Meggi Goreng Simple Terlajak Sedap

by Alia Farhan, 9:47 AM

 Kat sini ada peminat meggi goreng dak? Macam kami suka sangat meggi goreng dekat mamak. Tapi x semua la kedai mamak yang best kan. Kalau dapat yang best tu…asyukkk ja.

Kat rumah ni pun sentiasa beli meggi kering yang kosong tu banyak sebab senang kalau anak2 lapaq ka time minum petang ka or xda idea ka nak masak apa…so moh ler kita leburkan mee ni buat meggi goreng ja.

Progress In Life

by Alia Farhan, 11:10 AM

 Why do some people hate other people progress?

I’m not sure how others feel..but sometimes some people is unhappy to see other people progress..tak paham la..kenapa kena ada rasa tak suka tengok orang lain ada progres dalam hidup dia. Do you expect other people life stagnant and mendatar ja? Can’t we just be happy for them?

Movie Review : A Simple Favour

in , by Alia Farhan, 9:03 AM

Hai hampa semua…:

Masa kami quarantined hari tu macam biasa la kami kan dah bertalak dengan ASTRO… so kami hanya melanggan so Netflix ja…so macam biasa kita layan Netflix ja lah…

Salah satu cerita yang kami tengok adalah A Simple Favour ni…lakonan Blake Lively, Anna Kendrick and our handsome guy from Sarawak, Henry Golding (cingggg sangat).

 Hampa pernah dengaq dak ice cream Inside Scoop? Ice cream ni makin lama makin hot…biasa yang hot tu ice cream mcm Baskin Robins dengan Hagen Dasz kan…tapi tell u what this ice cream have a place on our family’s heart. Aaaa gitewww


Ni dark chocolate butterscoth. Sedap nyahhhh! Tak silap aku kalau guna cone ni RM10.90 macam tu..kalau dalam cup tu ja lagi murah

 Sedar tak sedar makin lama makin kertu diriku ini. Lepas tu sekarang ni paling malas gila nak make up tebal-tebal. Dah more to pentingkan penjagaan kulit lagi. Skincare is my new zinggg.

Lagi pulak sekarang ni asyik pakai mask ja kan lagi la malas gila haku nak make up. Hari tu masa kat Sabah kulit agak burn ya walaupun da pakai sunscreen. Ya lah tak rajin pulak aku nak apply setiap jam kennnšŸ¤­ 

 Assalamualaikum 

Well dengan kos sara diri yang makin meningkat naik ni one of the way to berjimat is by cooking our own food. Nak tak nak memang kena masak la kan cerita dia. Paling senang kalau dah malas nak masak..buat nasi goreng ja. Menu yang anak2 suka and never say no.

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS