Susun Atur Baju Anak-anak

Biasa la kalau suruh anak2 simpan baju.. Kadang-kadang kelaut betul susunan dia.. Main sumbat pun ya. Datang mama punya sheikh tak boleh tengok.. Siap la korang...habis melibas semua...Bila da susun-susun atur balik... Sekali banyak nya baju-baju yang lama... Yang da senteng tak leh pakai dah... So…

Planner Addict Malaysia

Baru2 ni terjebak balik dengan planner... Sebenarnya... I found its quite therapeutics to jot down something in our planner.Lagi2 bila buat cute2 muit ja... Lepas ni kena jot down la balik dalam planner lawa2... 


Basically aku ada 3 planner.. 1 planner yang monthly tu.. Situ aku ada la jot down ben…

FILEM THE WITCHES DITAYANGKAN EKSKLUSIF DI HBO GO 29 JANUARI INI

Sedih bila pikir-pikir pasal Covid 19 ni.. Banyak menda yang kita dah tak boleh nak buat. Antaranya... Tengok wayang. Aku rasa cerita last aku tengok wayang adalah Bad Boys III... Time tu tengok midnite movies dekat First Avenue Penang dekat TGV.  Tu la last movies yang kami tengok dekat cinema emp…

Hak Merancang Keluarga Hak Isteri

Wajib merancang dan menghadkan jumlah anak jika:
1. Anda tak mampu nak sediakan bilik yg cukup dan selesa untuk anak². mengasingkan anak² lelaki dan perempuan.
2. Anda tak mampu nak beli pakaian yang elok² untuk anak² anda.
3. Anda tak mampu beli makanan yang berkhasiat dan elok² untuk anak² anda. (re…

Resipi Nasi Kari Mudah Dan Sedap

Hari tu ada up and puji diri sendiri buat nasi kari sedap dari Nasi beriyani hameediyah.. Matilamaknakkkk puji diri sendiri oiii... Tapi serius la kalau hampa rasa teringin nak makan nasi beriyani ka apa ka.. Apa kata hampa try la buat nasi kari hampa sendiri... Bahan2 pun dah tentu ada kat rumah.…

Preparing Frozen Food

Sejak2 anak da start balik sekolah walaupun online ja.. Tapi tetap lah mak ni nanti lagi bz kedaung nak pikiaq macam2... Si kakak dah banyak class melalui google meet pagi-pagi. Si adik pulak dah start tadika...Tadika si adik pulak bukan online... Kena pi ke sekolah... At least yg ni aku lega la s…

How to Remain Calm During MCO?

As i walked from 2020 entering 2021..i was so excited and this year will bring a more worry less from all this pandemic... But BAMMMMMM... suddenly the numbers of peope infected with Covid 19 now hit the numbers of 4000+

(Pic credit to Google) 

As we know the government also have take another step t…