Showing posts with label product review
Hai...agak ketinggalan kannnn baru nak review Maybelline Fit Me gitewwww. Alaaa better late than nevaa rite? (Brit'ish slangggg plisss)


Will ya Fit Me???!!!


Selalu duk tengok dekat youtube banyak la minah2 salleh duk review best kan... alaaa kita pun sebab nampak macam best ja so apa lagi moh la kita serang Watson untuk beli.

Bila tengok banyak review kata helokkk untuk muka kilats kilats lip lap kat Tzone macam mak ni...harus aku terjah untuk mencoba ya. Mai sini makjem nak tengok lepas piawaian muka kilats makjem ni ke tak haaa.

Bila sampai Watson nah tudia raplahhhh wei sebab ehhhh walawehhh banyaknya shades dia. Ewah ewah ewah. Bisa mengubati kekecewaan aku terhadap Fenty Beauty di mana code aku 180 sudah SOLD OUT!!!

Oh noooo....Mana satu harus ku pilih ini haaaa. Dah la cahaya kat Watson Gurney Plaza tu lampu dia kuning-kuning. Ehhh rimas aku kalau nak mekap ni lampu kuning kuning tauuuu. Ehhh. Aku pun tenyeh la dua tiga shades beige yang seakan-akan nak warna kulit aku.
Setelah aku try n error dan buntu..maka aku masuk ja lah fasa redhooo. Ahhh try je lah code 222 bersamaan True Beige..bukan true bitch ya.


Matte+ Poreless Fit Me.
Fit for my oily skin


Tapi hampa kalau nak try cari shades hampa dengan lebih mudah aku syorkan hampa pi kat website Maybelline ni kat SINI. Ha kat sini hampa jawab la skit soklan dia pastu nanti adalah dia bagi code apa yang sesuai dengan hampa nanti. Tapi sebeluk hampa nak tau code apa yang sesuai untuk hampa, hampa terlebih dahulu kena tau UNDERTONE hampa dulu. Kalau tak tau boleh refer post kami pasal UNDERTONE ni ya.

Dan mengikut website Maybelline aku sesuai la code 220. Tapi macam pungkoq jugak lah bila aku try 220 dan 222 tak banyak pun beza kalernya. Dan mengikut skema jawapan kat Maybelline pun aku jadi macam ermmm sebenarnya dalam jawapan dia takda pun code 222. Kahkahkah.


Code 222...am using this code!



Ni muka aku pakai code 222.


Maybe a lil bit dark for my skin. Tapi bila make up nampak ok ja. Next time I will go for no 220 pulak.

After 6 hours like that...



My T Zone start oily n shinning skit. All i do just dab my blotting paper around there.


Yes lepas da guna blotting paper tu...no more shine shine ok. I still love the outcome. It looks natural on my skin!

BUT ONE THING THAT I HATE ABOUT this product is


Why on earth the packaging is like dis???😏😏😏
Susah kot nak amik..huwaaaa.
Please Maybelline, next time mungkin boleh letak pump perhaps????πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Other than that, I don't ecounter any issues using this Maybelline Fit Me Matte + Poreless. Oh for those been asking me what I used, as usual I prep my skin first. 

My normal skin care routines are;

Facial wash--> toner--> water essence -->  serum  --> moisturiser ---> eye cream --> primer --> foundation.

As for this time...i skipped the primer part, saja nak tengok how far and how good this Maybelline Fit Me Matte+Poreless work for me. I must say, I'm in love with this product. Best wei guna. Sumpah best tak tipuuu.

Cumanya, lepas korang letak dekat muka kena cepat ratakan. Sebab dia cepat kering tau. Due to the finishing texture seakan-akan powder, so foundation ni akan cepat kering kalau hampa tak ratakan cepat-cepat. Tapi once dia da rata hampa akan dapat rasa texture dia macam pakai bedak compact or twa way cake tu ja. Tak rasa pun macam pakai liquid foundation. Tu yang membuatkan makjem love gila gila Maybelline Fit Me Matte + Poreless ni.


Muka setalam ni love sangat-sangat dengan Maybelline Fit Me Matte + Poreless ni.


Dengaq kata Watson tengah buat sales untuk Maybelline Fit Me ni. Half price wei. Cepat-cepat grab tauuu. Benci tauuuu time kami beli hari tu mahai tauuu....Lepas ni nak try dia punya concealer pulak la.


This is a non sponsored post. I buy this product with my own money ok😘






My beauty haul

in , , by Alia Farhan, 6:31 AM
Xmas season just end. I'm not going to lie to you because at this season I  normally do my shopping thing a lot especially on beauty stuffs.

The best thing about Xmas they normally comes with attractive discount especially for beauty products. 😍😍😍 who could not love this????πŸ€”πŸ€”πŸ€”

So let see what damage have been done to my piggy bankπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


My haul from Sephora
Marc Jacobs mini mascara | Benefit - Dr Feel Good (mini size) | Becca Highlighter  (mini size )


More face mask


More and more face mask. And not to forget foot mask from Daiso (murah oiii!)



Safi Rania Gold Beetox Technology range products. Been using it like 2 weeks plus. Let wait and see the result after a month. I shall do this in a full review for these products.


Literally, I'm broke now. Hahahha. Hopefully my piggy bank will start to be fat again for this coming autumn trip in May. In Sha Allah.

So what is your Xmas haul?



Holaaaaa me amor~

How u guys doin lately? Me? A very hectic over this few weeks. Duhhh😐😐😐
Well that's life. What doesn't kill us make us stronger day by day gitchuuu.

Let me share something good for you and ur skin! Yeayyy.
Althea.kr has lauched their #31 beauty box with theme Lovely Dewy. What I love about this beauty box is, it came with a lot of full size products and less "sample" products like some paid beauty box ( dah la bayar, but you dont know what in there...tgk2 banyak sample jek...by the way who still buy/subscribe this beauty box kan...it was sooo yesterdayyyy)


So what's inside this Althea Box #31 ?

Let's check it out.


Product list:

Laneige White Dew Skin Refiner

Son & Park Concelear Cube

Tony Moly Crystal Lovely Eyes

Pure Smile Original Essence Mask

It's My Lip Crayon


I just love this Box. I must say I'm so in love with all this products.


Laneige White Dew Skin Refiner

Claim:

* improves uneven skintone.
*  fast absorption into skin
* moisturized finish

What I feel after using this?

Yes this is a totap hype of this box, with this my uneven skintone do improve. It does moisturized my skin and the absorption is quite fast. Plus I'm so in love with their "water base"  texture.



Son & Park Concealer Cube


Claim:

* all day lasting perfect cover with moisture.
* natural gloss and coverage makes the skin clear and smooth 

My comment:

This concealer is easy to blend. Can hide my blemish without drying it. 



Tony Molly Crystal Lovely Eyes


Claim:

* get crystal bright eyes with this Tony Molly duo

My comment:

For oily eyelids like mine, need to wear eye primer in order to make it stay longer. The color don't really stand out for my skin color and eye lids.




Pure Smile Original Essence Mask

Claim:

* improve elasticity and provide moisture to the skin

My comment:

Who could not love mask? Somemore with pearl infused and have benefit to our skin right?



It's My Lip Crayon


Claim:



A soft and smooth lip crayon that glides effortlessly onto the lips for a lovely pout

My comment:

I have a crush on lip crayon and this crayon works well with my lips. I love how it moisturize my lips. 



Free gift


Nakeup Face

Claim:

* keratin care crean without needing to be washed.
* smooth out dead skin cells , blocking pores and complete silky skin.

My comment:

After using this scaling cream, I can feel my skin become smooth and silky. No more flacky skin that looks euhhhh. Love to try the full size one after this.



Overall, I love this Althea Lovely Dewy box. Some of it do really work on me. So if you interested with this Lovely Dewy Box don't forget to get yours at Althea.

Price :

RM294

RM110

MURAH KANNNNN???

SO APA LAGI DON'T FORGET TO GET URS AT 










Rasanya kaki-kaki make up dekat Malaysia ni dah banyak yang tahu kewujudan Fame Cosmetics yang makin meniti di bibir make up junkie di Malaysia saban hari gitu. Idea Fame Cosmetics dicetuskan oleh 3 orang bloggers yang tak asing lagi iaitu Kak Elly , Kak Pilla dan juga Kak Peej.



To be frank bagi aku ni, selain dari mempunyai produk yang berkualiti; rangkaian Fame Cosmetics jugak antara yang termurah di pasaran. Dengan hanya RM29, korang dah boleh dapat sebatang lip matte yang best gila wei!



Dah la selection colors lipmatte yang ditawarkan Fame Cosmetics ni macam-macam variety duk ada. Memang serius aku meroyan gila dengan lip matte from Fame Cosmetics ni. Korang jangan tak tau, Fame Cosmetics ada 11 shades of colors yang mampu menawan mata hampa tau dak. Tu belum lagi dua limited edition Fame X Nuex.



Selain dari lip matte yang super best, Fame Cosmetics ada jugak produk-produk lain yang super best macam mascara, eye liner, bb cushion dan jugak blusher.



Serius aku rasa dengan ada produk-produk yang hot and meletop dari Fame Cosmetics ni memang buat aku lupa terus jenama-jenama antarabangsa macam Nars. Why pay more weiiii...kena bijak berbelanja gitu haaa.



Hampa kalau nak try Fame Cosmetics  ni boleh la ke :
Instagram


Whatsapp 

0133363775


Amacam comey dak aku pakai lip matte dari Fame, code candy... dengan blusher also from Fame Cosmetic jugak.

Hampa kalau nak jangok-jangok jangan lupa dapatkan Fame Cosmetics lani jugak tau. Dijamin hampa semua puas hati and jatuh cinta terus nanti tau.








Hai Assalamualaikum lovelies...
Ada tak readers kat sini yang suka pakai color lens? Kalau korang suka, korang kena stay baca review ni sampai habis ok!
To be frank, I'm not a fan of color lens..used to but not anymore until I found this Horien Eye Secret 38% 3 months color lenses!
Yalah, menyampah kot kalau beli tapi  mata asyik gatal and merah ja. Menyampah ok menyampah. Yes I have a quite sensitive eyes. I don't wear sebarangan lens tau sebab takut kena ulser mata ka.




So what is the fuss about this Horien Eye Secret 38% 3 months color lenses ni?


In gold color.


So basically untuk orang yang bermata sensitif macam aku ni, I will always go for soft lens. Because sekarang kan macam-macam lambakan lens dekat pasaran, from Korea claim la apo la. Lepas tu pakai, nah mata gatai , kering and merah! Serius stress. Siap pernah kena eye infection lagi. Eeeiii baik-baik cakap ok, kita da pakai and jaga kebersihan sehabis baik tau. Lepas-lepas tu sumpah seriau nak pakai lens lagi. Takpa la mata tak lawa pun. Bahahaha.

Tapi dengan Horien Secret color lens ni aku confident la kan sebab nya:


  • Material: Polymacon
  • Water content: 38%
  • BC:8.7mm
  • DIA: 14.2mm
  • Power: 0.00, -1.00~ -6.00( one power for every 0.25; -6.00; one power for every 0.50)
  • Color: Black and brown (daily color lenses)
  •             Black, brown, gray , coco, purple , pink , blue ( monthly color lenses)
  • Sodium Hyaluronate & Trehalose 
  • BMW 3D Wrap Technology
  • UV Protection Function
  • Artificial Intellectual
  • Bigger Tinted Area
  • 7-9mm wide optic zone

Have you heard that color from some of the contact lens might peel off and the chemical itself will hurt your eyes. Scary kan? But with Horien Eye Secret, BMW 3D Wrap Technology , dah tak perlu takut ya my dear. (Aku la yang penakut dulu!)



Credit to : http://www.eyesecret.com.my

In case you want to know about this BMW 3D Wrap Technology khennn.





Credit to : http://www.eyesecret.com.my

Comparison of technology that Horien Eye Secret used compared to a "traditional" method one.

So let see how my face look like after wearing their color lens.


Before wearing any color lens.


Me after using blue lens by Horien Eye Secret.



It does enchance my make up a bit kan.


Me using blue lens masa pi dinner date dengan husband and anak2. So basically not a date. 

So what do you guys think about Horien Eye Secret 38% 3 months color lens? For me to be frank, I think I'll start falling in love again with color lens. Thank Horien Eye Secret for producing such a good contact lenses.

korang yang nak beli Horien Secret Eyes 38%  3 months color contact lens boleh la dapatkan di kedai-kedai optik yang berdekatan dengan rumah korang ya. Untuk maklumat lanjut boleh la korang check ke sni:






Hai hampa semua. Sehat ke tu? Kali ni kami nak review sikit psai eye shadow palette kegemaran kami from Tarte.


I like the size of this palette. Senang nak bawak travel uolls.



The colors😍😍😍



Senang nak masuk dengan tema make up yg i suka..natural & timeless make up look



I like how they formulated it. Free from parabens, mineral oil, phthalates, triclosan , sodium lauryl sulfate & gluten. Yeah all those ingredients cam lead to some health problem.


The swatch ; from Left to Right :
Drive | stylin | boss | hype | crisp | dominate



So can you guess which colors I'd used?


Me using :

Drive | crisp | dominate

Overall, I must say I really love this Tarte mini eyeshadow palette. 

Easy to bring along when travel; look at the size pls.

Where to buy?

Sephora

And how much it cost?

RM95



Soon, I'm going to review another mini eye shadow pallete...so stay tune ok! 
πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž


Kalau cakap pasal brown rice mesti teringat nasik untuk orang sakit diabetes. Dat was what across my mind. Yalah kan, sinonim kot brown rice ni dengan orang kencing manis.

Selalu kita-kita ni memang nan hado la kan nak makan brown rice untuk replace white rice kita tu kan. Sebab selalu dimomokkam cerita brown rice ni tak sedap dan tak puas makan gitu. Honestly,  kalau tanya aku pernah makan or tak brown rice ni memang serius cakap la tak pernah.

Tapi, macam mana yang kita tau brown rice ni kandungan gula dia memang lebih rendah dari white rice biasa tu tau. Sebab tu la orang yang diabetic one of the way nak control gula adalah dengan consume brown rice. Yalah, kita kan orang Malaysia ni makanan ruji kita nasi kot. Kalau aku tak makan nasi, boleh mengigil kot.


Brown rice anatomy vs white rice anatomy.


Cliche kot orang cakap brown rice ni tak sedap kan???? Selalu kot duk dengaq macam ni. Hmm brown rice tu tak sedap la bla bla bla. TAPIIIII hampa tak try lagi satu produk yang berasakan brown rice ni. Kalau hampa nak tau, Nutri Brown Rice ni menyediakan a few selection of brown rice instant beverages.

Jom tengok antara kebaikkan Nutri Brown Rice ialah:

  • Mengurangkan kolestrol dalam darah.
  • Mengurangkan tekanan dalam darah.
  • Melindungi jantung
  • Membantu sistem penhadaman
  • Mengawal berat badan.



Antara selection Nutri Brown Rice.


Senang! In scahet saja. Koyak-koyak bancuh and minum.



Dah la rasa sedap, pastu of course la lagi sihat kan. Yang penting lagi pantas nak disediakan. Ya lah, zaman lani harus la semua nak pantas kan.

Jom kita tengok khasiat in every selection tu.


Nutri Brown Rice - Original (No sugar added)




Untuk selection ni, Nutri Brown Rice in Original ni disediakan tanpa gula tambahan tetapi diperkaya dengan INULIN yang bagus untuk mengawal kandungan gula di kalangan pesakit diabetic. Sesuai diminum begitu saja.


Nutri Brown Rice - Chocolate



Mengandungi zat besi dan kalsium yang penting untuk kesihatan tulang. Sesuai juga diambil oleh kanak-kanak kerana kandungan zat besi dan kalsium nya.



Nutri Brown Rice - Inulin



Made special for pregnant mommies. Ibu-ibu mengandung disyorkan untuk mengawal kandungan gula di dalam badan semasa mengandung. Kandungan inulin membantu untuk perkembangan good bacteria( prebiotic) di dalam colon. Antara kepentingan prebiotic adalah:

  • Help increase calcium dan mineral absorption dari pemakanan kita.
  • Healthy immune system.
  • Mengurangkan masalah usus.



Nutri Brown Rice - Honey



Didatangkan dengan 100% natural floral honey secara berasingan.

Madu berti dak sebagai natural sugar with low sugar ditambah berasingan. Madu dipercayai promotes better sleep dan meningkatkan memori.



Nutri Brown Rice - Oats & Soy Lecithin



Soy lecithin membantu improves brain function, lower cholesterol level dan essential for liver health. Orang yang tak suka telan oat, pasti suka telan yang ni tau!

Kami da try kelima-lima selection ni tau. Sedap wei. Macam kami yang kelam kabut forever ni memang sesuai sangat la ada product hat baguih lagu ni. Dah la on the go sangat, berkhasiat pulak tu!


Dijamin halal dan low sugar content!


Hampa kalau nak tau info lebih lanjut tentang produk-produk Nutri Brown Rice ni boleh la ke:

Website : 



Facebook:



Rugi betul rasa tak kenal produk Nutri Brown Rice ni masa preggy dulu. Kalau kenal mesti dapat elakkan GDM hari tu kan. Takpa lah, next pregnancy kalau ada rezeki lagi boleh la try kan ambil Nutri Brown Rice ni as one of the diet kan. Kata orang lebih baik dari mencegah. Seksa wo kena GDM masa pregnant. Tak larat ulang alik ke klinik tau. Apapun, memang suka sangat dengan produk-produk dari Nutri Brown Rice ni sebab berkhasiat.


© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS