Favourite Korean Drama to watch over and over again

 I'm not typically an addict of K-drama... I normally choose of what K drama i will watch. Takda la semuanya aku hentam ja tengok. Well, juggling with mom-ster thingy... I must say.. I shall be selective of what i'm gonna watch... Cause time is precious....nak jadi makcik kantin lagi.. Teacher lagi... Makcik cleaner lagi.. Nasib ada Mimi Si Bibik tu boleh la harap2 skit buat kerja rumah. Hahahha

Normally i will watch based on the hero.. Kalau Hyun Bin or Lee Joon Gi memang laju-laju lagi ONZZZZ.... hero tu penting ya... And latest k drama oppa yang melekat di hati adalah Gong Yoo. Kahkahhhhh.. Apa tua2 ni baru minat Gong Yoo. Tak baik orang kata number genap kan... So kita ganjilkan dia.. Sekarang dalam top rank kalau nak tengok K drama mestilah cerita Hyun Bin-Joon Gi-Gong Yoo. Kahkahhhh 

Berikut cerita-cerita yang aku boleh repeat tengok berulang kali... 

Full House  (2004)



Cerita ni pernah jadi fenomena gak la masa aku dip dulu. Ingat lagi time layan cerita ni time aku duk tengah final semester. Time ni la laki aku panggil aku rice cooker dia... Haihhh geram akuuu.. And awal tahun ni aku repeat tengok balik.. The feeling is stil d same... Suka cerita ni! 


My Lovely Sam Soon (2004)



Ni aku tengok masa amik degree.. Time ni da start hangauuuuu dekat Hyun Bin! Hahhahha... Hyun Bin dalam ni mangkuk gila weiiii... Suka cari pasal dengan Sam Soon ni... Aku rasa cerita 3 or 4 kali gak aku repeat tengok sebab besttttt.... 



My Girl (2005)


Ni pun masa degree gak tengok cita ni... Ada Lee Joon Gi and Lee Dong Wook dalam ni.. And of course la aku suka Joon Gi start cerita ni kahkahhhhh 

My Coffee Prince (2007)


Cerita ni pun 1st time la kenal Gong Yoo kan... Aku repeat tengok cerita ni baru-baru ni. Best jugak. Muda remaja lagi Gong Yoo time ni. Sekarang ni dah tua.. Tapi makin tua makin hensem.. Apoooooo


Secret Garden (2010 )


Ni pun cerita Hyun Bin berlakon.. Tapi dalam ni Hyun Bin nampak keding sangat... Tak tough mcm lani😂 cerita ni pun best jugak laaa... 



Scarlet Heart Ryeo (2016)


Ni cerita Joon Gi yang aku terpaling sukaaaa... Hensem la dia jadi Prince Wang So ni... And first time jugak kenal Kang Ha Neul. Dalam cerita ni Kang Ha Neul ni pun hensem... Tengok dekat luaq mcm biasher2 ja.. Watak dia dalam ni hensem sama mcm Joon Gi. Kahkahhhh... Apa kah... Rasa cerita ni aku repeat 5 ka 6 kali ntah.. Lepas tu sedehhhhhh... Apooo...tapi memang cerita ni sedih gila... Even sedih pun suka jugak tengok! And lagu dia pun semua best2! And pelakon dalam ni pun semua best2



Goblin - The Lonely & Great God (2016/2017)



Ni da 2 kali tengok... Cerita dia pun best jugak. Tengok kali ke dua ni la baru sangkut dengan Gong Yoo kahkah... Lepas tengok cerita ni kali ke dua repeat balik tengok Coffee Prince... Apooo... Laki mak cakap dia ni tak hensem... Hyun Bin hensem lagi... Ehhh biaq laaa... Sebukkkk jaaaa 😝😝😝 cerita ni lagu dia semua best-best. 


Ni la list-list cerita yang aku boleh tengok all over again... Cuba suggest sat cerita apa yg best-best and lawak-lawak... Kalau serius and berat-berat sangat ni tak minat wak 😂



8 Comments

  1. try la tengok drama prison playbook atau reply series, walaupun first episode macam bosan tapi tak expect cerita dia makin best dan kelakar :)

    ReplyDelete
  2. kebanyakan cerita2 yang kak Alia tengok tu, saya pun dah tengok juga..mmg best kalau tengok berulang kali

    ReplyDelete
  3. sama lah favorite kita.. tgk byk kali pun best.. tp byk lagi kdrama yg best..nnt buat list lg.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha... Xlayan sgt kdrama ni.. Layan hero yg suka ja🤣🤣🤣

      Delete
  4. Tak pernah tgk pun hahah mungkin bkn peminat k pop

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kpop lain.. Kdrama lain🤣
      I xminat kpop... Kdrama pun tgk hero la

      Delete

Post a Comment