Avoid Tempat Ramai Orang, Irama Dining Here We Go

Aku mengaku... Aku selalu bawak anak2 aku keluar makan dekat luar.... Tapi as usual la.. Aku punya perangai.. Aku avoid tempat2 yang ramai orang n bersesak-sesak.

Yalah..zaman2 Covid ni paham2 la kan.. Tapi sampai tak keluar langsung pulak.. Tak boleh jugak kan... So kena la amik prevention measures yang bersesuaian.

Salah satunya... Kena avoid tempat yang sesak. So hari tu masa Sha and Wan mai Penang and lepak dekat rumah aku... Maka aku pun ajak la dinner dekat luaq... Plan awal nak makan dekat Teluk Tempoyak yang belah chalet tu tapi tutup pulak... 

Pi yang satu lagi pun tutup... So kami pun pi la Originally Bangkok Tomyam tu.. Sebab hujan2 dapat siakap stim limau dia tuuuu... Fuhhh masyukkkk... Sekali panjang que dia.... Ahhh tak koserrr... 

Pusing la kami ke Nurul Ikan Bakaq pulak.. Tedia sekali ramainya umat manusia.. Tak kuasa akuuuu.. Last2 kol Irama Dining untuk booking tempat terus. Nasib la depa terima lagi untuk reservation makan dekat situ... So apa lagi. Kami pun cargas la ke sana...




Apa2 selfie dulu ya... 





Food macam biasa la sedap as usual. 
Rasa da banyak kali aku cerita pasal Irama Dining ni. Antara favourite place aku jugak ni... Satu sebab makanan dia sedap.. Pastu place dia pun best ja... Selesa n cosy... And yang penting jarak ke meja2 lain tu jauh ya... 



Group 📸 📷📷

Sedih pula ni tiba2 nak MCO balik.. Jom la kita pakat2 doa beramai2 Allah angkat virus Covid ni dari mukabumi Allah ni... Aminnnnn



3 Comments

  1. nurul ikan bakar tu, bila yg tak ramai tatau... apa pun apple juice dia sedap gila hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah nurul ni. Bila ramai org.. Rasa dia hauk.. Lari habis 🤣🤣🤣

      Delete
  2. nurul ikan bakaq besa2 ja.. kalau mil ajak pi mkn, kata kt dia bt perabis duit abah ja. hahah

    irama dining tak pi lg. next time pau sil pulak. kena bt SOP sendiri baru lega nk mkn kt luaq

    ReplyDelete

Post a Comment