Tanda2 nak brsalin...

Biasanya org ckp kalau ada tanda2 ni kiranya nk brsalin la tu:
1) turun darah sikit campoq dgn lendir2
2)keluaq air yang banyak...kira pecag ketuban la tu...mcm dlm cita2 kt tv tu...tp yg ni jarang la sgt nk jd sesenang tuuu
3) sakit pinggang kerap gila
4) contraction...makin lama makin kerap....

M…

look

my new look

Checklist barang2 baby

So marilah kita listkan senarai brg2 baby yg wajib ada...harus ada..dan sunat ada....muahaha...belog aku da makin mak2 lately ni...cayalah....

Wajib ada:
Baju2 utk newborn 4 5 psg....belilah yg cotton tu...sejuk sket baby...
Mitten n booties. 4 5 psg jugak..
Alat2 mandi...
Lotion or baby oil...suka…

Breast feeding checklist

Barang2 kelengkapan untuk breastfeeding da selesai kot rasanya...
So here come the checklist:
1) breast pump....yg ni da amek kt poslaju semalam...


Aku xjdi amek mdela FS...sebabnya pump FS warranty 6mnths ja...n yg kalau aku nk beli tu direct dr US..risau plak aku nnt ssh ka mcm mana...plus rumble…

Bila kenyang....

Sejak2 enter fasa 9bulan mengandung ni....badan makin berat...jalan byk sket...rsa kepala baby duk hentam2 ja mcm nk terkeluaq sangat2 dah....ohoiii....sakit oiii..baru la aku tau kenapa Allah suruh kita dahulukan mak kita compared to ayah kita....now i know how it feels like.....
Tadi p queensbay …

Dr Maza lagi

Parasit hati...Published with Blogger-droid v2.0.10

kenapa aku mesti menangis?

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name
You'll see
How every single promise I'll keep
'Cause what kind of guy would I be
If I was to leave
When you need me most?
What are words
If you really don't mean them when you say them?
What a…

My fav steak..

Tenesse steak by TGIF


New york steak also by TGIF...
ok now have to off or else...nnt kebuloq plak...
K bai...
posted from Bloggeroid

Tired....

Hari ni seharian duk kat umah...mentang2 la mama mai umah...lagi la aku ni ngengada tak hengat..pas subuh tdoq balik...smpai kul 9.30. ..mama kejutkan bfast...mama msak bihun goreng n nasik goreng...balance nasi semalam....oiiii...ngengada nya lah kan...pastu msuk baju dlm washing machine...biaq ja…

beauty swap

have u heard about beauty swap?
recently i have done one beauty swap with Sabrina....
well i guess dat was a month ago...
to read bout the swap u can see here( for what i send her)and here(for the surprise i got from her)
so now i would like to invite if anyone out there is interested to do beauty …

8 years ago....

Dis date....stil remember clearly......mcm ada screen with some muvie kept playing in my eyes...8 years passed by....but the pain still remain there....
Nothing hurt more to see ur love one gone in a blink eye without any sign of sickness or what.....but dats the God wills....we have to accept Alla…

JODOH

Bila cakap psal jodoh ni semua orang nak kan yang terbaik untuk diri masing2 kan…mcm aku ni ditakdirkan untuk bercinta dengan kawan baik sendiri…haaa sebelum kawan baik tu hampa tak tau mcm mana bermusuhnya kami…pantang tengok muka..ada ja nak gadoh..dia tak suka tengok muka aku..aku tak suka tengo…

Aura White Promotion

salam readers,
pernah dengaq psal Aura White?well rasanya kat online da brlambak orang juai kan..dan termasuklah aku kan..sebab apa ehh Aura White ni bagus? Sebab AW ni kaya dengan Gluthathione + Collagen +Vitamin C which are totally good for our body especially our skin la kan…
GLUTATHIONE merupakan…

photo book

heee...eksaited kan kalau dpt purchase photo book murah2...selalu tgk kat Groupon pun pling cikai2 RM30+ kan...ni dpt rm10 ja..ko hadooo? kat mana tu?

cekidaut yoooo....
meh click sini kalau korang nak wat pohotobook utk baby korang ka....e-day ka...nikah ka sanding ka for those in tight in budget.…

Something nice to share

posted from Bloggeroid

Eh mag March

The reason why i bought dis mag is because of the cover girl!


The fabulous fazura!
Spa tak kenai si gorjes ni....cantek kan...



Stunning



Gorjes n fabulous!
posted from Bloggeroid

Jangan duk tanya soalan2 ni...

Salam readers....

Berikut adalah soalan2 yg tak elok ditanya untuk kaum2 perempuan di luar sana...
1. Bila nak kawen ni?
2. Bila nak ada anak ni?
3. Bila nak tambah anak ni?

Berbalik kepada soalan first....ni most pf the time orang akan tnya bila kita kaum pompuan ni da abeh belajaq...mostly around…

Hala Madrid!

HALA MADRID!
kesian ManU....
ManU x smpt beli reff la pulak.....
posted from Bloggeroid

friday night project

normally every weekend night..esp friday or saturday...i will spoil my skin esp my face so much....hari2 yang esoknya kerja harap maklum malas nak cara ke muka la bla2....just clean..tone n moisturize ja...so kalau weekend sempat la...cleanse la exfoliate/scrub la...masking la...bla bla bla....
for…

shabby chic......

suddenly fall in love with shabby chic deco....old furniture but with soft touch can definitely turn my eyes ON!














some ideas on how to deco in shabby chic style! super nice rite?!