Cara mengetahui warna under tone kita

Hai holaaaa...
setelah berkurun lama tak blog berhabuk kan.
kali ni nak kongsikan pasal pemilihan warna / shade foundation yang betul berdasarkan warna undertone kulit kita. Seperti yang sedia maklumkan kita ni dilahirkan dengan berbagai warna kulit. Ada yang cerah, ada yang sederhana cerah..ada ya…

Trollbeads Malaysia X Butterfly Project Malaysia

Ahhhh...woman n jewellery is like a best friend. Finding the right one is quite hard, yeah same goes when it comes finding this jewellery that suits us. I've been thru "Pandora" sensational season, but now I'd loss interest in their collections. Hahaha. Too many people wearing it;…

Food Review :Nasi Lemak Kedah kini di KL from Zakwan Meals

Hai hampa kali ni kami nak cerita pasal Nasik Lemak Kedah...apa yang speciaknya Nasik Lemak Kedah ni? Biasanya kalau kat Kedah kami panggil nasik bungkuih/bungkus.

Biasanya dekat area Alor Setar & Jitra boleh diktakan bersepah-sepah kedai jual nasik bungkuih/nasi lemak kedah ni. So what so spec…

Travelog Phuket : Day 3 | Jalan-Jalan Di Phuket Guna Tour Guide

Hai hampa. Bertemu kembali untuk sambungan Travelog Phuket ni. Untuk Day 3 kami mengambil keputusan untuk ambil tour guide. Sebenarnya kami malas nak drive nak-nak pulak ada certain place susah nak dapat parking kan.

Untuk tour guide ni, kami amik 2 bijik van yang selesa nak mampus. Yalah kami kan …

Penerbangan Bersama Malaysia Airlines

Sebut sahaja Malaysia Airlines, sebagai rakyat Malaysia aku tersangatlah berbangga dengan Malaysia Airlines. Dari kecik-kecik dulu lagi kalau nak naik kapal terbang mesti dalam otak hanyalah Malaysia Airlines yang terlintas di kepala. Tapi tahu kah korang dengan sejarah Malaysia Airlines ni? Jom ki…