiranya home office jugak la... 


Ni bahagian ruang tamu dalam rumah depa duk tu... 


Selain daripada tu.. Depa ada buat kedai merchandise utk lobby motel depa ni.. Pun cantik! 






And semua orang yang mai ke motel depa ni adalah orang yg suka kan Keunikkan motel ni... Bak kata orang melayu instagrammable la katakan


The owner Sarah Sklash


The other owner, April Brown. 


Two BFF who shared the same interest... Travel.. Happen to quit their job n be a motelier. 


Suka gila aku tengom motel depa... Sungguh instagrammable. Nasib jauh.. Kalau dalam Malaysia.. Tambah kalau dalam Penang.. Memang dah ajak laki den check in.. Hahahhaha

Psss... Nanti kita story pasal cuti2 Penang kita dekat Golden Sands By Shangri-La ya 😜😜😜😜







SHARE 3 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS