Showing posts with label product review
Cabaran utama untuk kaum wanita yang berhijab ni adalah shampoo. Ya lah kan sebab tak semua shampoo tu "kena" dengan keadaan kita. Dan hatta sebab tu lah jugak ada yang menjadikan alasan berhijab, rambut susah nak jaga. Adui korang, jangan macam tu. Rambut tu kan mahkota kita. Walauoun bertudung kita tetap kena jaga. Sebab nanti, suami nak belai2 rambut tengok rambut keras kejung n busuk terus tak jadi tau. Kan da tak syiok tuuuu.

But, dont worry dengan Safi Shayla, korang tak perlu lagi risau. Jom baca sedikit info tentang rangkain penjagaan rambut Safi Shayla ni.


Antara produk SAFI SHAYLA.



SAFI SHAYLA Syampu Wanita Bertudung| Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya lahir dari penjagaan yang rapi tidak kira dalam apa jua keadaan. Bagi individu bertudung, penjagaan mahkota ini sememangnya dititikberatkan agar keadaan rambut sentiasa sihat, dan bermaya. 

Memahami keperluan wanita bertudung moden, SAFI Shayla rangkaian jenama syampu khas wanita bertudung telah dilancarkan pada Oktober 2013. Dengan 8 varian diformulasikan dengan Habbatus Sauda yang mempunyai 1001 kebaikan, SAFI Shayla dapat menyelesaikan apa jua masalah rambut yang dialami oleh wanita bertudung. 


Pek fleksi yang menjimatkan.


SAFI SHAYLA Syampu Wanita Bertudung | Pengguna juga boleh mendapatkan SAFI Shayla di dalam bentuk fleksi. Melihat kepada keadaan ekonomi yang mencabar, penggguna mula mencari produk yang lebih murah dan menjimatkan, pada masa yang sama memberikan nilai dan kualiti yang tinggi. Kebanyakan pengguna mengurangkan kadar perbelanjaan tetapi masih berusaha untuk mendapatkan barangan berkualiti untuk melengkapi keperluan isi rumah.


Antara rangkaian syampu Safi Shayla.


Khas untuk kawalan rambut rosak.


Perapi rambut dari Safi Shayla.



SAFI SHAYLA Syampu Wanita Bertudung |SAFI Shayla juga mengeluarkan produk perapi rambut dan penyegar kulit kepala agar rambut lebih lembut dan terurus serta kulit kepala segar dan sihat selepas bersyampu.

Walaupun terdapat banyak jenama syampu antarabangsa yang masuk ke dalam pasaran syampu untuk wanita bertudung pada masa ini, SAFI Shayla masih mampu untuk berdiri dan ianya terbukti apabila SAFI Shayla telah memenangi beberapa anugerah seperti Marketing Excellence Awards 2015 dan Effie Award 2016 di mana SAFI Shayla telah merangkul 3 emas dan 1 perak bagi kedua-dua anugerah tersebut. Ini membuktikan bahawa pengguna-pengguna SAFI Shayla mempercayai bahawa rangkaian syampu ini mampu memberi solusi kepada masalah rambut seperti rambut gugur dan gatal kulit kepada yang dihadapi oleh wanita bertudung.. Pengguna-pengguna setia SAFI Shayla juga mengatakan bahawa #HanyaSAFIShaylaUntukSaya .



Personally kami sendiri memang suka kot guna Safi Shayla ni. Satu sebab habbatus sauda tu, pastu Alhamdulillah bila pakai memang segar ja rasa walaupun duk pakai tudung. Takdak la rasa macam rimas or berminyak ka. So automatically, bila selesa tu kita punya confident level tu pun boost la kan. So jadi ceria ja sepanjang hari gitu.

Maklumat  lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman 
Facebook SAFI : www.facebook.com/SAFI.MY
Instagram SAFI : @safimalaysia 
Web SAFI : www.safi.com.my 
Holaaaa hampa. Untuk segment beauty kali ni kami nak share 1 produk terbaru dari sifu make up kami Ferra Rossa.

Untuk pengetahuan hampa , eyeshadow Ferra Rossa ni dibuat di Korea tau and very pigmented! Sekali swatch ja dah melekat helok.


Nama pun da sedap!



Tengok color swatch dia punya la lawa noks


Me wearing eclair n sorbet code! Serious i'm in love with this eyeshadows!


Aishah, look at the camera plis dear!

Well, untuk details:

Price : RM45/each color

Whatsapp : 0133363775






Salam. Kali ni kami nak share dengan hampa semua pasal satu produk dari Pigeon yang diperkenalkan dengan teknologi Natulayer. Sebut saja pasal Pigeon, I bet most of the parents must know about this huge and well known brand kan.



Pic credit to Pigeon web.

Pengenalan Newborn Pure.

Seperti yang kita sedia maklum, semasa baby berada dalam kandungan si ibu, bayi kita dilindungi dengan satu layer di atas kulitnya. Tetapi right after birth, the layer is no longer present so sebab tu la baby skin akan jadi a bit sensitive compared to adults kan.

Dengan berbekalkan 40 tahun pengalaman dalam baby skincare, Pigeon telah menghasilkan Natulayer™ , dimana satu lapisan dihasilkan meyerupai "natural coat of protection" di kulit bayi semasa dalam kandungan. Kesemua produk Pigeon diformulasi dengan Natulayer™  yang membantu kulit mengekalkan kelembapan dan yang paling penting menjadi pelindung kepada kulit bayi. 


Pic credit to Pigeon web.

Apa itu “Natulayer™”?


Pic credit to Pigeon web.

  1. Duo pelembab Natulayer™
  2. 0% Paraben, Formaldehyde dan alkohol.
  3. pH yang seimbang
  4. Diuji secara dermatologi.
  5. Dihasilkan di Jepun.
Untuk pengetahuan korang, korang boleh la dapatkan produk-produk Pigeon ni dari Motherhood.my ya.



Personally, kami suka sangat bau lotion and body wash dia. Bila apply kat Aishah memang sangat-sangat gentle and bau dia delicate sangat-sangat. Rasa nak gomoi-gomoi ja mek tu tak henti-henti. Sampai dia pun tension apehal la mama dia asyik-asyik nak gomoi dia ja nih ha.



Untuk body wash, harganya cuma RM59 sahaja. Click sini untuk membeli ya.



Untuk moisturising lotion, harga dia sama jugak dengan body wash, RM59 juga ye. Boleh click sini untuk membeli tau.
Untuk info lanjut dan korang nak beli produk Pigeon Newborn Skincare Series ni korang boleh la layari motherhood dan Pigeon  ya. 
Hai hampa....kali ni nak share pasal brush cleaner from Daiso ni. Quite hype among MUAs...


Comel ja tau dalam botol pink gituu haaa 


Serious memang best tau brush cleaner from Daiso ni. Guna skit pun da keluar habis and bersih brush tu.

Tak caya ka??? Meh la kita tengok gambar kat bawah ni.


1. Ambil bekas kosong untuk cuci brush. Nampak tak brushes tu keadaan dia macam mana. 
2. Tuang ke dalam bekas kosong tu.
3. Tenyeh-tenyeh brush dalam bulatan.
4. Nampak tak kekotoran keluar n brush pun dah putihhh helokkk dah.



5. See putihhhh dakkk???
6. Marilah berjemur secara berjemaah ya anak-anak berus mak.

Details:

Harga:
RM5.90

Volume:
120ml

Where to get:
All Daiso outlets.

Rating:
5⭐

Korang jangan lupa grab menda alah ni kat Daiso tau. Tapi serius memanjang sold out tauπŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘


Cakap pasal Carrie Junior sapa yang tak tau kan. Rasa macam semua orang kenal. Kami pun masa kecik-kecik dulu mak kami pakaikan Carrie Jr bedak kat kami. Ada gambar gajah comel ni. Dari dulu mai gajah comel ni jadi trademark Carrie Junior kan.


Mesti familiar dengan iklan Carrie Junior, budak pompuan dengan Si Carrie ni kan.

Selama lebih daripada 20 tahun, CARRIE JUNIOR telah mencipta jenama yang dipercayai dalam pasaran penjagaan diri kanak-kanak yang dirumus khas untuk kanak-kanak dan bayi. Sebagai jenama yang percayai dengan inovasi, CARRIE JUNIOR sentiasa mencari cara baru bagi memenuhi keperluan pengguna setia yang sentiasa mengutamakan nilai dan kualiti.

Kos sara hidup yang meningkat telah menyebabkan pengguna mencari alternatif untuk mengurangkan perbelanjaan. Namun bajet yang ketat tidak bermaksud anda perlu mengorbankan keperluan penjagaan diri, terutamanya apabila tiba masa mandi untuk si manja anda.

Sebagai tanda penghargaan kepada pelanggan setia, CARRIE JUNIOR kini menawarkan pek isian semula, suatu pilihan penjimatan kos. Pek isian semula mudah guna, dan menjimatkan ini bukan sahaja khas untuk pengguna setia, tetapi juga sesuai untuk pengguna baru yang ingin mencari produk penjagaan diri buat si manja tanpa perlu berbelanja lebih.

Pek isian semula baharu ini turut membantu memulihara alam sekitar kerana ia mengurangkan keperluan membeli botol mandian baru yang akan meningkatkan pembaziran sisa plastik dan memberikan kesan buruk kepada alam sekitar. Dengan CARRIE JUNIOR Refill Packs, ibu bapa dapat berjimat dan menyelamatkan alam sambil menyediakan si manja dengan kelengkapan peribadi yang terbaik.

CARRIE JUNIOR Refill Packs kini tersedia untuk rangkaian Hair and Body Wash dan Baby Bath.


Pek isian semula CARRIE JUNIOR Baby Bath 500g berharga RM8.90* (Semenanjung) dan RM 9.30* (Sabah & Sarawak) manakala CARRIE JUNIOR Hair and Body Wash terdapat dalam harga RM9.90* in (Semenanjung) dan RM 10.40* (Sabah & Sarawak). Produk CARRIE JUNIOR boleh didapati di gedung-gedung runcit terkemuka, pasaraya hyper, pasaraya, dan farmasi terkemuka di seluruh Malaysia.
*Harga termasuk GST.



Anak aktif mama ni suka mandi lama and main buih sabun lama-lama. Dengan adanya refill packs ni mama dia da tak risauagi😊😊😊





Tentang CARRIE JUNIOR
CARRIE JUNIOR merupakan rangkaian premium penjagaan diri si manja yang membantu merapatkan hubungan ibu bapa dengan si manja melalui waktu mandian yang menyeronokkan. Rekaan pembungkusan yang menarik dan berwarna warni membantu kanak-kanak mencetus imaginasi di dalam bilik mandi.
                        
Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito–E, kombinasi ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin bagi membantu menyubur, melembap dan melindungi rambut serta kulit lembut si manja. Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan anda pelbagai pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berasa segar dan bersih sepanjang hari.  Carrie Junior yang bertindak membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan harian.


Diiktiraf Halal, rangkaian Carrie Junior termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil. Ia juga mempunyai bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak.
Assalamualaikum.

Tak jawab dosa! Korang tengah ngulor eh masa keja ni? Jaga-jaga nanti boss marah pulak. hehehe. Korang ada ka yang tengah mencari-cari produk putihkan kulit yang selamat gitu? Kalau ada meh aku nak cita sikit pasal Safi Balqis Oxywhite ni. Alaa korang kalau tak pernah dengaq pasal Safi Balqis memang mintak kena halau pi duk Uganda tau. Aku pun sebenarnya biasa ja pakai Safi ni, tapi yang Safi Rania Gold la, terpengaruh dengan Che Ta punya pasai wei.




Berikan Nafas Baharu Agar Kulit Wajah Sihat Berseri & Cerah Sempurna


Proses pencerahan kulit wajah menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.Tambahan pula, ramai tidak sedar akan sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang dapat menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.


Memahami impian setiap gadis untuk memiliki kulit wajah cerah sempurna, SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabunganNano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite.





Menurut Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman “Kami di keluarga SAFI menggambarkan SAFI BALQIS sebagai sahabat sejati yang sentiasa sedia memberikan nasihat kecantikan untuk anda tampil cerah secara semulajadi dan yakin.Dengan kelahiran baharu SAFI BALQIS OxyWhite bukan sahaja memberikan kulit 2 tona lebih cerah, malah menjadikan kulit sihat dari dalam secara semulajadi.Setiap satu daripada variasi produknya memberikan manfaat sendiri dalam mengatasi masalah kulit yang gelap dan kusam”.

Berbicara tentang kualiti produk dan keberkesanannya , “Setiap penghasilan produk keluaran SAFI dilakukan berdasarkan penyelidikan oleh SAFI Excelence in Research & Innovation (SERI Research Institute) yang terletak di Subang Jaya. Makmal Research & Development (R&D) Halal terbesar di Asia Tenggara ini menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI- Selamat dan Suci. Gabungan teknologi serta kepakaran yang kami ada menjadikan produk tempatan ini setanding dengan produk jenama antarabangsa,” jelas Puan Mahsuri.

Jom berikan nafas baru kepada kulit kita dengan rangkaian Safi Balqis Oxywhite ni.


1)                  SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka
Saiz Pek         : 50g/ 100g
RCP               : RM7.30/ RM12.30 (selepas 6% GST)
Aktiviti harian dan faktor persekitaaran punca kulit kotor, kusam dan tidak bermaya. Formulasi dengan Teknologi Mikro-Buih yang mewah berkrim ini bertindak:
a)                  Membersih jauh ke dalam liang pori
b)                  Menghilangkan baki kotoran dan sisa solekan
c)                  Mengekalkan kelembapan selepas penggunaan
d)                 Sesuai untuk semua jenis kulit
  




2)  SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar
Saiz Pek         : 100ml
RCP               : RM10.90 (selepas 6% GST)
Liang pori akan terbuka selepas membersih kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI BALQIS OxyWhite bertindak:
a)                  Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan
b)                  Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan
c)      Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol



3)                  SAFI BALQIS OxyWhite Pelembap Gel
Saiz Pek         : 45g
RCP               : RM 20.20 (selepas 6% GST)
Pelembap gel yang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam bertindak:
a)                  Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah
b)      Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka
c)                  Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan
d)                 Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
e)      Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak, siang ataupun malam


Alami kulit wajah yang cerah dan sihat dengan tona lebih sekata melalui rejim penjagaan Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Safi BALQIS OxyWhite yang dicipta khas untuk setiapgadis.

Formulasi baharu SAFI BALQIS OxyWhite hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja.Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.

Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia



Salam

Hai korang lama nya kami tak bersiaran....busy dengan anak-anak. Masih dalam fasa meyesuaikan diri lagi ni jinggling with housecores, dealing with my both kiddos and my business.

Tapi seperti biasa lah, walau sibuk macam mana pun alia dan make up tak dapat dipisahkan gitu.

Actually memang da lama juga teringin la kan nak pakai foundation lain. Ya lah, selaku VIP Rosetyara ni kan sejak2 ber RT ni asyik tak leh tinggal ja RT. Nars pun kami dah lupa kami letak manaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tapi disebabkan irresistable Physician Formula punya packaging membuatkan hatiku meronta-ronta. Oh Tuhan! Ni la orang kata jatuh cinta pandang pertama.


Who can ressist this cute packaging by Physician Formula? Aku tertewasss sudaaahh. I'm addicted to bow ok!


Siap dapat free brush lagi ok.

Nak tengok tak hasil make up guna Physician Formula Nude Wear Foundation ni?


I kinda like this Physician Formula Nude Wear Liquid Foundation sebab bila make up muka pun nampak glowing ja.


Yang ni pun pakai this Physician Formula Nude Wear Liquid Foundation juga. Serius best foundation ni sebab rasa dia weightless sangat. Macam tak pakai foundation pun ada gak. And coverage dia pun not bad. 

Not bad for a drug store brand ok the quality itself. I dont expect much actually because I know tak semua foundation sesuai dengan kulit kita. But this one is a good one! I like how my skin glow after wearing it. Walaupun NUDE, but still my face glowing2 gitu haa.

Next time, I plan to get their blusher, highlighter and eye shadow plak. Dah la packaging cute, gila kejap masa duk usha-usha tu. 

Korang kalau nak beli Physician Formula boleh walk in ke Watson. Tapi kalau tak silap selected Watson ja yang ada Physician Formula ni. 


Product :

Physician Formula Touch of Glow Nude Wear Liquid Foundation

Price :

RM81.55
*bought 30% off

Coverage:

Medium to full coverage

Rating:

4.5🌟

Till then , stay tune for the next review. 
😘😘😘


Hai korang. Kali ni nak cerita pasal CC Cream Rosetyara tau. Korang tau tak CC Cream tu stands for what? Untuk pengetahuan korang CC Cream tu stands for complexion correction cream. Kiranya kakak la kepada si BB Cream tau. CC Cream ni kira...all-in-one makeup and skincare formula lengkap dengan SPF, moisturizer, and anti-aging properties. Siap berfungsi sebagai pelembap, primer, serum, krim pelindung matahari) tetapi special nya CC Cream ditambah dengan kelebihan terhadap penjagaan kulit. SPF dalam CC Cream lebih tinggi daripada BB Cream . 




Kiranya CC Cream ni bersifat lebih full coverage kalau compared dengan BB cream tau. Yang paling best bila CC Cream RT ni bau dia macam vanilla. Sedaaaapppp ja bau. Pastu boleh guna as make up base tau before apply foundation. Tapi kalau korang nak pakai dia saja pun boleh untuk daily make up yang light-light.


Ni kami guna CC Cream dari Rosetyara ja tau as daily make up look untuk nude / natural look. Warna dia akan blend ikut kulit kita tau. Memang wowww tau sangat-sangat.



Lepas apply semua blusher dan segala mak nenek, maka kami pun touch up dengan Rosetyara Radiance Powder. Radiance powder dari Rosetyara ni dia sangat-sangat wow tau sebab dia bagi finishing glow-glow gitu haa tanpa mentepung gomakkan muka kita.



And final, kami spray muka kami dengan Rosetyara Bling Bling Spray. Terus muka glow glow merelip merelap. 

Paling best sebab Rosetyara Beauty ni local product and dah makin banyak range ya. Selaku agent/ VIP Rosetyara yang antara terawal memang aku berbangga sangat bila ada produk Bumiputera yang setanding dengan jenama antarabangsa.

 

Bermula dari satu kod foundation, kini Rosetyara Beauty dah ada macam-macam produk kosmetik dan kecantikan.

Korang kalau berminat nak dapatkan produk dari Rosetyara Beauty jangan segan-segan whatsapp ja kami. 

Jom whatsapp RT:

0133363775

*CALIT-CALIT JELITA*





Hai. Kali ni kami nak share pasal satu balm homemade ni yang dirumus khas untuk si kecil. Seperti yang korang sedia maklum, sebagai homemade soap-er mesti la aku sangat-sangat tertarik dengam produk-produk homemade ni.


Senang nak bawa ke mana-mana dengan size macam gini ha.

Jom kita tengok bahan-bahan dan kebaikkan Serasi Baby Balm ni ye

Isi kandungan:

Virgin coconut oil
Minyak kayu putih
Lavender
Garlic
Habbatus sauda
Shea butter
Lemon

Kegunaan:

Mengeluarkan kahak dan lendir
Merawat selsema
Hidung tersumbat
Batuk
Demam
Sembelit
Gigitan serangga
Minor burn
Masalah kulit ringan

Cara guna:

Utk kahak dan lendir,
Sapu di bahagian dada depan dan belakang, tepuk percussion.

Selsema dan hidung tersumbat
Sapu pada batang hidung 

Demam
Sapu pada ubun2, turun ke belakang telinga, dada dan tapak kaki


Wajib pakai ye untuk Si Aishah after mandi. Bau dia tak kuat tapi calming ja bila bau.


Seronok ja mek ni bila da letak kat perut dia, dada ,betis and tapak kaki dia after mandi.

Sebenarnya aku pun tumpang sekaki pakai balm ni sebab bau dia macam bagi aku releks skit. Maybe sebab ada lavender dalam tu, so sikit sebanyak memang bau tu calming sangat.

Korang yang ada baby tu wajib cuba tau. Sebab Serasi Baby Balm ni homemade product so dia free from paraben and mineral oils. Korang cuba check  balm yang korang pakai kat anak korang tu ada ingredients parabens and mineral oils tak?  Sebab mostly memang guna kan parabens untuk preserve and mineral oils ni pulak memang fames la digunakan dalam pembuatan balm ni. Atau keyword lain untuk mineral oils adalah petroleum jelly. So korang rajin-rajin kan lah diri google tau side effect parabens and mineral oils tau.


Bukan baby ja boleh pakai tau. Mak pak baby pun boleh pakai. Maktok Aishah n Adriana pun pakai ni hari tu. Cakap lega skit rasa ketat kat dada sebab hidung tersumbat. See? Bagus kan...

Korang kalau nak dapatkan produk ni boleh la dapatkannya dari :

Afwa
0123497429

Atau boleh visit instagram Afwa:

Instagram : serasi.by.afwa



© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS