Decluttering

Aku baru ja buat spring cleaning /  decluttering baju-baju yang da lama terperuk and tak pakai. Fuhhhh ingat skit ja baju aku. Rupa-rupanyaaaa... Ya Rabbi.

Insaf aku. Malas dah nak beli baju-baju pasni sebab balik-balik akan baju kering yang belum berlipat lagi. (Pffttt gila pemalas and baloq kan..…

My Eat Clean Menu ( suitable for BF mom)

Holaaaa...
As i mentioned earlier in my previous post, I'm in a process to reduce my calories in take so that I can reduce my body mass. Pftttt...penat wei kadang-kadang tu dengan lelemaks ni.

So seperti mana yang hampa tau, kami banyak follow tips from Kevin Zahri sebab tips dia antara yang se…

Khasiat Ais Untuk Muka

Pernahkan anda mendengar dengar rawatan kecantikan menggunakan kuib ais ? Adakah rawatan kuit menggunakan kuib ais ini benar - benar berkesan ? Moh la kita tengok apa faedahnya membuat rawatan kulit menggunakan kuib ais .

Cantikkan Kulit Wajah Dengan Ais

Cantikkan Kulit Wajah Dengan Kuib Ais

Ada be…

Tips jimat beli bahan rumah

Hai korang.

Kali ni meh nak share skit tip jimat nak beli bahan rumah. Ya lah sekarang ni apa-apa pun kena jimat noks. Tak jimat nanti Najib murka macam mana nok. Jenuh nak ngadap Kak Mah seumor hidup! Bahaha

Ok tips yang pertama , yang ni untuk detergent baju hampa. Hampa suka beli yang macam ma…

Tips jimat cermat

Tips ini asalnya diterbitkan di FB Wall Azizul Azli Ahmad, seorang pensyarah UiTM yang banyak berkongsi tentang pengurusan kewangan peribadi dan juga penulis buku Mudahnya Beli Rumah.

Tahun baru, harga barang banyak yang naik. Suka tak suka, ada barang yang terpaksa dibeli walaupun harganya lebih m…

25 Mommies Bloggers Yang Korang Patut Follow

Haiiii semua... Sehat ke tuuuu duk rumah2 time MCO ni? Mesti ada time rasa boringgggg gilaaaa kannn.. Golek2 sana sini... Golekkk lagi smapai kadang2 rasa macam aduiii nak cakap dengan dinding dahhhh.... Hahhahhaha... Oklah kali ni nak share pasal mommies bloggers yang korang patut follow.


Credit t…

Tips simpan duit Dan berjimat

Tajukkkkk.. Takleh belahhh kannnn. Macam tak sesuai kannnn nak bagi tips bab2 kewangan ni. But Alhamdulillah as I grow older day by day... Aku boleh la bezakan mana yang kehendak mana yang keperluan. Haaa giteww.



Aku ni bukan lah kategori menyimpan sangat tapi memang aku ada satu habit kumpul duit …

Cara Sukat Kuantiti Spaghetti Untuk Masak

Heloo hampaaa...Confirm hampa semua suka masak spaghetti kan di kala-kala lock down kena bertapa sendiri dekat dalam rumah ni kan? Spaghetti ni pun versatile kan.. Boleh masak macam-macam cara.. Carbonara boleh... Marinara boleh.. Aglio olio boleh.. Bolognese pun boleh.... 
Macam dekat rumah ni kami…

Travel tips : Travel with kids, what to bring?

Credit to Google.

Haiiii guys....
Kali ni nak share skit travel tips bila travel dengan kids. Macam kami personally kalau travel memang angkut sekali anak-anak kami sebab kami takdak maid nak tinggai kan. Tak fair jugak kalau kami nak tinggaikan anak-anak kami yang stil kecik and tak boleh nak uru…

Tips Kecantikan : Pemilihan warna kanta lekap

Hai, kali ni nak sharing satu tips kecantikan macam mana nak pilih warna kanta lekap supaya tak nampak "gerun" di mata orang lain yang melihat kita. Jangan tak tau tersilap pilih warna lens korang bukan nampak cantik tau tapi ternampak "weirdooo" atau macam "hantu" tau…