Kenapa Online Seller Wajib Berbisnes Di PG Mall

Hellooo hampa semuaaaa... Musim2 MCO/PKP ni... Ada yang baru berjinak2 nak jadi online seller kan? Ya lah.. Ada yang nak cuba untuk meniaga online.. Tapi tak tau nak mula kat mana....

Nak buat website perniagaan sendiri cost dia bukan sikit ya. Makan cost yang besar jugak tau. Kali ni nak share sikit pasal PG Mall.



Apa PG Mall tu?PG Mall merupakan portal laman sesawang membeli-belah(online shopping) yang memudahkan seller dan buyer.

Antara kategori Produk yang dipasarkan di PG  Mall adalah:

  • barangan keperluan ibu dan anak
  • keperluan dapur (groceries)
  • perkhidmatan dan seminar
  • kelengkapan rumah dan dekorasi
  • fesyen
  • peralatan sukan
  • pelancongan dan penginapan
  • produk kesihatan
  • produk kecantikan 
  • produk eletrik , elektronik dan IT dan lain-lain

Kenapa korang kena sertai PG Mall untuk jual produk korang?

  • PG Mall, www.pgmall.my, adalah Malaysia no 1 Ecommerce.
  • established since 2017.
  • salah satu-satunya local E-commerce platform dari Malaysia.
  • ada database 1000000 customers (and still growing) di negara-negara  Asia Tenggara.
  • the only platfrom yang menggunakan kemudahan major e-wallet seperti (Maybank QR Pay, Touch N Go e-wallet, Boost, GrabPay, Alipay n etc)
  • PG Mall ada in house MIS team yang boleh menolong sellers untuk boost marketing to do various creative  store campaigns.
  • PG Mall juga mempunyai strong supportive group of customers base untuk promote seller dalam PG Mall di dalam network dan social media on their shopping experience.
  • PG Mall juga menjangkakan 10000 orang peniaga akan join mereka pada tahun ini.
  • tiada cas dikenakan untuk seller mengiklankan barang mereka di PG Mall. 
  • Merchants yang terlibat juga disupport oleh regular creative campaign yang bergabung dengan partners with different e-wallets dan banks setiap bulan untuk drive both sales and traffic to the stores.
  • PG Mall juga integrated dengan SelluSeller, EasyStore, iStoreiSend , urStore, tresGo, Etailer Gateaway, Red Dino. Sellers are using these service providers, PG Mall strongly welcomes u onboards as PG Mall already integrated with this partners
  • PG Mall also been working with all courier services untuk memudahkan urusan  delivery untuk seller di PG Mall.



Menarik bukan? Aku suka sebab platform PG Mall ni lengkap dengan major e-wallet yang kita selalu guna sekarang ni. Sebab biasa kalau guna e-wallet ni kita akan dapat cashback balik. Tu yang paling seronok tu..as customer la..aku memang suka guna platform e-wallet ni. And of course la aku rasa kemudahan e-wallet yang sync dengan portal online shop mcm PG Mall ni adalah satu advantage untuk pembeli tegar online macam aku ni. So korang yang memang berniaga online ni tak salah kalau aku cakap...harus menggunakan platform PG Mall ni sebagai platform untuk korang menyebarkan lagi business online korang.

Jom korang sign up sebagai seller PG Mall seller.pgmall.my ya.

About PG Mall:

Web :www.pgmall.my
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: www.instagram.com/PGMall.my

0 Comments