Berbunga-bunga hati bila dapat hadiah yang super comels dari Enchanteur ni. Aduhhh sweet sangat kotak nya yang pinky pinky gitu. Ehhh aku takdak la pencinta pink but yeah I do admit that pink color is cute tho!

Seronok bila Enchanteur mengambil inisiatif untuk menghasilkan set hadiah yang best macam ni. Takda lah kalau nak beli hadiah ja limited and jenuh menggaru kepala nak beli apa kan.



Bagi mereka yang tidak mahu dihadkan dengan hadiah biasa seperti jambangan bunga, coklat dan kad hadiah yang tidak akan bertahan lama, set wangian adalah pilihan hadiah lebih ideal. Set hadiah sebegini sangat serbaguna untuk dijadikan hadiah pada mana-mana majlis atau ulang tahun memandangkan rekaan pembungkusan serba indah dan lengkap dengan rangkaian rejim penjagaan diri yang mengandungi wangian EDT dan losyen. Pemberian wangian dilambangkan seperti memberi sejambak bunga yang besar, tetapi lebih praktikal dan mengandungi intipati kuntuman bunga semerbak. Lebih penting lagi, haruman ini membawakan gabungan simbolik keintiman dan kemewahan.


Mini size n cute!



Penerima akan dapat menikmati pengalaman hadiah penuh wangian. Perasaan indah yang kembali mekar semula akan mengeratkan hubungan baik biarpun di antara si anak- si ibu, adik beradik, teman istemewa, malah hubungan antara pelajar dan guru. Sedikit sentuhan perincian akan mengekalkan detik-detik penuh keajaiban setiap hari.

Menyedari penghargaan yang diberikan terhadap wangian EDT, ENCHANTEUR memperkenalkan 5 set wangian tersendiri yang disediakan dalam bingkisan yang direka cantik, sesuai untuk semua perayaan - sama ada hari ulang tahun, perayaan, hari lahir, anugerah pencapaian dan hari penghargaan. Pek EDT mesra perjalanan  bersaiz 15ml ini menjadikan hadiah ini sesuai sebagai kejutan dan mudah dibawa di dalam beg tangan.

ENCHANTEUR telah membina reputasi sebagai jenama haruman dan penjagaan diri yang terkemuka dan berkualiti, diilhamkan dari Kota Perancis. Setiap aromanya telah dipilih oleh pakar wangian Perancis. Kami berbangga kerana dapat memenuhi keperluan wanita untuk mencipta sebuah pengembaraan cinta menakjubkan yang penuh dengan tujuan dan keanggunan.



SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (BELLE AMOUR & MON AMIE)
Mon Amie jika diterjemahkan, bermaksud My Friend (Sahabatku), memberikan wanita aroma yang menyenangkan dengan penuh kesegaran apabila berada di luar; manakala Belle Amour yang membawa erti Beautiful Love (Keindahan Cinta), satu wangian yang didambakan terhadap seorang gadis impianmu. Kedua-dua wangian floral ini melambangkan persahabatan dan hubungan cinta yang mekar direka khas dengan bahan unik dapat menjamin mood keseronokan pada siang hari serta pengalaman suasana temu janji malam yang indah. Set ini sangat sesuai dijadikan hadiah sempena apa jua sambutan kerana wangian ini hadir dalam botol bersaiz comel dengan penutup berbentuk reben ENCHANTEUR Paris yang tersendiri -  seolah-olah hadiah yang diikat dengan reben. Kedua-dua wangian ini telah digubah di dalam kotak yang sangat cantik bersama Menara Eiffel ENCHANTEUR Paris. Set hadiah yang mengandungi 15ml wangian EDT Belle Amour dan Mon Amie boleh didapati secara eksklusif di kedai farmasi Watsons seluruh negara.



Wangian Mon Amie


SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (MON AMIE & ADORE)
Mengandungi 2 wangian EDT Mon Amie dan Adore bersaiz 15ml, set hadiah ini digubah khas untuk memikat dan menawan hati orang di sekeliling. Mon Amie adalah aroma personaliti menawan dalam semua hubungan, yang merangkumi persona terang, dan ceria si gadis. Wangian Adore pula menggambarkan haruman gadis idamanmu yang comel dan sentiasa meninggalkan kesan yang mendalam. Set hadiah yang sungguh menakjubkan ini meningkatkan mood si gadis agar dirinya sentiasa berasa istimewa dan berkeyakinan. Set eksklusif ini boleh didapati di kedai Watsons sahaja.  


SET HADIAH ENCHANTEUR PARIS MON AMIE
Set mempesonakan ini mengandungi sebotol wangian EDT bersaiz 15ml serta losyen badan dan tangan Light & Fresh yang segar dan melembapkan kulit dalam pek size 100ml, kedua-duanya dalam variasi wangian Mon Amie. Haruman ini meremajakan, manakala losyen yang diperkaya dengan lidah buaya, portulaca, ekstrak liquorice dan ejen pelindung matahari bertujuan untuk melindungi kulit agar lebih lembut, cerah, lembap dan sentiasa dilindungi dari sinaran UV. Diformulasikan agar bertekstur ringan dan tidak berminyak, membolehkan si gadis melakukan aktiviti harian dengan mudah dan selesa. Gabungan set ini akan memberikan kenalan gadismu bau haruman sepanjang hari serta penjagaan asas hariannya terjaga rapi. Luahkan penghargaan anda kepadanya kerana sentiasa tampil mempesona seperti permata! Dua barangan ini digubah dalam kotak berwarna yang ceria dan boleh didapati secara eksklusif di farmasi Guardian seluruh negara.




SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (MON AMIE AND CHARMING)
Set hadiah ini terdiri daripada wangian Mon Amie dan Charming bersaiz 15ml setiap satu, yang berkonsepkan siang dan malam. Set ini melengkapi gaya hidup si gadis yang gemar menggunakan aroma berbeza untuk waktu yang berbeza. Pada siang hari, dia mempunyai persona Mon Amie – individu yang periang, dan mudah didekati manakala pada waktu malam, dia akan bersiap untuk keluar dengan haruman sofistikated yang menonjolkan keanggunan diri serta membuat si dia terpikat. Set hadiah ini boleh didapati di kedai runcit utama di seluruh negara, serta laman membeli belah atas talian- LAZADA.



Wangian Belle Amour

SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (BELLE AMOUR & ROMANTIC)
Diilhamkan dari personaliti romantis si gadis, ENCHANTEUR memperkenalkan set hadiah di dalam kotak merah jambu – di dalamnya mengandungi wangian Belle Amour dan Romantic bersaiz 15ml setiap satu. Kedua-dua wangian menyenangkan ini bertujuan untuk menyemarakkan cinta dan kasih sayang untuk menjadikan setiap detik bersama berharga. Anda pasti terpesona dengan keanggunan dan kecantikannya yang memukau. Bingkisan set ini dijual di kedai runcit utama di seluruh negara dan laman membeli belah atas talian- LAZADA.  

ENCHANTEUR PARIS MINIATURE EDT GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). ENCHANTEUR PARIS MON AMIE GIFT SET berharga RM23.50 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). Selain itu, the ENCHANTEUR MINIATURE GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 di Semenanjung Malaysia & RM36.70 di Sabah dan Sarawak.

Harap-harap encik suami baca la post ni. Kalau perfume Echanteur ni dah habis boleh la dia belikan set hadiah ni kan.

Last weekend adalah weekend yang well spent dengan anak-anak. Wahhh well spent gitewww haa. Yalah, normally weekend kadang-kadang husband aku pi tengok kerja la apa la. Tapi last weekend, he took an effort to spent time with us especially with the kids.

Lepas ja check out dari Eastin Hotel hari Ahad tu kami terus ke Gurney Paragon untuk siapkan task Komachi aku. Then pi visit my fil kat rumah dia. Lepas tu memang awal-awal aku cakap kat husband aku nak pi trim rambut aku sebab rambut aku kalau da start panjang nanti akan bercabang. So baik cegah dari kena teruk nanti.

So while waiting for me to do some scalp treaatment and trim rambut. Maka encik suami pun bawak la the kids pi ke Kidland dalam Prangin Mall ni.



After 1 hours plus macam tu aku pun join la depa kat sana.Wah not bad la jugak kan dalam Kidland ni. Walaupun tak la canggih macam Kidzania kat KL nuu kannn. Tapi berpadalah dengan harga dia.

Jom layan gambaq-gambaq dulu na.


Mario mariooooio....






For those who like extreme activities boleh la try yang ni. Adriana main kat bawah-bawah ja papa cakap sebab kat atas dia tak berani nak naik sorang-sorang. Papa plak duk pegang Aishah masa mama tengah duk wat treatment rambut kan. Anak i pun gayat macam i keeee...




Hospital sesction


The kids mart


Beauty salon.


Science center.



Police station.


Fire station.


Masa aku masuk ke sini Adriana da dekat section Masterchef Kidland. So dia join activity baking.


Seronok kemain anak mama sorang ni. 


Ok la yang paling penting dia enjoy and learn something kan . Dapat jugak mama rasa cookies kakak buat. Ehh sedap pulak tu tau.


Ni pulak kat section art class.


Hasil dari art class dia.





Suka tengok video ni...bila dia enjoy sangat masa baking ni. Nanti la kakak ye kita baking plak kat rumah ye.

Konsep dia pun macam sama dengan Kidzania, bila da habis satu aktiviti tu nanti akan dapat pay dalam duit ala2 Kidland world la kan. Konon-konon macam kerja jugak la kekdahnya.

Untuk hampa-hampa yang kat Penang and pening nak bawak anak hampa pi buat aktiviti apa time weekend boleha try mai ke sini. 

Kidland Penang

4th floor, Prangin Mall,
10100 George Town,
Penang
042617652

Or boleh la layari







Bunyi macam seronok kan tak kerja duduk rumah. Mengadap main fon. Kahkah. Hakikatnya Allah saja lah yang tahu betapa men-yotong nya supermak2 sekalian. Kannnnn???


Cerita aku  bukan seorang  Supermama


6:00-6:30am : Bangun n solat Subuh. Siapkan bfast (ni kalau tak terbangun lambat la kan)
6.40am: Husband tolong mandikan si kakak untuk ke sekolah.
7:00am : Hidangkan bfast.
Tu belum kira Aishah bangun nak susu celah2 nak prepare bfast or solat kaπŸ˜₯


Macam ni aku da prepare siap-siap malamnya lagi. Sambal da siap buat. Telur da siap rebus. Ikan bilis siap goreng. Ayam siap perap. Bangun pagi masak nasik lemak and grill ja ayam yang perap malamnya tu. 

7:15am : Siapkan kakak bagi tomey-tomey.
7:35am: Bfast kakak n hubsie.


Tapaukan sekali dekat Amir. Dengan pakej sandwich tuna lagi ha. Aku siap da pesan jangan lupa bawak balik tupperware aku sebab tu TUPPERWARE BUKAN TIPUWARE. kahkah ada penegasan di situ. Sebab apa aku kena remind macam tu? Sebab selamba katak dia pi buang jug and bekas tupperware aku masa nak renovate rumah hari tum nasib baik 2 bekas ja. Kalau tak bini hang hijau jawabnya


8:00am : kakak dah pi ke sekolah normally dis time Aishah da bangun
8:30am : Aishah feeding time. Lepas tu bagi dia main-main sat apa yang patut.


Tu port terbaru dia. Feeling-feeling kerusi dia sendiri la tu.

9:00am : bagi mandi Aishah, susukan apa yang patut. After that perform Dhuha.
10:00 am : mama pulak baru mandi. Kahkah.
10:15 am: prepare simple lunch
10:45am : update blog/bisness
11:50am : ready amik kakak kat school.


Kakak yang bubbly. Sayang kakak forever.

1:00pm : sampai rumah terus lunch, bagi kakak mandi, mama solat n prepare kakak untuk mngaji AlQuran
1:50pm: get ready untuk ke rumah tok mama untuk mengaji.


Gey ready nak pi mengaji.

2:30pm : sampai rumah. Cepat-cepat susukan Aishah. Kakak normally terbongkang dah. Aishah pun goal. Dengan mama2 pun goal sekali. Kahkah.
3:30pm : update bisness apa yang patut n rest.
5:30pm : prepare n top up masak untuk dinner.
6:30pm: bagi kakak n adik mandi
7:00pm : suap anak2 makan.
7:30pm: maghrib and mandi
8:30pm : ajar kakak reading n writting.


Sory kakak kalau mama garang macam KINGKONG

9:30pm : main dengan anak-anak before sleep.
10:30pm : make sure both sleep.
10:45pm : laundary time (basuh and lipat time anak2 tidur)
11:30pm : kemas dapur and kemas hall. Jemur kain.
12:00am : ready to sleep.
Tapi selalunya kul 1 pagi jugak yang tidur nya. Biasa la update bisness ig pun laju time2 tu la.

So sapa cakap jadi housewife tak penat? Kadang-kadang rasa macam dah jadi super sotong dah. Kahkah. Tapi ok la, seronok tengok anak-anak depan mata.

Macam aku basically da set laundary aku waktu malam. Kalau siang aku just basuh yang senang and cepat kering ja macam cadar etc. Laundary time aku memang time anak-anak aku dah lena. Tapi sekarang ni aku tengah taip ni dah kenapa mata aku nak pejam-pejam pulak dah. Yeah lani baru 11.25am. Japgi 11.50am kena get ready nak pi amik kakak dah.

Ok la hampa. Chow. Nak kena update pasal bisnes pulak ya.

Hampa kalau sudi jangan lupa follow Instagram @scandi_scandu tauuu




My beauty haul

in , , by Alia Farhan, 6:31 AM
Xmas season just end. I'm not going to lie to you because at this season I  normally do my shopping thing a lot especially on beauty stuffs.

The best thing about Xmas they normally comes with attractive discount especially for beauty products. 😍😍😍 who could not love this????πŸ€”πŸ€”πŸ€”

So let see what damage have been done to my piggy bankπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


My haul from Sephora
Marc Jacobs mini mascara | Benefit - Dr Feel Good (mini size) | Becca Highlighter  (mini size )


More face mask


More and more face mask. And not to forget foot mask from Daiso (murah oiii!)



Safi Rania Gold Beetox Technology range products. Been using it like 2 weeks plus. Let wait and see the result after a month. I shall do this in a full review for these products.


Literally, I'm broke now. Hahahha. Hopefully my piggy bank will start to be fat again for this coming autumn trip in May. In Sha Allah.

So what is your Xmas haul?



Hai hampaaa...
Kali ni kami nak share pasal satu kedai makan Chinese muslim food tau. Sebenaqnya kami dah pi makan lama da. Masa Adriana punya graduation day lagi. Kahkah. Lani baru nak update wei. Apa punya turrr.



Untuk pengetahuan hampa, restoran Muhammad Loh ni terletak di Bertam Perdana, Kepala Batas. So if hampa yang mai ke Penang and nak cari Chinese Muslim food silalah terjah ke sini ya.

Untuk pengetahuan hampa, ni kami makan untuk 5 dewasa dan 3 kiddos.

Jom tengok makanan-makanannya dulu ya.


Sotong goreng tepung. Sedap!


Siakap. Aku tak sure masak apa sebab adik ipar aku yang order kan. Ada bawang merah and bawang putih goreng ranggup-ranggup. Sedap sangat!


Kangkung belacan..padu rasa dia


Chicken butter. Sedap ...memang recommended. Adriana pun suka sangat


Shark fin soup! My all time favourite. Teringat preggy Adriana ngidam nak makan ni. Bila dapat tu nak nangis bila tengah makan. Moment terindah. Thank you la husband melayan cravingness bini hang ni.

So overall, the food is nice. Tempat pun selesa jugak. Yang penting harga berpatutan. Cuba korang teka overall ni semua berapa? Seingat aku husband aku cakap dalam RM140+  which for me not bad sebab makan ramai and somemore shark fin soup tu biasanya mahal kot. 

Untuk hampa yang nak try makan kat sini boleh la buat reservation dulu tau. Mana tau takut fullhouse ka.


Alamat:

No 7-G Jalan Dagangan 9,
Pusat Bandar Bertam Perdana,
13200 Kepala Batas,
Pulau Pinang.


Ok lah hampa. Chow...




Kali ni nak cerita skit pasal SOHO aku kt rumah ni...aku da relocate kan workstation aku dari dalam bilik kecik kat depan tu ke dalam bilik tidur aku. Means aku compresskan everything into my master bedroom.

Yes obviously crowded but dont care! At least dalam bilik tu nanti boleh letak katil single untuk tetamu or anak in future. Bilik Adriana and Aishah tu lah tempat tidur depa nanti, tu la tempat main depa nanti..tu la tempat study depa nanti. Nak wat macam mana,nama pun duduk apartment ja noks.

And at least bila relocate kat sini senang sikit aku nak guna pc and update blog. And then pc aku sekarang ni da jadi port anak-anak dara aku duk tengok Omar Dan Hana.

So jom tengok workstation baru aku yang aku relocate dekat dalam master bedroom aku ni. Untuk sudut workstation aku ni..aku buat ala-ala rose gold /pink gold gitewww haaaa...
Jom check it out yo.


Workstation mak gitewww haa.



AliaFarhan.com


Flamingo lamp from ig : scandi_scandu


Dat house shelf pun dari ig : scandi_scandu 


Gantung2 quotes...kata nak positive kannnn


Lighting cun kat sini


Tak tau tapi suka theme rose gold/pink gold ni




LOVE ni aku spray kan dengan gold n pink. Buat ala-ala ombre gitewww haa


Sama dengan tin susu ni. Aku spraykan jugak. Suka effect ombre tu




Cantik la lepas ni tangkap gambar kat meja putih ni. Lighting pun semula jadi dah kan. Cunggg sangat dah ning




Galak combine gambar macam gini sebab konon nak wat ala-ala pinterest la kununnn.



Ni pulak side tepi belakang. Haa sini kekdahnya asal boleh. Macam ni la kalau ruang limited kan. Tapi ok lah asalkan dapat letak barang-barang aku yang banyak ni. 

Tapi drawer hitam tu nanti once Adriana tidur kat bilik dia aku akan transfer pi ke sana sebab tu drawe baju dia dengan Aishah tu. Xpa la slowly la ajaq dia bagi suka duduk dia and enjoy duk dalam bilik dia. Lagipun kami nak buh bunk bed dalam bilik tu. Sesuai la untuk anak dara kami dua orang tu nanti kan.

Pssss...hampa start train anak hampa tidur sendiri umur berapa ya??,





© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS