How to Remain Calm During MCO?

As i walked from 2020 entering 2021..i was so excited and this year will bring a more worry less from all this pandemic... But BAMMMMMM... suddenly the numbers of peope infected with Covid 19 now hit the numbers of 4000+

(Pic credit to Google) 

As we know the government also have take another step t…

Gulai Sembilang Jelutong, Sedap

Rasa macam hari tu berkobar-kobar gila duk update blog... Tibehhhhh kena umum MCO terus mood blogging semua tersontot n ke laut dalam... Cissss... Mati mood aku tauuuuu 😌😌😌😌Tapi takpa... Jom la aku nak panaskan balik blog aku ni... Idok ler mau senduuuu.. Kalau idok macam mana adsense nak kach…

Bila Balik Jitra

Jumaat yang lepas aku balik ke Jitra... Sebab mak aku balik ke Semenanjung ni... Macam biasa la kan... Mesti kalau masak tu hidangan penuh meja without fail...tak pernah tak sedap.. Semua lauk maktok diorg ni masak best2 kot...
Penuh meja lauk oiiii.. 

Kerabu cempedak

Daging harimau menangis bakar...…

Avoid Tempat Ramai Orang, Irama Dining Here We Go

Aku mengaku... Aku selalu bawak anak2 aku keluar makan dekat luar.... Tapi as usual la.. Aku punya perangai.. Aku avoid tempat2 yang ramai orang n bersesak-sesak.Yalah..zaman2 Covid ni paham2 la kan.. Tapi sampai tak keluar langsung pulak.. Tak boleh jugak kan... So kena la amik prevention measures…

Food Review : Eryna Cafe Curry Claypot, Balik Pulau.. Kari power!

To be honest....kesedapan makanan tu terlalu subjective untuk aku. Mungkin sedap bagi orang lain.. Tapi dekat aku... Biasa2 aja... Mungkin bagi orang lain xsedap.. Tapi sedap bagi aku... Sebab tu aku cakap subjective menda ni....Kali ni nak cerita pasal satu kedai makan ni...nun jauh di Balik Pula…

Bye2 Penang Ferry

Seperti yang kita semua sedia maklum.... Ferry Penang dah ditamatkan perkhidmatan pada 1 January 2021 yang lalu....

Credit to Google. 
Sedih jugak kan.. Sebab tu salah satu Ikon dekat Penang ni... But considering many factors... The state decided to end it... I guess everything good has it ends. 😭😭…

Start Up, Korean Drama Review

Walaupun agak ketinggalan nak review pasal Start Up ni... Macam biasa la... Orang dah habis tengok aku baru marathon gitu haaa....Macam aku pernah cakap sebelum sebelum  ni kan.. Aku agak selective kalau part nak layan cerita korea ni.. Especially yang drama ni... Aku mesti tengok dulu hero yang ma…