Lagi cerita pasal KFC

Heee tak abih2 dengan KFC kan. Eeeiii korang ni...tipu lah kan kalau ada orang kata tak suka makan kepsi ni kan....jangan nak membongak dik non.

Semalam aku ada update status kt fb psal original recipe vs spicy tu kan. Tak sangka ramai pulak setuju dengan aku kan.


Sebenarnya, rasa original recipe …

grilled salmon recipe

Hola me amor....

Orite tetiba ini mlm cik alia ni terlebeh rajen nk conteng2 n bgi recipe besa2 ja...

Recipe org diet....

Org nk kawen kena la diet....

Hahahha...puihhh....

Ok back to reality plizzz.....
Bahan;

Slices of salmon....ikut suka nk byk mana...tebal mana...aku suka nipis2...tp byk slices.…

Random stuff

I've been out of ideas... What to rant here... Whenever i'm trying to come out with new content/post here.... I keep on asking.... Is blogging still relevant to this moving foward social media. Do people stil read blogs?N if people does read blogs.. N Why d hell PR stil dont want to pay blo…

Resipi : Pasta Aglio E Olio

Haiii lamanya tak up recipe kan...
Kadang2 tu bukan apa. Rasa macam malas nk up recipe sebab macam senang jek kan. Nanti orang cakap ehh bajet pandai nauuu la masak tu...
Ehh pedulik pulak aku kan...blog aku...sukati aaa nak up amenda pun...

Tapi disebabkan bila aku update kat ig ada yang tanya aku…

Recipe : Vegan Scallop Lime Butter

Just a quick update.. Kadang2 diri sendiri pum terlupa recipe asal buat macam mana.. So at least.. I got d clue what i'm using... Hahahhaha...

This is my vegan scallop... 
So let see...the main ingredients n how to do it... 
Bahan-bahan:
King oyster mushroom  Butter 1/2 tbsp Lime juice Sugar Mushroom …

Resipi : Ayam Goreng Berlado Sedap

Musim MCO ni banyak aktiviti memasak ja lah. Macam2 resipi nanti orang tanya... Recipe plis.. Recipe plis...

So moh la kita share resipi Ayam Goreng Berlado yang mudah dah sedap.



Untuk Ayam Goreng Berlado kali ni aku tak buat version pedas sangat pun. Sebab nak makan dengan anak-anak kan. So harusl…

Resipi : Makaroni Bakar Air Fryer

So sebelum kami lena kami nak share lagi satu recipe yang best untuk hampa semua. Recipe ni ringkas gila. Pejam mata pun boleh buat aihhh.
Ada bahan2.. Onz teruih buat. 
Bahan-bahan:
Macaroni (rebus dulu)  Sos pasta (ikut la hampa nak jenis apa.. Aku guna cap Tesco Mascarpone.. Saja nak try.. Sedap…

Resipi : Ayam Penyet dan Sambal Ayam Penyet Power

Menu simple tapi merecik hawauuuu
Untuk menu ni simple ja. Aku buat cara aku la kan.. Bukan la ikut recipe betul2 ayam Penyet ka apa ka.  Ni pun ayam tu Guna air fryer ja. Senang keja aku. 
Recipe untuk ayam pun senang ja. 
Bahan-bahan:
Ayam... Aku suka Guna whole leg atau thigh atau drumstick Kun…

Recipe : 3 cup chicken dish

Hai...
Xìn Nìañ Kùai Lè
Gong Xi Fa Chai...
To all chinese out there...


Hari ni bermood CNY so kita nak update blog dengan resipi makanan chinese. Boleh gitewww???

So hari ni nak share resipi ni dapat masa tengok AFC chanel. Agak menarik. This dish is a famous dish in Taiwan.

So basically this recip…

Cheese baked rice recipe

Recipe ni actually dah lama gila nak share...

Tapi....
Asik lupa jaaa...


Bahan2 nya:
Beras
Brocoli(potong kecik2 sbb nk bg Adriana mkn sama)
Carrot(potong dadu)
Peas(optional-aku xbuh pun)
Fresh milk
Butter
Oil
Chicken stock
Salt(skit jer sbb nk kasi si kenit ni mkn jgk)
Cheese

Cara2:
1) panaskn s…

carbonara pasta

For carbonara ni...recipe inspired by martha stewart..ya..tpi knapa ada cabai kering tu?dat one tu di~adapt utk tekak melayu siam aku ni...nk kena ada menda yg pedassss jugak...kalau dak x lalu...

Back to d recipe....

Jeng jeng jeng....
Senang ja..jimat kos gila2 kot. ..xpyah buang duet p beli prego…

broccoli cream soup

As requested by my fren lina, i would be delightful to share my recipe wif u...u...u. ...n her...
Ok let just straight to d point...

Sorry i've been busy lately....

Yeah wed preparation gimme headache sumtymes...hahaha....
Wutever la....

Back to the point....
What u need;

~broccoli...depends la by…

ain's chicken mushroom recipe

As requested by my dearest baby sis, ain jenny whom is my roomate last time when i was studying in UniKL~MICET,Melaka...

Cewahhh promote micet nmpk...xkoser makkk....

Hahhahah

Ain tgk tu nama recipe...xtahan akak...
Ain n dear readers(ada ka readers blog aku ni?!)...
Bahan2:

Ayam..of coz...depend la …

~~mine yummy pasta~~

nmpk sedap ker?tu la pasta ayam yg aku wat hr tuh...senang jer beb...guna paste wat sdri jer...xperlu preggo smua tu..ngarut jer...huhuhu...so kalo nk tau recipe...bleh ja nk share...cewah...entri kali ni resipi la plak yer~~
bhan2 nya: ayam3 bijik tomato besaqcili bohcili ketchupcapsicum/lada bengga…

Preparing Frozen Food

Sejak2 anak da start balik sekolah walaupun online ja.. Tapi tetap lah mak ni nanti lagi bz kedaung nak pikiaq macam2... Si kakak dah banyak class melalui google meet pagi-pagi. Si adik pulak dah start tadika...Tadika si adik pulak bukan online... Kena pi ke sekolah... At least yg ni aku lega la s…