jeng jeng jeng

in , by Alia Farhan, 9:53 PM
heppy kan bunyi aku kt entri tu...
mau tak heppy..jurulatih ksygan da smpai...
so leh la aku beraya dgn nya dsamping familia n tunang tersayang...

tp kan aku jdi x berapa nk heppy bila ank2 buah aku xleh nk beraya...
aku hrap2 sgt depa akan shutdown plant for 3 days...
boleh la kami2 yg lemau n lemah ni beraya dgn heppy...
kalau xmau shutdown pun pnya psai hampa lah...
kami nk raya jugak!
setakat bg insentif rm200 for two days for 12 hrs shift is not worth it rite?!
ahhhh...benci lah....
i was like...sorry guys...there's nothin i can do bout dis matter...
just pray...hopefully bila smua production members xmau mai keja..diorg akan setuju shutdown~~
(sambil dok tadah2 tgan aku ni)
eventho aku ni normal....cuti 3 hri..boleh amek cuti isnin n jumaat tu...
but stil aku rsa tak sedap hati la kan...
tak gamak plak doo..aku sedap2 raya...diorg mati2 bkerja....
A BIG NO NO..OK!
aku rsa semak perut sgt!

apapun....layan la gmbaq2 ni dulu yaaa.....



nasib la jurulatih ksyangan da ada..so bila aku tension ngn keja..aku tgk dia..aku senyum la..ohh ni hasil titik peluh aku kerja selama ni...
hahaha...waklu kan!

DA SAMPAI

in , by Alia Farhan, 11:09 PM
heee

tersenyum kegumbiraan aku....
bila jurulatih yg diidam2 kan smpai smlm kt umah fiza...
umah fiza la tmpt kalau aku order brg2 on9 ni
xpa...
pendek kata...nnt aku blik umah...
snap gmbaq2 lawa2...
esok aku upload kt cni..jeng2...

1st Ramadhan

in , by Alia Farhan, 10:39 PM
Salam to all....

sebagai seorang muslim marilah kita meningkatkan amalan kita...
ingat tym2 bulan posa ni reward dia 70x ganda tu...
xmau lg ka?
tym2 bulan posa ni lah elok bersedekah apa yg patut...
pegang Quran blik...bca2 apa yg patut ya...
(dis is reminder to myself!)
apa pun....
Selamat mnyambut Ramdhan to all
bersama2 lah kita mngejar apa yg patut
(perlukah ayat aku se-skema ni?!uhhh...wuteva...)

Sekian,
Wassalam

moment..

in , by Alia Farhan, 3:49 AM
dah lapuk da gmbaq ni...
but i stil love it!

i need a vacation....again!

in , by Alia Farhan, 2:41 AM
i need a vacation again....
but not indon anymore...
i can't stand their culture and their food...
duhhh...
perhaps phuket again?!
yehaa






apa nk buat?

in , by Alia Farhan, 10:56 PM
skrg ni tgh dok boring kt production line
so aku tak tau nk watpa..
sambil tu dok blogwalking ke mana hala ntah
tetiba aku terbukak la blog aku ni
mak aihhh
bersawang beb....
disebabkan line stop,aku jd mcm boring
so mood nk berblogging tetiba mencanak2 tanpa diduga
dan tetiba terhalang 20 mins yg lepaih dek gara2 aku lupa yg HPLC aku yg tgh benggong tu aku lupa nk tgk...
okei now da setel
so sambung blik...
tajuk entri hr ni mcm ntah apa2 dan ngarut kali bak kata membe aku dlu..kash...
"alia..ko ni ngarut kali"
mai kt aku x psai2 kata aku ngarut kali kan..
membe aku mmg smua mcm tu..smua brperangai agk boyan n batak...
ohh..rindunya aku kt hampa smua...

apa pun...
yg penting blik ni aku nk p kedai ane' tu n beli limau nipis..
n buat ayaq...simpan dlm peti ais...
blik umah dr keja leh minum puas2...
motif?!
nk kuruih la weiii....
hahahaha...
jenuh 5 thun minum tnpa henti pun belom tentu kuruih...
kan!
ewahhh lg suka angguk nmpk...
aku panggg kan...
ok lah..babai...



lamb shank la..

beef steak bgai

minum ayaq limau sepuloh thun pun belom tentu kuruih!

xpa giatkan shake2,alia-chan...
gambate ne~~~



© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS