New SOHO

9:56 AM

Kali ni nak cerita skit pasal SOHO aku kt rumah ni...aku da relocate kan workstation aku dari dalam bilik kecik kat depan tu ke dalam bilik tidur aku. Means aku compresskan everything into my master bedroom.

Yes obviously crowded but dont care! At least dalam bilik tu nanti boleh letak katil single untuk tetamu or anak in future. Bilik Adriana and Aishah tu lah tempat tidur depa nanti, tu la tempat main depa nanti..tu la tempat study depa nanti. Nak wat macam mana,nama pun duduk apartment ja noks.

And at least bila relocate kat sini senang sikit aku nak guna pc and update blog. And then pc aku sekarang ni da jadi port anak-anak dara aku duk tengok Omar Dan Hana.

So jom tengok workstation baru aku yang aku relocate dekat dalam master bedroom aku ni. Untuk sudut workstation aku ni..aku buat ala-ala rose gold /pink gold gitewww haaaa...
Jom check it out yo.


Workstation mak gitewww haa.



AliaFarhan.com


Flamingo lamp from ig : scandi_scandu


Dat house shelf pun dari ig : scandi_scandu 


Gantung2 quotes...kata nak positive kannnn


Lighting cun kat sini


Tak tau tapi suka theme rose gold/pink gold ni




LOVE ni aku spray kan dengan gold n pink. Buat ala-ala ombre gitewww haa


Sama dengan tin susu ni. Aku spraykan jugak. Suka effect ombre tu




Cantik la lepas ni tangkap gambar kat meja putih ni. Lighting pun semula jadi dah kan. Cunggg sangat dah ning




Galak combine gambar macam gini sebab konon nak wat ala-ala pinterest la kununnn.



Ni pulak side tepi belakang. Haa sini kekdahnya asal boleh. Macam ni la kalau ruang limited kan. Tapi ok lah asalkan dapat letak barang-barang aku yang banyak ni. 

Tapi drawer hitam tu nanti once Adriana tidur kat bilik dia aku akan transfer pi ke sana sebab tu drawe baju dia dengan Aishah tu. Xpa la slowly la ajaq dia bagi suka duduk dia and enjoy duk dalam bilik dia. Lagipun kami nak buh bunk bed dalam bilik tu. Sesuai la untuk anak dara kami dua orang tu nanti kan.

Pssss...hampa start train anak hampa tidur sendiri umur berapa ya??,





You Might Also Like

22 comments

  1. cntik.. pndai alia. memang banyak la idea menulis lepasni

    ReplyDelete
  2. cantik dah kemas...biasa la dok apartment..i feeeeeeeeeel you..hihihi... skrg meja pc letak kat ruang tamu..dah la meja gedabak..sakit mata..nak relocate, xde space dah..blk no.3 jd bilik baju... tgh fikir nak beli meja ikea yg kecik tu utk letak pc ape sume tu..baru rajin sket kot nak update blog..kotttttttttttt la kan..azam 2018 katanya..ekeke :p

    ReplyDelete
  3. Kemas jer workstation. Bilalah nak ada workstation sendiri kat rumah tu.. hehehe...

    ReplyDelete
  4. Best ada tempat keja sendiri, sis tak ada ruang dah nak letak kat mana hehehe. So tarik je meja kecik ni depan tv lagi senang..hahaha. Mana dann je tempat koje

    ReplyDelete
  5. seronok bila boleh hias soho ikut citarasa sendiri ni.

    belum ada anak, tak boleh nak jawab soalan tu... huhuhu

    ReplyDelete
  6. Cantik, kemas dan pasti lepas ni idea datang mencurah-curah..kan? Kreatif la

    ReplyDelete
  7. Nie kalau soho cantik mcm nie, mau terlelap jugak atas meja tu. Soho sy serabut. Time x serabut time xdigunakan. Once dh duduk situ, semua jadi mcm kapal pecah. Hahahah

    ReplyDelete
  8. bila ada ruang kerja yang cantik dan kemas, nak buat kerja pun semangat.

    ReplyDelete
  9. kreatif.. workstation y simple but nice...

    ReplyDelete
  10. lepas ni boleh terus berkarya dengan penuh semangat kan.

    ReplyDelete
  11. Bestnya dekat dengan SOHO. Nak jenjalan sana boleh jalan kaki je la kan. Dah ada workstation semoga lebih rajin update blog lepas ni.

    ReplyDelete
  12. Cantik SOHO alia. Saya ada SOHO jugak tapi itu yang meja yang dishare dengna suami. PC dua monitor, pakai gilir-gilir sebab dia tak nak pakai laptop kerja die dekat rumah. Tak nak campur urusan kerja dengna rumah katanya

    ReplyDelete
  13. I like SOHO. small and cute and privacy

    ReplyDelete
  14. Cantiknya soho awak. Kaler tu memang elegan habis. merecik. btw, anak2 akak start tidur bilik sendiri masa umur 6 tahun. Boys.

    ReplyDelete
  15. haha your workstation memang girlish! but as long as it makes you happy while working, that's all matters kan.

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  16. Anak akak yang kecik sejak lahir dah tido sendiri ngan abang ngan kakak dia dalam bilik dorang sendiri. Tak ingat pulak abang ngan akak dia umur berapa mula tido pisah ngan akak.
    Nice set up your SOHO, love the sweet pink macam tuan nya.

    12 Tip Untuk Memulakan Bisnes Online 2018 Dengan Konfiden

    ReplyDelete
  17. Alamak sangat kreatif ! Kita pun nak SOHO juga ! Lepas ni bilik akan jadi ofis dan nak buat ala-ala minimalist tapi nampak kemas dan stylo ! Thanks for sharing kreatif sangat ! ;)

    ReplyDelete
  18. Not too compress but it look clean the arrangement. Creative idea.

    ReplyDelete
  19. sebelum ni xtau pun soho tu ape.. hihi.. tapi apepun sy suka sgt SOHO awak.. pink itu warna kegemaran saya

    ReplyDelete