Feeling Girly with FeelinGirlDress

by Alia Farhan, 7:23 PM

Hi peeps....


How are you doin? I hope all is well especially in this pandemic season. Please stay safe wherever you are. Don't go out if you don't have important things to do. Stay home. Or if you need to go outside... Please wear your mask and practise social distancing.

I know life can be pretty hard on us especially when you no longer can go outside to the mall like we used to do. Yes sometimes i miss going to the mall just to window shop. But you know whenever I was at the mall I get irritated to go window shop from one store to another store because everytime also need to scan before entering the store/shop. It kinda exhausting need to scan before entering the store. But well you have no choice. Need to.. It's very important to trace the people if any of the visitors had been affected by Covid 19.

All this become a major drawback for me to be in the mall this days. I rather sit on my couch and hit my phone and browsing along online shopping platform. Hell yeah... I do enjoy browsing it.. From buying groceries to cloth... Mostly i do buy online. It is easier and less hustle. All you know.. You get your parcel from the Santa-post boy. πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

It was last week I discovered this one online shopping. Feelingirldress is a new thing for me to discover. They not only sell dress for the girl like us... But also they have quite a big range if clothes you can choose. From dress to sweatwear to lingerie to shapewear to swimwear to plusize clothing. And for me of course I will sure to go to plusize clothing range. 




Here are my top 3 products from this online shopping website. 


1. Body Shaper 





And guess what... They have up til 6xl...woahhhh..definitely a heaven for plusize babes❤️❤️❤️

2. Sweatsuits




Yoga in the house? Tabata in the house? You still need to wear a comfortable  sweatsuits. You can get wholesales sweatsuits here ya. πŸ˜‰


3. Plusize clothing


Melting seeing this plusize top❤️❤️❤️

Looking foward to buy this one. 
And isntead of their beautiful plusize blouses... You also can get their cheap shapewear for plus size woman

The buying and payment for this online shop FeelingGirl is quite simple and straight foward. You just need to add on the items you want to buy, fill in your details for shipping and pay. If you still not clear with what i'm talking about. Let me share with you clearly the steps one by one. 

Step 1 : Register an account for yourself. 

Fill in your details to register an account. 

Step 2: Browse and choose what you like /to buy. 




Step 3: Add to you cart by choosing the right size. 

Step 4 : Go to your cart and fill in details for shipping and save your details there. 

Fill all of it and click SAVE & CONTINUE 


 Step 5 : Pay your item 

As for payment, the FeelingGirl provide two methods of payment which are Paypal or Bank Transfer. For those doesn't have Paypal account like me, you can use your bank account to transfer the money as the method of payment. 


It's pretty easy and straightforward right? 

Girls, don't forget to check out their website ya.
 ⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️

Website : 
https://www.feelingirldress.com/

Facebook : 
https://m.facebook.com/Feelingirldresscom/

Instagram :

https://instagram.com/feelingirldress?igshid=1qxpw2q0v1a9u
















Semalam aku ada cerita kami stay dekat Tiny Boutique Habitat kan. Kali ni nak cerita pulak pasai Pizza Viral dekat Tiny Boutique Cafe ni.


Mesti la kena rasa kan apa yang viral sangat dekat cafe dia ni kan. Alang-alang dah stay dekat sini kan.


Boleh baca review aku pasal Tiny Boutique Habitat yang aku stay masa jalan2 kat Cameron Highland hari tu. 

Plan asal nak dinner masa malam kedua /malam last kami dekat situ. Tapi tutup pulak cafenya malam tu. So kami pun makan pa pizza masa nak check out hari Khamis tu.



Nindia haa pizza yang dibakar dengan kayu api.... 


Depa bakaq pizza kat dalam ni.... 


Ni order dekat maktok.... 


Nindia haa... Pizza tu tak cukup 1. Sebab masing2 kebuluran sejuk2 khenn.. End up order lagi satu🀣 



Ayaq2 yang dipesan... Aku macam biasa la latte ais.. Tak kira la sejuk ka weather mesti nak ice latte. Hahahha

Komen aku... 

Pizza dia memang sedap la... Ada flavor n smell bakaq dengan kayu tu kan.. Bakaq pulak ala2 dalam furnace macam tu.. Lagi la umphhh... 

Cumanya kalau hampa lapaq2 sini takdak la varieties of menu... Aku expecting ada menu-menu macam pasta macam tu. Anak2 pulak tengah lapaq... So memang la kena order dua siap2 ya. 


So sapa2 yang nak try bila ke Cameron Highland boleh la cuba pizza viral ni ya... 

Tiny Boutique Cafe
24 Kampung Taman Sedia, 
39000 Tanah Rata, 
Pahang

Bagi yang nak bercuti ke Cameron Highland.. Selamat bercuti.. Jangan lupa jaga SOP ya di musim2 Covid-19 ni. Stay safe peeps.. Kita jaga kita. Take care ♥️










 Padkrapao or Thai Basil or daun selasih in Malay is widely used in Thai dishes. One of them is this simple yet delicious dish.

Like other basils... Thai basil also...


"Basil leaves come complete with an array of antioxidants and other wonderful phytonutrients. Some of these phytonutrients, orientin and vicenin, which are in the flavonoid family, have been found to “protect cell structures as well as chromosomes from radiation and oxygen-based damage"



Orang-orang Thailand tersangatlah suka dengan Thai Basil hence why it is called Thai Basil i guess.. Hahhaha. Eh aku yang sipi-sipi Thailand ni pun favourite sangat daun selasih ni. Mostly aku suka buat ulam.. Letak dalam masakan and macam-macam lagi. 

I grew this plant banyak gila. Like 10 pots i must say🀣🀣🀣


Stock tak pernah putus. 

Ok jom lah kita tengok macam mana nak buat Spicy Beef Padkrapao ni... 



Bahan-bahan :

Daging cincang
Bawang besar dipotong
Bawang putih dicincang kasar
Chilies flakes
Kicap ikan /Namfla
Cukup rasa Maggi
Daun Selasih(lagi banyak lagi sedap) 

Cara-cara:

1. Panaskan minyak dan tumis bawang besardan bawang putih. 
2. Masukkan daging cincang dan goreng sehingga air daging tu tersejat. 
3. Bila daging dah mula garing masukkan kicap ikan dan chilies flakes. 
4. Kacau-kacau dan perasakan dengan Maggi Cukup Rasa and masukkan daun selasih/thai basil dalam ni. Kalau nak berkuah boleh letak air skit.. Jangan banyak.. Aku nak kering.. So aku tak letak air dah.. 
5. Kacau-kacau jap dah boleh tutup api. 

Ok dah siap.. Memang simple gila ja. Rasa dia pehhh walawehhh.. Kalau org siam dia suka makan dengan nasi putih n teloq mata ja. Memang kebabom rasa dia. 







 Memandangkan satu dunia dilanda Covid 19..maka kebanyakkan negara mengamalkan dasar tertutup dengan menutup borders masing-masing. Dan berikutan dengan itu.. Maka marilah kita Cuti-cuti Malaysia sahaja ya anak-anak.

Plan nak ke CH ni.. Actually plan kakak aku n mak aku lepas habis PKPB hari tu... Time tu dah boleh mrentas sempadan negeri tu. And mak n kakak aku pun balik ke Semenanjung... And kebetulan kakak aku amik cuti xsilap lama juga la. Ya la.. Dah la raya tak boleh balik... Pastu keja sebagai frontliner buat lagi la orang tu stress kan.. Ni Sabah hit balik Covid cases.. Fuhhhh... πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”



Ok la... Back to the story.. Plan kami hari tu.. Bermalam di Cameron Highland selama 3 hari 2 malam... Dan diikuti bermalam di Batu Kurau Perak lepas turun dari Cameron Highland.

Kami gerak ke Cameron Highland hari Selasa... Very d best la pi CH time2 orang xdak ni. Cuba bayangkan kalau weekn yang orang dah masuk  gaji.. Meremut weiiii....so we managed to relax la bila dekat sana sebab everything is so relaxing... Tak payah nak berebut2 n bersesak2 dengan orang kan. 

And kami stay dekat Tiny Boutique Habitat. Yang terletak dekat Kampung Taman Sedia. Aku suka Taman Sedia ni... Sebab dekat sini majority orang-orang kita. So nak makan ka apa ka senang la jugak. Tak payah la nak sakit-sakit kepala nak pi breakfast jauh-jauh ka.

Aaa jom lah aku jamu gambar dekat Tiny Boutique Habitat ni ya. 



Ni office & rumah owner. Lawa sangat


Ni cafe dia yang fames dengan pizza kayu arang tu. 


Tengok lah lavender dia.. Subur gilaaaa... Wangiiii jaaa❤️❤️❤️


Look at the hydrangeas 😍😍😍


Ni dah nak masuk ke area tiny house dia. 


Register dulu untuk check in. Kena daftar amik suhu semua orang. Ikut SOP ya. 


Jom lahhh kitaaa... 


Ni la tiny house nyaaa.... Cantik kan... So ingerishhhh.... 


Rumah owner and rumah2 kecilnya yang disewakan... Ahhh gituhhh.. Lawwwwaaaaaaanyaaa lahaiiii tempat ni... 

Okjom kita tengok dalam rumah dia pulak macam mana... 


Masuk2 pintu akan nampak macam ni... Ada katil queen.. Ada sofa bed dejat hujung tu... Pastu tepi sofa bed tu ada tempat sidai baju and tempat nak solek. 


Ni bahagian atas ya. Aku and anak2 aku tidoq dekat atas ni. Sejukkkk gilo malam2... 


Ni permandangan dari atas ya. Ecah tu suka sangat turun naik sini.. Ok la tangga dia tak la curam or menakutkan... Turun2 tangga tepu tangga ni toilet. Toilet lupa plak nak tangkap gambar. Tapi toilet dia bersih ja. 


Ni view dari atas ya. Cantik kan. 


Ni dekat garden dia... Actually dia ada bela arnab.. Goose dengan apa ntah.. Ala2 super mini zoola.. Aku lupa nak tangkap gambaq anak2 aku duk feeding binatang2 tu. Tapi best la budak2 kan.. Tak pernah duk main arnab.. Kat sini dapat la main. 


Feeling2 kampung dekat Normandy France pulekkkk πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Ni dari tiny house nak ke cafe dia. 


Hai tuan rumah.. Ada orang ke tak tuuu? 


Ni buah πŸ‹ nala punya besaq dekat Garden dia. ❤️❤️❤️


Fresh fig... Teringin sgt hari tu. Dah la aku memang suka yang fresh... Haihhhh


Cherry tomato owner... Kemain lagi.. Aku tanam kecik2 ja buah dia... Lubang idung aku besaq lagi tauπŸ˜‚


Cantik kan landscape garden dia ni... Sejukkk rasa hati memandang... .. 


Malam tu kami buat steamboat /oden dekat garden dia. Ada la dia sediakan meja dekat luaq hujung2 garden tu untuk orang lepak makan. Aku pulak bawak portable stove tu.. Maka dengan ini.. Haruslah ber oden


Ber oden la kami malam tu. 

So sesapa yang nanti tengah mencari nak bercuti kat Cameron Highland and nak stay mana.. Boleh la consider Tiny Boutique Habitat ni dalam list hampa. Satu tiny house ni boleh fit  up tp 7 persons ok.. 

Rate dia tak silap aku dalam RM350 satu malam. But to be honest bagi aku worth the price sebab boleh masuk ramai kan. Kalau amik hotel paling ramai pun maybe 3 dewasa.. Kata la rm150+.. Kalau dua bilik dah berapa kan.. Lebih kurang jugak sebenarnya. Baik cari tempat yang selesa and cantik macam ni. Tak silap aku, Kakak aku booking dejat Booking.com.. Memang berbaloi la dapat feeling2 duk tempat orang putih tanpa pi jauh2.. Ehhh... 

Oklah... Tu ja nak review... Bagi aku tempat ni memang lawa sangat2. Bilik pun selesa... Pastu owner pun pandai bagi nampak tempat ni "hidup" sangat. Good job to the owner n teamπŸ‘
















 Memandangkan banyak jugak persoalan2 yang bermain di minda kawan-kawan yang nak beli washer and dryer... Dalam masa yang sama tengah pikiaq... Which one is better?

Ok la.. Disebabkan aku memang berpengalaman memakai 2 in 1 washer + dryer.... And now... Aku dah beli asing another dryer atas sebab-sebab tertentu... Maka dengan ini... Meh aku bagitau.... Apa pro n cons setiap machine yang aku nak cakap kan....


So here we go.... 


For 2 in 1 washer + dryer



Pro :


1. Menjimatkan space

2. No need to keluarkan and masukkan ke dalam dryer

3. Menjimatkan tenaga sebab dryer dia guna heat pump.... Which operate at low temperature compared to other dryers. 

4. Sesuai untuk couples or small family members. 


Con :



Ni gambaq dekat rumah lama. Halus elok ja duduk situ. Suka jenis front load ni. Nampak chic n style dari top load. 



1. Makan masa untuk dry... Full cycle dari wash+dry makan masa nearly 4 hrs. Tu beluk kira cool down time dia. Yang cool down time ni boleh ja skip by pause it off. Nampak tak gambaq di atas dekat timer dia tu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

2. Small load... Macam yang aku punya tu.. 8kg/4kg...8 kg utk washer.. 4kg utk dry... So kalau nak dry terus tu.. Load kena half ja. Time aku beli 4 thun lpas tak banyak lagi load yang besar2.. Sekarang ni ada 10kg/6kg x silap.. But stil load dia bukan sama mcm top load washer ya.

3. Tak sesuai untuk orang yang in a crush to dry their clothes. Macam aku cakap tadi... Load kecik.. Masa amik untuk dry pun sangat lama. 

4. Tak sesuai untuk big family... Walaupun kami 4 orang ja.. Tapi memandangkan budak2 ni suka tukaq2 pakaian... So banyak la jugak bajunya... 

And disebabkan faktor2 con di atas... Kami mengambil keputusan untuk beli another stand alone venting dryer.. Kami stack ja dekat atas tu. Space dekat yard pun kecik ja. Maklumlah rumah burung kan. Kadang2 kami still guna dryer yang 2 in 1 tu untuk dry small load yang senang kering macam bedsheet... Pillow sheet yang elok guna low temperature setting... Kiranya yang kami xkalut la nak pakai n load kecik. The dryer in our 2 in 1 still in a good shape even after 4 years. 

So harap-harap dapat tolong hampa buat keputusan nak beli yang mana satu... 


Aku pernah review LG 2 in 1 Washer Dryer yang aku pakai... Boleh click SINI



Ni dekat rumah baru... 
Stil nampak chic n stylo walaupun dah stack up another stand alone dryer. 

Ok lahhhh... Bela chiao. 






 Just a quick update.. Kadang2 diri sendiri pum terlupa recipe asal buat macam mana.. So at least.. I got d clue what i'm using... Hahahhaha...



This is my vegan scallop... 

So let see...the main ingredients n how to do it... 

Bahan-bahan:

King oyster mushroom 
Butter
1/2 tbsp Lime juice
Sugar
Mushroom seasoning powder /maggi cukup rasa
Daun bawang & rosemqry utk garnishing(kalau ada capers lagi syiok) 


Ni ya king oyster mushroom.. My favourite.. Actually.. Aku suka semua jenis mushrooms.. Sedapppp... 

Cara-caranya:

1. Untuk mushroom, potong bahagian atas yang macam payung tu and bahagian bawah dia. Biar tinggai macam tongkoi /batang ja. Then potong bulat2 ala2 scallop. 
2. Dalam pan... Panaskan butter... Guna low heat ya.. Takut nanti butter tu jadi oil yang hangit plak...then masukkan vegan scallop hampa yang dah dipotong tadi. 
3. Bila dah masukkan dalam pan.. Boleh la tune hampa punya api ke medium heat... Bila dah nampak brownish.. Hampa kalih2 la.. Masa duk masak ni hampa tabur la skit dengan seasoning. 
4. Dah brownish both sides.. Hampa angkat dan ketepikan buh dalam pinggan lawa2... Habuan nak tangkap gmbaq acah2 food blogger la sangat... 
5. Berbalik ke dalam pan... Masukkan 1/2tbsp of lime juice... Then cepat2 kacau.... Lepas tu masukkan la gula skit... Agak2 balance dah rasa dia.. Katup api. 
6. Tuangkan sos/gravvy lime butter yang hampa masak tadi tu dalam pinggan yang hampa buh vegan scallop hampa tadi tu... 

Done.... 


Rasa dia? Walllaaaa hampaaa oiiiii.. Wajib la cuba kannn..nak makan scallop tak tau bila..dapat yang vegan pun wallahhh sangat.... 

Oh lupa nak cakap... Aku memang suka ambil mushroom as my vege... And aku tersangatlah jarang beli sayur hijau yang lain.. Selalu kutip dekat balcony ja daun2 hijau tu nak buat ulam... So kalau beli sayur.. Memang beli cendawan ja. Kalau hampa nak tau.. King oyster mushroom ni dia dalam spesis yang sama dengan oyster mushroom yang biasa tu.. Cuma yang ni dia ada batang yang besar and thick... Aku suka gila rasa dia sebab rasa macam chicken/white meat. Sebab tu kalau orang putih banyak depa substitute white meat dengan mushrooms.. Acah2 la vegan kononnya. Macam vegan scallop ni jugak la.

Aa jom lah tengok apa benefit king oyster mushroom ni. Kalau dekat Korea tu.. Ni antara mushroom yang selalu ada dalam menu depa.


Credit to Google. 



Credit to Google. 

Banyak kan benefits makan mushroom... So jom lah kita makan mushroom banyak2... 







© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS