Showing posts with label pure marine collagen

pure marine collagen

in , , by Alia Farhan, 8:27 AM
dear all...

i bet kita semua pernah dengaq kan psai the miracle of pure marine collagen ni?so kalau you all nak tau..meh sini aku nak habaq apa kah kebaikan2 nya ni:



Kebaikkan Pengambilan Kolagen Asli:
  1. Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
  2. Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
  3. Memejalkan payudara, otot dan punggung
  4. Menyihatkan rambut dan kuku
  5. Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kelenjar tiroid
  6. Mengurangkan penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
  7. Mengurangkan selulit
  8. Memberi tenaga
  9. Melancarkan peredaran darah
  10. Mengurangkan sakit bahu dan belakang
  11. Melancarkan peredaran darah
  12. Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
  13. Meningkatkan sel rawan,ligamen dan otot
  14. Merawat penyakit gout
  15. Mencegah kanser/tumor
  16. Menurunkan tekanan darah tinggi
  17. Meningkatkan fungsi penghadaman/ pencernaan
  18. Merawat gastrik
  19. Anti bakteria / kulat
  20. Merawat anemia
  21. Menurunkan tahap Kolestrol dalam badan
  22. Menyerap lebihan garam dalam tubuh
  23. Melicin, menegang dan menghaluskan kulit
  24. Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
  25. Mengstabilkan kandungan gula dalam darah ( kencing manis)
  26. Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
  27. Memberikan rasa kekenyangan ( diet)
  28. Memelihara usus kecil ( mengelakkan buasir / sembelit)
banyakkan khasiatnya...xperlu pun nk berbelanja beratus2 bagai untuk dapat semua ni...

Cara Basuh Dan Penggunaannya

Basuh kolagen mentah, ramas-ramas seperti basuh beras sebanyak 5-6 kali
Rendam kologen mentah yang telah dibasuh semalaman
Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali dan toskan
Campur sekitar 100gram kologen mentah dengan 2 liter air kosong untuk direbus
Rebus dengan api perlahan dalam 30-45 minit. Kacau hingga hancur
Boleh juga dicampurkan dengan madu/gula batu/gula merah/ginseng
Cara Membuat Masker Pure Marine Collagen (Pernah disiarkan dalam rancangan Nona di TV3 20 mei 2012)

Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu
Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
Bersihkan muka terlebih dahulu
Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali
Cara Membuat Minuman Dari Pure Marine Collagen
Campurkan 2 ke 3 sudu besar pati pure cologen yang dibuat tadi bersama jus oren.
Khasiatnya 10 kali ganda tinggi dari sirip yu (satu mangkuk kecil RM 300)
Khasiatnya sama dengan sarang burung layang-layang (RM 400 hingga Ribuan)
24% kologen ini bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang.
Boleh bertahan sehingga 3 ke 4 minggu
Bila da mcm ni...boleh makan terus or buat air...so xdak la rasa payau2 rumpai laut ni...i tell you..yummy2 tau....tak caya?kena la cobaaa dulu baru tau kesan dia....
so kepada sesapa yang nak try...
leh roger2 aku:

PROMOTION:
100GRAM-RM35(FREE POSTAGE)
SMS/WHATSAPP:0133363775

to read my review before this...click here...

Pernah dengaq psai pure marine collagen?
Well kalau nk tau pure marine collagen ni asai dia dri seaweed...sabah mari...so kalau nak tau apa khasiat pure marine collagen ni kena la wat research sket kn..kata nk cantek...kata nk da bomb...xmau kedut sana kedut sni...so kena la rajen sket wat findings kan....hikhik..sebenaqnya aku ni yg pemalas nk letak pjg2 since aku ni berbelogging thru phone ja...pyah noks nak copy paste...lain la kalau phone i ni da upgrade ke notes 2 and bleh ber multi tasking kan..haihhhh...tgh berkira2 mau mbeli notes 2 ni...ok ke idak ya?
Ehhhh da nyimpang...oklah...back to d topics...secara dasarnya collagen ni mainly dia pnya function is to hold our skin firm~ness....ermmm..betoi ka apa aku ckp ni?ok hr tu kan seminggu aku p sabah...so snorkeling..swimming...n cold weather st kundasang made my skin so dull....n aku ni plak bangsa kalau travel ni memey malaih nk amek port bab2 pnjagaan muka ni....heee.....serius pemalas!sila jangan contohi saya!...
So bila da pemalaih...automatic la kulit pun kusam semacam ja..haihhh....xlalu laki den tgk haaa....heee tak lalu ka?mcm lalu ja....ngeh2....
Bukan setakat kulit kusam..kulit aku pun jdi mengelupas tau dak..mcm teruk la jugak..hee...takut nk sentuh kulit muka sdri tym tu....so bila balik ja dr sabah...mula la giat melakukan treatment guna pure marine collagen ni....baru dua hari guna as mask n as drink...da rsa kulit firm...anjal..muda...jelita...wakaka...perasan nya oiiii!
N satu lagi...bila aku start minum collagen ni...aku makin kerap masuk jamban...tak kira la bebe ka kenken ka..yang penting collagen ni mmg bantu aku buang toxin dari badan aku
Cuma satu ja pesan aku...jgn overdose...kalau overdose pure marine collagen ni nnt kandungan Iron dlam darah pun aku high...nnt jdi lain cita plak...
Cara makan or minum pun..sehari dua kali...pagi sebelum makan...n malam sebelum tdoq
So as for mask plak...aku pkai before tdoq...n then aku bwak skali ke tdoq...pagi esok bru basuh....
Memang keras tegang ja muka aku...
Kan aku cakap kulit aku jdi mengelupas kan..kalau nak tau..kulit aku pun da x mngelupas dah...dah fully moisturize dah...gila effective dak?!
Tpi sumpah....mmmg aku rsa sangat effective dia pnya mask ni....kalau aku tipu pun aku dpt apa kan...
Nak tau mcm mana rupa pure marine collagen tu?

Mcm ni la nak oii...rupa seaweed yang da dikeringkan......mcm agaq2 sket..kena rendam 8 jam...n then rebus..hasil rebusan tu leh la korang wat ayaq ka...jelly ka...n yg pling penting masker!


Ni la rupa aku msa awai2 blik sabah..kusam kan kulit mak!

Ni after dua hari gigih memakai mask...n minum ayaq collagen buatan tangan ku....nmpk beza dak?

So korang nak beli ka?
Kalau nak beli...bleh order kt aku....
100g ~RM35 ja....
To order...can email me at aliafarhansaid@gmail.com
Or whatsapp kat no ni 0133363775

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS