maharaja lawak mega 2012...go jambu!!!

Kalau tnya siapa gerangan team kesukaan aku kt dlm maharaja lawak mega 2012...of coz i wil go fir jambu...dri maharaja lawak lagi mmg xleh than tengok pak yus dengan si taukeh ni...dua2 mcm banggang bab2 lawak ni...tpi msa maharaja lawak hri tu pun aku suka sepah jugak...lagi2 si Jepp tu..haih...he…

product review:SKII facial treatment essence

Alaa...ckap ja psal skII sapa yg tak kenal kan?product dri japang ni diprosess melalui fermentation of rice kan...dulu masa diploma n amek specialization in bioprocess...ada la jugak tnya my lecturer...about this skII ni...why d price is a bit high?major n big issue for a student like me at that mo…

benefit so benefit!

Why benefit?
Because the cute packaging of coz...
But...also the colors also very pigmented esp their blushers....color mmg sgt sweet ok...brush pun sgt bagus...no need to use other brush...believe me!....
So tell me....what is your favourite benefit product?
Mine?always be their blushers and high …

pictures only

Mode~>pelancong lah sangatPublished with Blogger-droid v2.0.8

manusia oo manusia..

Bila ckap perihal manusia ni macam2 ragam dia...mcm contohnya orang2 yang suka blogging macam aku ni...ada mcm2 jugak ragam dia...ada yang suka blog psai dia p mana...melancong ke mana...melencong ke mana...makan kt tmpt 5 stars ka...beli handbag branded ka...beli make up branded ka...mcm mna nk ma…

dinner di malam minggu

Disebabkan kemalasan yg menimpa2...dan tahap kerajinan memasak yang makin menipis...malam ni layan je lah maggi goreng mamak kat kedai mamak kt umah aku ni...
Ya ya aku tau makan megi tak bgus utk kesihatan..bukannya aku makan selalu pong...da brpa bulan da xmakan...baby dalam perut ni pun nk gak t…

cloth diaper....

well...bila cakap psal keinginan aku nak bagi baby aku pkai cloth diapers byk jugak hamba2 Allah yang tak kurang jugak suka2 hati mngkritik...ekeleh..aku tak kritik korang pkai diposal diapers pun besaq tuah ye dak..memang agak costing..ya lah paling murah satu CD harga dia pun rm23..depends dengan…

resipi kerabu so'un

Baru ja upload gambaq kerabu so'un yg prepare utk dinner td...kawan aku saina aku cik eta request nk resipi...tgk2 tup2 dak ain jenny pun nk jugak...
Ok lah...ni utk korang dua...pasni kena wat sdiri okeh...memandangkan menu adalah simple thap gaban...hinggakan org pemalas mcm aku ni pun leh wa…

product review: watson hair treatment wax

Ok...sapa ckp barang murah tak bagus?!hoho..actually it depends on u.sesuai ke tak...n how frequent u are using this....
Well....imagine if every week you have to spend around rm150 at your fav hair salon...setahun dah brapa dah ya?well...kalau nak save u can buy this treatment wax at watson...now …

panduan untuk ibu2 mengandung

Ok la...bgi sesapa yang tgh mengandung...baru mengandung....or sedang cuba nk ngandung...kalau lah in case korang ni bernasib mcm aku...cthnya...alah2 awal pregnancy...aku nasihatkan korang amek la obimin plus...senang...sebab first trisemester bgi org yg alah ni...mostly apa yg dia makan akan kelu…

SAVE GAZA....FREE PALESTINE!

I was emotionally sad....sedeh sangat...tak tau nk ckp mcm mana....setiap kali tgk news...n tgk gambaq kanak2 kt palestine yg terbunuh tu...setiap kali tu jugak rasa nk menanges!Ya Allah....peritnya aku yg tengok ni....lagi berjuta2 kali lgi perit saudara Islam kita kt sana rsa..emak kehilangan ana…

istanbul aku datang

okei..ketinggalan..baru hri ni update psai Istanbul Aku Datang ni...org da lama ckp aku baru nk tgk...
ok lah..jalan cerita is fun...ringan..hang xyah nk penat2 pikiaq ok...nasib la laki aku pun ON ja bila aku ajak tgk cita tu...tapi biasa la kepoyoan dia tu...mst dia akan kata mcm ni pnya...
amir:…

diet pemakanan mengikut Rasulullah

yang ni semua aku kopi pes ja dri emel yg aku dpt...
but it is something good to share with you guys


Dalam aspek berkaitan etika pemakanan sihat, diet Rasulullah SAW boleh dijadikan panduan dan ikutan kerana baginda adalah contoh teladan yang terbaik buat semua umat manusia. Rasulullah SAW merupakan…

cerita hari isnin

Tetiba td kt production floor kepala rsa pusing2 n nk pitam gila...terus p ke toilet n melepet kat situ....msuk balik kt dlm lab ckp2...terus rsa nk pitam balik...then on d dot terus naik p in house clinic...check2 bp...mak aih..lower lgi dr hri tu 90/70..patut la rsa nk pitam..turun balik ke produ…

wani's wedding

Ni mcm reunion kecik utk geng2 saina dulu esp geng2 d23 side b yg kecoh gila tu lah kan...dorm pling bising n paling suka brgadoh hahah...ingat lagi...kalau nk gadoh ngn dorm lain dulu antaq ja si wani(pengantin kita ni)...cik eta ejen...n mummy ayu...kira setel la tanpa bertanding..tpi kalau dorm …

before and after....

Before vs after?
So different right?
Its me..wif no make ups on...n the other one...wif make ups...
My secret?
~naturactor code 151
~MAC studio perfect
~benefit blusher~coralista
~rimmel lipstick~shake up pink
~silky girl eye liner in black
~maybeline mascara cat eye
~benefit highlight~high beam..…

resipi kuey tiaw kerang

Since my kak ipaq n frens been askin me for so many times about dis resipi...let me tell ya how to do it....Bahan2;
Kuey tiaw
Udang
Kerang~rebus n perisi ya
Daun kucai
Taugeh
Serbuk cabai~bancuh sket dgn ayaq panas
Kicap
Bawang merah
Bwang puteh
Garam
Pak ajiCara2;
-panaskan minyak...tehn tumis baw…

food review: nasik kandaq tajuddin hussain

Yeah since i'm staying in penang now...n we all very familiar with penang's speciality food...of coz nasik kandaq...yeah...not only nasik kandaq actually...penang is like a malaysian's food heaven....believe me!name it....nasik kandaq...nasik beriyani..char kuey tiaw...mee udang...bla b…

flawless nya!!!

Org slalu kalau tgk gmbaq aku..or tgk aku kt luaq...cth p kenduri ka...muka flawless...mmg la flawless....flawless la sbb aku tonyoh naturactor....motif tonyoh?msti la sbb nk kulit aku flawless mcm doll gitewww...xcaya sudah...tgk gmbaq kt atas dah la.dlm aku dok tonyoh naturactor ni pun rmai tnya …

alolo

Comot ka comei?
Lalalalala...
Ishkk mana laki aku ni?
Lapaq la pulak....jom selongkaq dapoq jomPublished with Blogger-droid v2.0.8

rasa nak nangeh sangat bila baca ni

Yes...true enuf...every mother in d world is quite a good liar...
Always pretending its ok just to let we have everything we need....
Mama....thanx sebab lahirkan acik kat dunia ni...thanx sebab didik acik..bg education kt acik...thanx sebab amik alih tugas abah lepas abah dah xdak....thanx sebab m…

dugaan..

I tot i was recovered from a quite horrible morning sickness...n i can go to work as usual...but then again Allah has tested me again...now i'm having a pretty bad dizziness...n rsa nk pitam sumtimes....suddenly mata jadi gelap...rsa nk pitam bila tgh duk wat kerja tu...check blood pressure...y…

must have

After our super quick weekend get away...lunch sudah...then we decided to go Gurney Plaza...yeah for skyfall for sure...yeah as expected ramainya orang...haihhh...n d ticket was sellin fast also...as i am not dat bond muvie lover...dont ask me y...mayb bcoz hero is tak hensem...huahua...so i told h…

dinner hard rock cafe penang

Since we are on a short n super quick weekend get away...we decided to have our dinner here...near to our chalet....yeah...later will tell u more about d chalet for those who are planning for super quick get away....super dekat dengan pantai...super cheapo place to stay...will let you know later..