First Outing...

in , by Alia Farhan, 1:55 AM

 Rasa macam feel dia lain pulak bila dapat bawak anak-anak ke mall. Alhamdulillah rasa da macam dulu-dulu... Accept the crowd was less crowded. Mall yang kami pi pun tak ramai orang.. Alhamdulillah.

Kalau dulu pantang weekend ja asyik beria dah dekat dalam mall.. Habis satu mall tu kami tawaf... Hahahha... Hari Sabtu lepas masa ajak husband lepak-lepak.. Husband tanya nak ke Queensbay ka ke mana.. Cepat-cepat jawab nak ke Gurney. Sebab hari sebelumnya aku dengan husband dah ke Queensbay untuk groceries shopping... Hari Jumaat pun macam ramai orang dekat Gurney tu...

So to play safe ajak la dia ke belah-belah Gurney sana... Bila nak naik ke tempat parking tu nampak parking banyak kosong... Legaaaa aa tak ramai orang. Kalau sebelum Covid tu hmmm ja lah nak cari parking kalau weekend tu kan... But rezeki la tak ramai pun orang time tu. .... Syukur....


Awal-awal da janji nak belanja ice cream kan.. So kena la belanja kan... 




Tumpang makan dekat luo ja sebab Hagen Dazs tak leh dine in lagi. Niat nak makan Chili's.. Sekali Chili's pun xleh dine in lagi... So tumpang la sat makan tang niii 🤣🤣🤣


Last2 makan dekat Food Court Gurney ni.. Aku suka food court baru dia cantik sangat.. Lepas tu food selection pun best2... 


Macam biasa la Duck Egg Char kueytiaw. 


Dapnyaaa 😋😋😋


Dah siap makan.. Jom cargas nak ke Merchato tengok apa yang best. 




Aku suka gila kalau mai feeling2 groceries dekat Merchato ni sebab dia punya ni teratur ja... Dia macam high class skit la... Lagi classy dr Jusco gitu.. Tapi barang takla sebanyak Jusco tu Haa... 




Masa untuk pulang ke pangkal jalan. 


Sekian sahaja kegembiraan membawa anak2 ke Gurney Plaza tapi feeling dia macam bawak pi Harrods dekat London sana.. Hahhahahha... 
Takyah la nak kecam orang yang bawak anak2 keluar ke mall ke apa ka.. Pandai2 la makpak diorang nak jaga anak2 diorang macam mana. Lagipun kerajaan dah kata ON dekat parents yang dah lengkap 2 dose kan... Kena pandai2 la adhere with SOP... kalau terlampau ramai... Xyah la pi ke tempat tu... Jangan lupa pakai mask... Sanitize tangan... And jangan lupa remind anak2 apa yang patut selalu. 

Sebenarnya seronok tengok angka jangkitan Covid makin menurun trend dia. Alhamdulillah... Berkat usaha semua kan... N yes the vaccine works dengan kuasa Allah... Alhamdulillah... Syukur Ya Allah.... 

Stay safe semua ❤️❤️❤️














SHARE 1 comment

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS