Assalamualaikum

Sihat ke tu? Dah setel balik kampung ke tu? Aku jugak tak balik-balik lagi kampung yang tak kampung tu sebab mak aku tak balik-balik lagi ke Semenanjung ni haaa... Huhuhu.. Sadis nauuuu....

Tapi takpa... Jangan lah bermuram durja. Marilah kita ke tempat-tempat menarik yang ada di Malaysia ni. So Sabtu kelmarin aku n family adik ipaq aku kami telah last minutes plan ke Taiping. Biasa kami ni memang jenis otak seminit ja... Baju sentiasa kena standby dalam boot kereta.. Takut kang ada la tiba2 nk check in ke mana2 last minutes. 五五五


Plan asal ke Taiping adalah JJCM la kan apa lagi. Plan nak makan kat Doli tapi rameiii nya lahai. So xyah la gatei... So kitorang pi la makan dekat mana2 la ntah. Nak makan kueytiaw kerang koboi tapi tersilap tempat la pulekkk.. Pasrah jaa lahhh! Hahahha

So lepas makan.. Adik ipaq aku ajak ke Spritzer Ecopark. Aku langsung la tak pernah tau pun kewujudan tempat ni.. Hahahha... Padahal selalu ja ke Taiping ni sebab dulu arwah abah aku pernah keja kat Taiping 2-3 tahun jugak la. So cuti hujung tahun or cuti sem mesti mak aku nanti bawak kami ke Taiping and stay dekat sini.




To be honest, Spritzer Ecopark ni macam best sangat sebab teduh and hijau ja. Memang tak sangka ada Ecopark yang best dekat sini. And tambah lagi best dia ada 18 holes Mini golf. So boleh la feeling2 main golf secara amateur nya di sini.. No one will judge 五五五



Salah satu apa nama orang panggil ni wei? Tak reti pulak aku... 




Before nak masuk ke golf apa nama tu kena masuk dekat kedai dia dulu utk beli tiket n sewa pemukul dia tu. Total utk 2 kids.. 2 adults RM30 ja.. Pakej dapat bola golf tu and golf bottles ni 3 bottles tak silap. Murah kannn?! 


Cewah2... 


Moh la kita bermain golf aaaa gitewww


Kakak team dengan mama... Ecah dengan papa. 



Ecah dengan papa... Ecewahhh.... 



Sampai ke malam nak abih kan game.. Hahhaha.. Actually kami sampai sini pun da lewat.. 6.30pm mcm tu dah... Elok habis semua ni dalam kul 7.30pm+ jugak la. Sekarang kan malam awal... So time ni dah mcm gelap gila pulak dalam hutan tu

Dah habis game.. Moh ke kita lepak cafe dia. Cafe dia pun not bad... Ada taste uols. Aku kalau org tepeng. Nak makan dengan tenang mesti mahu ke sini la... 


Jom aaa tengok menu apa yang ada dulu haaa






Menu semua nampak menarik. Tapi sebab petang tu kami semua baru lepas ja makan. So kami order yang light-light kononnya... Konon light keee


Macam menarik ja hi tea set dia tu ❤️❤️❤️


Aku order caramel latte apa ntah. 


Chicken Hawaian pizza nama diberi. Sedap jugak. Meja geng2 laki order smoked duck pizza.. Ok not bad jugak...aku suka pizza jenis crust nipis macam ni. Kalau yang jenis tebal-tebal crust dia tu aku tak gemor sangat. Sebab tu kalau biasa suka order dekat Domino's ja... Nak thin crust Classified Chicken dia tu. So YES.. kalau hampa mai ke sini wajib cuba tau pizza dia... 


Smoked salmon sandwich. Well aku memang peminat croissant... So smoked salmon with croissant is YES for me! 

Overall, suka la makanan dekat sini and surrounding dia tu. Nak makan dengan tenang tu best ja... Aku rasa foods dia yang lain pun macam best ja rasanya kan. Kalau ada rezeki lagi.. Nak jugak repeat lagi untuk rasa foods dia yang lain. And nak jugak repeat main golf tu... Sebab macam best. Aku tak dan nak main habis sebab tengah2 main tu nak terberak. So terbantut habis la nak continue kan. Hahhahaha... 

So YES definitely recommend for those yang nak Jalan-jalan dekat Taiping ni sebab tempat dia best... Close to nature gitu haaa..



Bagi chance la mak nak ber gambar pulak masuk dalam blog sendiri haaa... 


Papa dengan anak2 dara nya. 


The happy kiddos. ❤️❤️❤️



Yang berminat nak pi boleh la set waze korang ke :

Spritzer Ecopark

Lot 898, Reservoir, Off, Jalan Air Kuning, 34000 Taiping

05-801 2663







 





























SHARE 6 comments

Add your comment

  1. wow menarik la tempat die. tak sangka kat Taiping ada tempat macam ni, boleh masuk dalam list ni

    ReplyDelete
  2. I wanna go travel to Taiping, love the foods there & wanna have a walk at the Taiping park :) cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  3. Wah thanks for sharing this place, i never know that they have an ecopark there.

    ReplyDelete
  4. Kami biasa g Taiping balik hari.. selalu tgk sigboard je.. xpernah lagi singgah.. kena singgah laa lepas nii

    ReplyDelete
  5. Bedt jgk ada Spritzer Ecopark kat Taiping, dah blhvrentas blhlah ajak hubby sggh bila nak JJCM ke perak nti

    ReplyDelete
  6. wah menarik juga park ni , baru tahu. thanks for sharing, boleh masuk list singgah sini nanti bawa anak2

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS