Cleo january issue

in , , , by Alia Farhan, 8:26 AM

Love dis mink size cleo!


My all time fav skincare products!love u for a long time clinique!


How to get d selena gomez look?Lots of NYX freebies!


Cute huh?!


Have anyone try inglot?please let me know how good it is...

posted from Bloggeroid

Well...kenapa agak2?
Bagi aku simple...sbb kita perlukan duet! What for?of coz la untuk mcm2....cthnya...nak bayaq duet kereta sendiri...nak bagi parents..nk byaq loan mara mcm aku ni..pastu loan asb(untung ni beb!pelaburan bijak ni..sapa tak suka dpt dividen stinggi 8.9% mcm thun ni kan!)...pastu beli make up...handbag....gadget...beli lingerie sexy2 untuk seduce laki...n d list goes bla bla bla....
Mcm2 la jugak korg boleh wat bila ada pendapatan sndiri kan..tanpa perlu tunggu semuanya disponser oleh laki kan....unless kalau laki hg kaya nk mampos..minimum mnthly income up to 15k n will give u an allowance up to 3.5 k per month...then maybe takdak masalah eventho nk beli bra kat la senza mahupun xixili skali pun kn...
Tetapi......sebagai seorang wanita yg modern....tak kisah la kita taknak keja opis hr mcm aku yg makan gaji tiap2 bulan ni ka...well at least...kita leh generate income from home....contohnya...kalau terer gila wat apam polka dots ka...cuppies ka macaron ka doyan crepe ka....boleh ja korang nk generate ni as income...

kalau da laki kaya sgt...suruh laki suntik modal utk wat investment ka business ka....xkka tu lebeh bijak...abeh busuk pun ko mlas n tak pndai nk wat crepe ka...cupcake ka dsb...boleh ja kan..ko amek umah babysit anak orang...tak ka untung namanya....
Aku pun pernah cakap kat laki aku..aku nk resign...he definately disagree wif me...sebab apa?sebab dia tau...aku ni jenis org yg cpt bosan duk rumah...nnt da abeh ngemas..da abeh masak...da puas tdoq....mula la cri laki tak abeh2...kol bila u nak balik..bila u nak balik...hahaha...betoi jugak kan?!xka meroyan aku nk duk umah mcm tu....but he promised me when everything gets better....he will help me with my dream to open a restaurant!yeay yeayerrrs....he's such a great husband!
So from this time being....i'm not 100% depending on him to give me money....well at least i can help him a lot...yeah of course the portion to pay the bills...rental etc...2/3 cntribute by him...but at least i'm helping him wif another1/3 portion rite?well...dats how marriage works...depending on each other n not oly rely on one side only....
Well...i'm not try to be~little woman who doesnt work....but i encourage u guys to see what's your potential...see what is ur passion...n who know from ur passion..u can generate income,rite?
Afterall...we need to see frok different angle of our life...who know suddenly Lord decided to take the man of our life....maybe suddenly something bad that we cant imagine happened to our love one...so think of dis side...what would we do?should we blame our fate while we dont even dare to change our life and style?or should we start to do starting something new that can change our life and make our man proud of us?!
From my readings and from my surveys..men prefer independent women...who goes to work...earn money like they do...n not 100% financially depend on them....


Cuppies...kalau terer baking...boleh ja generate it as income....



Kemon bebeh...we can do it!!!

posted from Bloggeroid

Pedicure..

in , , by Alia Farhan, 3:23 AM
Sapa suka wat pedicure kt sini angkat kaki?
Aku ni xdak la suka sgt pun...tpi disebabkan la ni perut makin mboyot...nk kepit kuku sendiri pun rsa seksa oiii....so amek la kesempatan ni untuk memanjakan diri...biaq la bgi org buang cagu2 kt jari kaki aku tu...hahaha...ksian amoi ni...xpa la...bukan free ok...nothing comes for free in dis life.....right?
Alaaa...bukan nya selalu pun wat pedicure ni...sethun ada kot 2x...tu pun last time hr tu kt phuket sbb murah gila...rm25...mana nk dpt...skali ngn oil massage laki bini...tak smpai seratus pun...
Kalau kt malaysia ni...dua kali ganda la...mau plak wat kt dlm queensbay ni...mncanak2 harga dia...tu belum aku kaler ka apa...mmg aku x kaler pun...mcm mana nk bwak semayang noks?setakat polish ja lah....
Nk wat selalu mcm mbazir...nnt tak sempat cagu nk brtapak...ehh..pengotoqnyaaa...hewhew...so apa yg korang suka wat untuk release kan stress korg...
Mcm sesetengah org every week p manicure...xsayaangggg duettt ka...meh aku wat meh...byaq aku half ja...buleh?dasar kedekut!hahaha...bukan kedekut la...seppp jaa...
Kalau aku....aku suka massage...lagi2 body massage mcm oil massage...serius best..tpi disebabkan aku tgh preggy skrg...aktiviti massage tu limited lgpun kat sini massage xbest mcm kt phuket...dah la murahhh oiii........ok la...off now...
Sakit plak amoi ni dok remove kutikel kaki aku....redha ja lah...
Nasib tmpt ni best....


Thnx amoi comey sbb sudi belasah kaki saya yg berkematu dan byk cagu ni...hahahah

posted from Bloggeroid

Hairan bin ajaib...

in , , by Alia Farhan, 9:59 PM
Ok al kisahnya aku ni..sejak2 preggy ni mmg la suka sgt bedai nasik ayam...mcm suka sgt lah...xtau nk xplain mcm mna kt hampa semua...
So tgh hri tadi...before laki aku p jmpa tukang dia...kami singgah la dulu kat Astaka Medan Suri ni..laki aku ckp kt situ ada nasik ayam best...nk jdi crita plak...kedai tu plak tak bukak....so kami p la makan kt satu lgi kdai ni...siap order ayam double lagi...wahhh kemain berselera dua2 nak baham....

Nmpk sempoiii kan..org penang kata..
tapiiiiii.......
Rsa dia tastelessss........
Adoiiii nasik ayam pun ada jugak org tak reti wat....sambil mbebel2 dalam hati aku....yalah...org meniaga plak tu...xkkn la tak reti2 kot...aku wat sekali bgi satu family makan pun menjadi...ayam kukus hainan lagi tau dak....
Rasa marvelous...semua makan shingga menjilat jari......x caya p la tanya adik....
Sampai laki aku pun kata nasik ayam aku taraf chicken rice shop...hohooiiii...ok lebeh2...tpi mmg laki aku mmg suka la ngat chicken rice aku...
Serius aku frust makan tdi...sbb bagi aku...chicken rice ni la menda paling simple nk masak...kenapa la rsa dia mck tu...alahai makcik pakcikkk....nak saya bagi resipi saya ka?nnt check la kat dlm blog saya ni...ada ja recipe chicken rice tu...
Ksian kat bebi saya tau....
Bukan la aku nk komplen or tak brsyukur aku dapat jgk makan...tpi kalau wat meniaga ni...msak kena la sedap2 tip top...no wonder la...aku ngn laki aku ja yg p mkn stu tdi...
Cessss

posted from Bloggeroid

Pernah dengaq psai pure marine collagen?
Well kalau nk tau pure marine collagen ni asai dia dri seaweed...sabah mari...so kalau nak tau apa khasiat pure marine collagen ni kena la wat research sket kn..kata nk cantek...kata nk da bomb...xmau kedut sana kedut sni...so kena la rajen sket wat findings kan....hikhik..sebenaqnya aku ni yg pemalas nk letak pjg2 since aku ni berbelogging thru phone ja...pyah noks nak copy paste...lain la kalau phone i ni da upgrade ke notes 2 and bleh ber multi tasking kan..haihhhh...tgh berkira2 mau mbeli notes 2 ni...ok ke idak ya?
Ehhhh da nyimpang...oklah...back to d topics...secara dasarnya collagen ni mainly dia pnya function is to hold our skin firm~ness....ermmm..betoi ka apa aku ckp ni?ok hr tu kan seminggu aku p sabah...so snorkeling..swimming...n cold weather st kundasang made my skin so dull....n aku ni plak bangsa kalau travel ni memey malaih nk amek port bab2 pnjagaan muka ni....heee.....serius pemalas!sila jangan contohi saya!...
So bila da pemalaih...automatic la kulit pun kusam semacam ja..haihhh....xlalu laki den tgk haaa....heee tak lalu ka?mcm lalu ja....ngeh2....
Bukan setakat kulit kusam..kulit aku pun jdi mengelupas tau dak..mcm teruk la jugak..hee...takut nk sentuh kulit muka sdri tym tu....so bila balik ja dr sabah...mula la giat melakukan treatment guna pure marine collagen ni....baru dua hari guna as mask n as drink...da rsa kulit firm...anjal..muda...jelita...wakaka...perasan nya oiiii!
N satu lagi...bila aku start minum collagen ni...aku makin kerap masuk jamban...tak kira la bebe ka kenken ka..yang penting collagen ni mmg bantu aku buang toxin dari badan aku
Cuma satu ja pesan aku...jgn overdose...kalau overdose pure marine collagen ni nnt kandungan Iron dlam darah pun aku high...nnt jdi lain cita plak...
Cara makan or minum pun..sehari dua kali...pagi sebelum makan...n malam sebelum tdoq
So as for mask plak...aku pkai before tdoq...n then aku bwak skali ke tdoq...pagi esok bru basuh....
Memang keras tegang ja muka aku...
Kan aku cakap kulit aku jdi mengelupas kan..kalau nak tau..kulit aku pun da x mngelupas dah...dah fully moisturize dah...gila effective dak?!
Tpi sumpah....mmmg aku rsa sangat effective dia pnya mask ni....kalau aku tipu pun aku dpt apa kan...
Nak tau mcm mana rupa pure marine collagen tu?

Mcm ni la nak oii...rupa seaweed yang da dikeringkan......mcm agaq2 sket..kena rendam 8 jam...n then rebus..hasil rebusan tu leh la korang wat ayaq ka...jelly ka...n yg pling penting masker!


Ni la rupa aku msa awai2 blik sabah..kusam kan kulit mak!

Ni after dua hari gigih memakai mask...n minum ayaq collagen buatan tangan ku....nmpk beza dak?

So korang nak beli ka?
Kalau nak beli...bleh order kt aku....
100g ~RM35 ja....
To order...can email me at aliafarhansaid@gmail.com
Or whatsapp kat no ni 0133363775

posted from Bloggeroid

Super quick update
Lots of photos...so let the pics speak for themselves!



















Place:Kinabalu Pine Resort, Kundasang Sabah....

What so special?
Beautiful resort located near to Mount Kinabalu...can watch the top of the mountain early in d morning...the most beautiful scenary...highly recomemended on Agoda..booking.com etc...

Price:RM180 onwards..depends on season...

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS