Showing posts with label make over workstation
Kali ni nak cerita skit pasal SOHO aku kt rumah ni...aku da relocate kan workstation aku dari dalam bilik kecik kat depan tu ke dalam bilik tidur aku. Means aku compresskan everything into my master bedroom.

Yes obviously crowded but dont care! At least dalam bilik tu nanti boleh letak katil single untuk tetamu or anak in future. Bilik Adriana and Aishah tu lah tempat tidur depa nanti, tu la tempat main depa nanti..tu la tempat study depa nanti. Nak wat macam mana,nama pun duduk apartment ja noks.

And at least bila relocate kat sini senang sikit aku nak guna pc and update blog. And then pc aku sekarang ni da jadi port anak-anak dara aku duk tengok Omar Dan Hana.

So jom tengok workstation baru aku yang aku relocate dekat dalam master bedroom aku ni. Untuk sudut workstation aku ni..aku buat ala-ala rose gold /pink gold gitewww haaaa...
Jom check it out yo.


Workstation mak gitewww haa.



AliaFarhan.com


Flamingo lamp from ig : scandi_scandu


Dat house shelf pun dari ig : scandi_scandu 


Gantung2 quotes...kata nak positive kannnn


Lighting cun kat sini


Tak tau tapi suka theme rose gold/pink gold ni




LOVE ni aku spray kan dengan gold n pink. Buat ala-ala ombre gitewww haa


Sama dengan tin susu ni. Aku spraykan jugak. Suka effect ombre tu




Cantik la lepas ni tangkap gambar kat meja putih ni. Lighting pun semula jadi dah kan. Cunggg sangat dah ning




Galak combine gambar macam gini sebab konon nak wat ala-ala pinterest la kununnn.



Ni pulak side tepi belakang. Haa sini kekdahnya asal boleh. Macam ni la kalau ruang limited kan. Tapi ok lah asalkan dapat letak barang-barang aku yang banyak ni. 

Tapi drawer hitam tu nanti once Adriana tidur kat bilik dia aku akan transfer pi ke sana sebab tu drawe baju dia dengan Aishah tu. Xpa la slowly la ajaq dia bagi suka duduk dia and enjoy duk dalam bilik dia. Lagipun kami nak buh bunk bed dalam bilik tu. Sesuai la untuk anak dara kami dua orang tu nanti kan.

Pssss...hampa start train anak hampa tidur sendiri umur berapa ya??,





Sejak dua menjak ni workstation aku jadi messy gila. Pendek kata SOHO aku memang messy gila dengan raw material nak buat homemade soap aku nya. Dengan homemade soap yang tengah cure nya. Dengan Bubble wrap bagai, bila da start serabut tu mula la rabit sampai ke meja habih haa.

Dari meja Ikea yang agak kecik tu dah upgrade ke meja besaq skit pun jadi gak messy nya. Sebab too many things to put onto the top of the table kan. Mau nya tak messy. So SOHO pnya room terkunci rapat bila ada guest mai. hahahaha

Ni bila duk start karang post guna PC balik, mula la simpan balik workstation step by step. Mula la dapat idea dari group PS Penang Ikea tu. Ada yang letak rak LACK Ikea tu atas meja untuk organizekan workstation depa. So apa lagi, LACK pun tak pakai sangat kan. Dari duk biar berhabuk ja moh le kita letak n susunkan atas meja. Senang mak nak letak pc semua bagai secepuk atas tu haa. Actually kaki Ikea mesti tau yang rack LACK ni adalah rack tv yang kecik kat Ikea tu. Ala yang RM39,90 tu.  So marilah kita HACK kan LACK Ikea kita ni yaa.


so amacam?
ok tak letak gini???
so far rasa teratur skit la hidup aku ni....kalau tak Ya Allah menyampahnya nak masuk SOHO ni. part lain dalam SOHO belum siap lagi la. tunggu la, makyong kan cepat penat. Little by little nanti susun , sorting apa yang patut dan wat major 5S  kat dalam SOHO ni. nanti2 la ya kita share yang tu ya. 

Apa yang penting aku da tak serabut sangat dah bila masuk dalam SOHO ni walaupun ada part yang masih aku rasa jem bila nak tengok kan. So sabaq ya. Nanti-nanti kita wat slow-slow gitu haa.. nak speed aku tak larat la haaa.

oklah, tu ja la nak kongsi cerita hack n diy aku kali ni.


Lepas ni makin bersemangat la nak update blog bagaikan;)
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS