Tajuk tak boleh blah langsung kan

Acah2 mee kari sedap la sangat kan.. tapi ehh memang sedap pun laki cakap…hahhaha… so maksudnya sedapnl tu kan sebab laki den ni punya tekak the pun another level gak tu 😅😅😅

Actually nak buat mee kari tu senang ja..cuma malas aku part nak kena celur jap sawi la potong segala mak nenek condiments tu la…nyampehhh makkk

KinKin Changloon Masakan Siam Sedap

in , by Alia Farhan, 6:39 PM

 Hi hampa semua…

Lamanya aku tak update blog kan…

Huhuhu teruknya lahaiiiii

Tapi xpa kali ni nak cerita pasal port makan makanan Siam yang best dekat Changloon. Dia macam bukan kedai makan Siam yang biasa tu tau tapi kat sini almost jual makanan2 fames dekat Siam sana nun macam daging bakaq…mee celop…kengsom and macam2 lagi

Kenapa Kena Pilih Telco Yoodo

in , by Alia Farhan, 9:52 AM



 Ada yang tengah cara mobile coverage yang affordable n berbaloi tak? Korang pernah dengae pasal Yoodo tak?! Kalau nak tau Yoodo ni salah satu service provider untuk telekomunikasi macam Celcom semua tu jugak la. 

Setiap orang pun cara komunikasi and penggunaan data dia pun tak sama kan…so apa yang menariknya dengan Yoodo ni kita boleh mix n match kan ikut jenis penggunaan kita.

Homecook Western Food

by Alia Farhan, 9:14 AM

 Kadang-kadang malas nak masak tapi paksa diri juga untuk masal sebab nanti kang larat la nak makan luar ja..dah la sekarang ni semua benda mahal gila. Ntah la rasa tak sampai hati nak ajak laki makan dekat luar selalu sangat kan. Sekali makan tu kalau busuk-busuk memang habis la RM50..Tu kalau kedai biasa kan .. kalau Western tak kurang la RM100 kalau kedai yang cafe2 n cosy ni kan…

 Assalamualaikum 


Dah lama tak berupdate blog ni . Dah bersawang dah . Ntah apa yang busy sangat pun tak tau lah kan.  Biasa la mood up and down tu mesti ada punya dalam hidup ini. Tapi kena segera kembali ke daratan and jangan ke laut sangat.

Tapi takpa la since dah lama tak ber update blog ni aku nak cerita pasal double chin ni.. Ya lah makin me jadi 2 pulak double chin ni sebab bila usia makin kertu ni makin sagging la kan kulit2 tu... Bahagian yang akan nampak ketara adalah bahagian bawah dagu dengan bawah mata... Fuhhh tak suka betul kalau dari sisi tepu tu nampak double chin!!! Adeh sakit hati tengok nya ok... 

Birthday Treat

by Alia Farhan, 7:02 AM

 Assalamualaikum…

It’s been along tak update blog…busy apa pun tak tau lah kan..benci betul dengan diri sendiri sbb lemahhhhhh nak update blog ni selalu. Lemahhhhhh 🤪🤪🤪

But since November is a special month for me sebab 28th November semalam la birthday my second precious thing in the world..baby boo Aishah Arissa ..she is now 5 years old.


My Ecah pot2
Time ni sedap ja nak uli2 n gomoi-gomoi☺️☺️☺️
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS