Fesyen rambut pilihan

in , by Alia Farhan, 3:20 AM
Dua tiga minggu lately ni aku rasa rimas gila dengan rambut aku. Ya lah nak nak pulak rambut style tebal pastu lurus kejung pulak tu. Nak p nipiskan malas.
Nak nipiskan sendiri pun malas jugak.
Almakulumlah baru nak feeling2 lama skit dalam toilet tu ada budak comel ketuk2 la apa la.

Last-last memang aku decide nak potong ja. Taknak dah panjang2 sangat dah la tebai. Syampu n conditioner pun tak larat nak angkut wei. So aku decide nak potong ala2 macam ni.



Bob cut bebeh!




Esok2 bila panjang buat la ala2 gini pulak. Bajet jadi Selena Gomez yang comel lotey gini. Tapi ni Selena Gomok!

Bahaha. Tak puas hati aku sorang ja potong rambut. Esok tu aku pun potong rambut Adriana mcam rambut aku jugak!
Hahahah



Budak ni pun elok maintain ja rambut gini kot. Sebab dia pun pesen tak suka ikat rambut dia.



Pastu bila aku letak muka aku kat muka Adriana nanti husband aku jerit cakap "OH NO!!!NOW I HAVE 2 ALIAS!"
ngek tak laki aku?
Heheheh...
Jeles la tewww.

posted from Bloggeroid




KM 52.4 Highway Karak - KL (sebelum Petronas Afendi Hill) ditutup kedua belah. Disyaki 4 buah kereta tertimbus.
Banyak lagi kawasan lain yg terlibat tanah runtuh. Tapi ini yg paling teruk. Elakkan menggunakan Highway KARAK-KL Sekarang...


***Allahu. Bagi yang plan nak travel ke Pahang or Pantai Timur yang guna hiway ni please gunakan laluan alternative ya. Risau pulak dengar. Musim hujan dah nak start. Semoga kita semua dilindungi Allah.

posted from Bloggeroid

Wordless wednesday

by Alia Farhan, 1:06 AM

Bincangkan.
Manusia terlalu malas atau....?

posted from Bloggeroid



Tudia aih. 7 E wat gila lagi!!!!

Mulai jam 12am ni 7E membuat promosi harga special dengan nilai rm1 setiap satu barang pada tarikh ditentu kan . seluruh 7e di malaysia membuat promosi ini .

Hanya barang ini sahaja .

10-11 november .
-air kotak vico
-air lipton
-air yeo's
-mister potato
-maggi hot cup
- kotex

17-18 november
-kitkat 2 fingers
-mameebev cool tea
-air kotak harshey's soyfresh
-nescafe
-ubat gigi darlie

24-25 november
-air kotak yeo's yeogurt drink
-goodday UHT milk
-mister potato crisps
-garnier men
-garnier women
-fumakilla

1-2 December
- yeo's laici
-dutch lady UHT milk
-mamee monster
-Mamee chef cup
-l'oreal shampoo

HANYA RM1 SAHAJA . TIADA LIMIT PEMBELIAN .

***lepas SLURPEE , diorg offer ni pulak. Apa lagi esok tengok list kot ada berkenan boleh p serang kan!

posted from Bloggeroid

Ooo anak

in , , , , by Alia Farhan, 12:26 AM
Gila mencabar kot nak homeschool kan anak konon2 nya lah kan.

Kita ajaq A - B -C dia sebuk nak main lego dia. Ok lah oklah. Kesimpulan dia kita belajaq ABC 10 minit dulu jadi la ya hari ni.

Esok kita belajaq lagi. Yang balance kita main-main la ya.


Ajak baca buku jap. Ok lepas da abih baca dia belek-belek buku ni. Ok sudah ma.

So lepas tu mama dapat idea, jom la kita kaler buku. Walaupun tau memang akan tak kaler sangat pun kan!



Ok la bagi la dia pegang n mau sendiri pegang pensil warna tu untuk dia main-main.



Mama pun sama la bergading bahu kaler ngan adriana kan.


Hasil kerja adriana n mama. Ok la kennnn. Pupuk minat dia sikit-sikit. Tak leh nak push dia sangat pun. Biasa la baru 2y 7 m takkan kita nak push dia suruh kaler ikut skema yang diberikan.

At least today she learnt something, coloring which is fun for both of us.
Well maybe mama pun kena beli coloring book yg advance untuk mama kot. Hari tu jumpa kat Borders. Nanti nak p usha-usha lah.

Tu ja nak cerita hari ni.

***Actually tengah usha-usha kindy kt Adriana. Tengah usha jugak progran Permata kan. Banyak bagi feedback syllabus Permata bagus. So why not kan? Menda baik kita terima, menda hat tak elok kita tolak la ye dak? Ada yang pernah hantar anak kat Permata?i mean yg fully owned by Permata?

posted from Bloggeroid

Oklah.
Bagi yang tertunggu-tunggu Part 2 kan ( ehhh ada ka yang tertunggu tu???)
Kali ni more to cerita pasal cable car or nama yg di upgrade kan sky cab! Walaweh sky cab sekarang. Urban gila nama kan. Bahahaha.

Cable car ni da masuk acara wajib sincr husband aku tak pernah lagi naik menda alah ni. Yalah bayangkan member mai langkawi last masa Lima 95 kan...the first Lima i guess. 20 tahun bhai. Jakun jap laki aku cakap!! Kemon la. Dia kena tau Kedah Maju 2010 hokeyyyy. And dia kena jugak tau Kedah tu negeri kelahiran bini and anak dia and tak lupa juga Tun M idol dia tu. Saja aku nak high light orang2 Kedah ni terdiri dari yg cool2 belaka tau

Oklah enuf of that. Kitaorang sampai kt area cable car ni rasa dalam kul 9 or 9.30 mcm tu la. Time tu ada la 4 5 buah biji kereta kat car park tu. Ok lega. Tak ramai. Sampai kaunter time nak beli tu kalih-kalih tudiaaaa da start ramai orang beratoq belakang kami. Pfffttt nasib bek mai awai cik oi. Memang target nak mai awai sbb takut petang hujan kan. Nasib la kalau dak jenuh nak tunggu turn bagai.
Ingat da selesai la part beli tiket takyah beratur rupa-rupanya masa kat nak que cable car tu da ada da orang. Ramai la jugak. Tapi takdak la ramai gila kan. Kalau weekend and cuti sekolah tobat la ramai kan. Ehhh lagi 1 sebelum korang p tu pastikan la cable car tu beroperasi. Mana tau close for maintenance ka. Aku memang kol and check dulu awai2. Risau beb kita p jauh2 tengok2 tak bukak. Menganga la kita cik oi.

Jom layan gambar-gambar dulu na.



Area cable car tu. Dekat2 car park.



Kalau tak silap la sini pun ada resort dia sendiri. Tapi tak sure.


Mak jemah wajib selfie!


Masa tunggu turn nak naik cable car.


Kan da cakap. Orang2 kedah mmg cool weh!


Cengeynya muka anak dara kami weh.



Air terjun apa ntah kat bawah tu. Cantik!



1st pit stop.


Selfie dulu. Dulu selfie kat sini sorang2. Ni da bertiga.


Sky cab!





Naik lagi sky cab utk ke puncak or last pit stop.



Sila pakai kasut yg comfy ok. Sebab last pit stop ni memerlukan korang 8naik tangga yang banyak. Pakai heels? Nangis la hampa nanti.











Tutup time ni. Kalau sapa yang suka nak explore boleh la berjalan kat area sini.



Macam-macam penerangan duk ada. Budak-budak geologi mesti suka and terer bab2 ni.



Wajib selfie laki bini.



Subhanallah. Cantik kan!

Kalau korang nak tau. Untuk sky cab ni harga ada pakej-pakej dia. Ada yang sekali dengan 5d art museum la. Apa lagi ntah. Tak ingat dah.

Pemegang Mykad : RM20
Untuk Mykid: RM15 (atas 2 yo)
Bukan pemegang Mykad: RM40
Dan untuk 5D art museum tu, sapa IC 02 leh dapat murah lagi (orang kedah saja cik nahhhh)

Oklah tu ja nak cerita untuk Part 2.
Bersambung nanti Part 3 pulak na.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS