Idrus Ikan Bakar

by Alia Farhan, 4:41 AM

Minggu lepas laki ajak makan ikan bakar. Mula-mula ingat nak makan dekat Teluk Tempoyak tapi macam malas nak pi jauh-jauh kan. So kami pun decide nak makan dekat area rumah ja. 

Mula-mula ingat nak makan dekat Nurul Ikan Bakar tapi bila tengok ramai orang jadi macam malas pulak sebab nak kena tunggu kan.

Avillion Cameron Highland

by Alia Farhan, 9:36 PM

 Hai semua

Lamanya tak update blog ni kan. Makin lama makin sendu la blog ni. Apoo alia! Tu pun kemain tau niat di hati nk rajin update content dkt ig la tiktok la blog. Last-last semua ke laut🤪 

Ni cerita pasal Avillion CH ni berapa lama dah duk kt draft ja. Teruk nauuuu perangai. Kadang-kadang tu bukan xda benda nk update kat blog ni. Banyak tapi tu la malehhhhh😅

 Ok kali nak cerita lanjutan dari kisah Cameron Highland kan. Alang-alang dah cerita ni. Kita continue ja lah kan. Disebabkan CH ni macam annually kami akan datang ke sini. So boleh dikatakan banyak la hot spot di CH tu kami dah pi. So kali ni memang pi nak rileks2 ja sebab time Penang panas nak matik oiii

So iti semua santai-santai. No rushing-rushing. Kami pun x terkejar apa-apa. So kali ni kami pi ke The Sheep Sanctuary di Kea Farm tu. Sebab sini kami tak pernah masuk lagi. And tak pernah tau pun eh wujud eh. Selama ni macam tak perasan🤣

Self love n self care

by Alia Farhan, 10:07 PM

 


Antara tips nak jaga hati kita sendiri, nak jaga mental kita untuk sentiasa best kat rumah & orang sekeliling, anak, suami , isteri , kawan juga best dengan kita di musim pendemik.


• Mandi sebelum subuh

Dengan niat Allah ringankan seluruh anggota kita & doa kita ikhlas buat amal, baru kita tak merungut. Hati pun senang. Mandi & berwangian, mulakan hari dengan segar…..

Dandy Modern Food , Queensbay

by Alia Farhan, 9:44 PM

 Assalamualaikum 

Hai mcm dah banyak hari ha tak update blog kan? Takpa lah kali ni nak share jugak kekdahnya. Janji blog berupdate gitu la. 

Kali ni cerita pasal hari Sabtu lepas early dinner dekat Dandy , Queensbay uols . Mentang-mentang la rumah dekat Queensbay kan. Lambat lepaaaa

Su Ail Kenari, Bayan Lepas

by Alia Farhan, 10:10 AM

 Hari Ahad lepas, selepas seharian lepak dekat rumah ja. Budak2 ni pagi ada tuition and kebetulan pagi tu mama depa kena sopak garam ala yg alergik naik mcm binta2 merah mcm peta dunia tu…maka telan la ubat gatai nak hilangkan kegatalan tu wei.

So pagi tu papa diorang la hantaq bebudak ni gi tuisyen. Mama ni puas la kat rumah bersengkang mata kat rumah ni takut terlena. Kang menangis pulak dua2 tu kalau mama lambat kang. So tengah hari tu mmg x masak la jawabnya. Balik tuition terus la makan dekat area taman tun sardon tu jugak. 

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS