How to Kekal Tenang ?

by Alia Farhan, 8:51 AM

 Bagus sharing ni. Simpan sini.


[ Bila Usia Masuk 40an-50an, Banyak Perkara Yang Perlu Kita Ubah ]


Antaranya :



1⃣ Bersederhana dalam bekerja, sebab kau kena lebihkan usaha mendekati Allah dan keluarga.

Genting Highland- Skytropolis

by Alia Farhan, 10:25 AM

 Assalamualaikum,

Cerita pun dah nak basi. Tapi tu la, antara salah satu tempat yang favourite kami anak beranak adalah Genting Highland sebab sejuk n best. Masa sebelum-sebelum tu pi rasa boring sebab Skytropolis semua tak buka lagi. Nk pun masa kami pi January hari tu pun outdoor tak buka lagi..geram ja tengok soft launch dia acah2 ada salji bagai kan🤭🤭🤭

Makanan Thai Sedap Di Penang

by Alia Farhan, 9:17 AM

 Assalamualaikum,

Sebab ramai kan duk tanya…kat mana kak alia makan makanan thai sedap ni?!!!Depa kata selalu sangat duk up layoq kan…

Takpa la kali ni kita reveal la kan…cuma x reveal la kt fb..sapa nak tau kena baca kt blog…hahahhahahahha 

 Assalamualaikum,

Sejak bela kucing ni macam-macam benda kami kena ambil kira sekiranya nak tinggalkan rumah lebih dari dua atau tiga hari. Kucing kami Si Ivy ni pulak jenis yang clingy dan cenggeng. Kalau kena tinggal ja mesti dia stress and bulu dia banyak yang luruh. Kesian dia.

Resipi Rendang Daging Pantas

by Alia Farhan, 7:11 PM

 Assalamualaikum…

Hari tu macam yang kita sedia maklum,terkejut tergempar  kita kena buat preparation raya kalut-kalut. Benda paling penting kalau nak raya of course la rendang kan. Tambah-tambah kalau rendang daging. Boleh termenung and tam tidur malam nak siapkan and tunggu daging tu empuk kan.

Big Bad Wolf Is Back To Penang

by Alia Farhan, 9:19 PM

 BIG BAD WOLF BOOKS RETURNS TO THE PEARL OF THE ORIENT  

Fans of Big Bad Wolf Books to savour 

“The Big Bad Box Sale – Midnight Madness” – for 14 hours & 11 days! 




Penang, April 27, 2022 --- Penangites! We’ve got fantastic news for you! The World’s Biggest Book Sale - Big Bad Wolf Books will be bringing thousands of its treasured books to the Pearl of the Orient, Penang Island at the end of this month!  

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS