Showing posts with label beauty

KUALA LUMPUR: The public has been advised against buying and using five beauty products which had been tested and found to contain scheduled poisons betamethasone and mercury.
Health Pharmacy Services senior director Datuk Eisah A. Rahman in a statement Thursday named the five banned products as Cellnex Anti-Sensitive Essence Treatment, Natural 99 Night Cream, Natural 99 Day Cream, SF Beauty Night Cream (Facial) and SF Beauty Day Cream (Facial).
Eisah said long-term use of betamethasone without professional health guidance would lead to thinning of the facial skin, cause irritation, cracks, pimples and pigmentation and was detrimental to the blood circulation system.
She said owners of companies who continue to sell the products risk being fined up to RM25,000 or three years' jail for the first offence and up to RM50,000 or five years' jail for the subsequent offence, or both upon conviction. - Bernama

p/s:please2 check the KKM status first..if not why dont u go to all skincare counter such as Clinique...lagi rasa konfiden n selamat..plus the price almost the same!

beauty swap

in , , , , by Alia Farhan, 9:44 AM
have u heard about beauty swap?
recently i have done one beauty swap with Sabrina....
well i guess dat was a month ago...
to read bout the swap u can see here( for what i send her)and here(for the surprise i got from her)
so now i would like to invite if anyone out there is interested to do beauty swap with me...
and currently i'm in the process of posting my parcel to another blogger...

will review soon...with whom i did my beauty swap...


Pic courtesy from Google...

if anyone interested in this beauty swap project...u can email me at aliafarhansaid@gmail.com

normally every weekend night..esp friday or saturday...i will spoil my skin esp my face so much....hari2 yang esoknya kerja harap maklum malas nak cara ke muka la bla2....just clean..tone n moisturize ja...so kalau weekend sempat la...cleanse la exfoliate/scrub la...masking la...bla bla bla....
for masker i got few of my fav selection...bird nest..choco..macaron&tea...n not to forget my fav PMC(Pure Marine Collagen)...
tapi malam ni decide nak pkai yg bird nest ni...lama da tak pkai ni...so before perform my Ishak prayer...sempat letak jap masker ni dalam freezer..bgi ada cooling effect sket....hoiiii...baru sejuk da nyaman ja rasa....tak caya sila la try...


 ni lah dia masker bird nest yg ai pkai mlm u ols...best woo!!

ok lah...step by step to pamper our skin...

1) cleanse by using proper cleanser according to ur skin type...

2)exfoliate/scrub to remove dead cells which can lead to dull skin tone....do it twice per week should be okay then..

3) put ur mask on....in my case i usually sleep with my mask...

4) wake up in the morning..rinse my face...n rasa muka fresh sangat!oh bahagianya.....



Swap project

in , , by Alia Farhan, 8:12 PM

Jeng2..parcel safely arrived to me..from dear sabrina





Lovely rite?stay tune...for reviews..
Kindly visit my dear sabrina blog for more beauty review


Well...to sabrina...thnx for all dis cute stuff...tomey2..home u will love what u get from me too....:-))
posted from Bloggeroid

Pedicure..

in , , by Alia Farhan, 3:23 AM
Sapa suka wat pedicure kt sini angkat kaki?
Aku ni xdak la suka sgt pun...tpi disebabkan la ni perut makin mboyot...nk kepit kuku sendiri pun rsa seksa oiii....so amek la kesempatan ni untuk memanjakan diri...biaq la bgi org buang cagu2 kt jari kaki aku tu...hahaha...ksian amoi ni...xpa la...bukan free ok...nothing comes for free in dis life.....right?
Alaaa...bukan nya selalu pun wat pedicure ni...sethun ada kot 2x...tu pun last time hr tu kt phuket sbb murah gila...rm25...mana nk dpt...skali ngn oil massage laki bini...tak smpai seratus pun...
Kalau kt malaysia ni...dua kali ganda la...mau plak wat kt dlm queensbay ni...mncanak2 harga dia...tu belum aku kaler ka apa...mmg aku x kaler pun...mcm mana nk bwak semayang noks?setakat polish ja lah....
Nk wat selalu mcm mbazir...nnt tak sempat cagu nk brtapak...ehh..pengotoqnyaaa...hewhew...so apa yg korang suka wat untuk release kan stress korg...
Mcm sesetengah org every week p manicure...xsayaangggg duettt ka...meh aku wat meh...byaq aku half ja...buleh?dasar kedekut!hahaha...bukan kedekut la...seppp jaa...
Kalau aku....aku suka massage...lagi2 body massage mcm oil massage...serius best..tpi disebabkan aku tgh preggy skrg...aktiviti massage tu limited lgpun kat sini massage xbest mcm kt phuket...dah la murahhh oiii........ok la...off now...
Sakit plak amoi ni dok remove kutikel kaki aku....redha ja lah...
Nasib tmpt ni best....


Thnx amoi comey sbb sudi belasah kaki saya yg berkematu dan byk cagu ni...hahahah

posted from Bloggeroid

Pernah dengaq psai pure marine collagen?
Well kalau nk tau pure marine collagen ni asai dia dri seaweed...sabah mari...so kalau nak tau apa khasiat pure marine collagen ni kena la wat research sket kn..kata nk cantek...kata nk da bomb...xmau kedut sana kedut sni...so kena la rajen sket wat findings kan....hikhik..sebenaqnya aku ni yg pemalas nk letak pjg2 since aku ni berbelogging thru phone ja...pyah noks nak copy paste...lain la kalau phone i ni da upgrade ke notes 2 and bleh ber multi tasking kan..haihhhh...tgh berkira2 mau mbeli notes 2 ni...ok ke idak ya?
Ehhhh da nyimpang...oklah...back to d topics...secara dasarnya collagen ni mainly dia pnya function is to hold our skin firm~ness....ermmm..betoi ka apa aku ckp ni?ok hr tu kan seminggu aku p sabah...so snorkeling..swimming...n cold weather st kundasang made my skin so dull....n aku ni plak bangsa kalau travel ni memey malaih nk amek port bab2 pnjagaan muka ni....heee.....serius pemalas!sila jangan contohi saya!...
So bila da pemalaih...automatic la kulit pun kusam semacam ja..haihhh....xlalu laki den tgk haaa....heee tak lalu ka?mcm lalu ja....ngeh2....
Bukan setakat kulit kusam..kulit aku pun jdi mengelupas tau dak..mcm teruk la jugak..hee...takut nk sentuh kulit muka sdri tym tu....so bila balik ja dr sabah...mula la giat melakukan treatment guna pure marine collagen ni....baru dua hari guna as mask n as drink...da rsa kulit firm...anjal..muda...jelita...wakaka...perasan nya oiiii!
N satu lagi...bila aku start minum collagen ni...aku makin kerap masuk jamban...tak kira la bebe ka kenken ka..yang penting collagen ni mmg bantu aku buang toxin dari badan aku
Cuma satu ja pesan aku...jgn overdose...kalau overdose pure marine collagen ni nnt kandungan Iron dlam darah pun aku high...nnt jdi lain cita plak...
Cara makan or minum pun..sehari dua kali...pagi sebelum makan...n malam sebelum tdoq
So as for mask plak...aku pkai before tdoq...n then aku bwak skali ke tdoq...pagi esok bru basuh....
Memang keras tegang ja muka aku...
Kan aku cakap kulit aku jdi mengelupas kan..kalau nak tau..kulit aku pun da x mngelupas dah...dah fully moisturize dah...gila effective dak?!
Tpi sumpah....mmmg aku rsa sangat effective dia pnya mask ni....kalau aku tipu pun aku dpt apa kan...
Nak tau mcm mana rupa pure marine collagen tu?

Mcm ni la nak oii...rupa seaweed yang da dikeringkan......mcm agaq2 sket..kena rendam 8 jam...n then rebus..hasil rebusan tu leh la korang wat ayaq ka...jelly ka...n yg pling penting masker!


Ni la rupa aku msa awai2 blik sabah..kusam kan kulit mak!

Ni after dua hari gigih memakai mask...n minum ayaq collagen buatan tangan ku....nmpk beza dak?

So korang nak beli ka?
Kalau nak beli...bleh order kt aku....
100g ~RM35 ja....
To order...can email me at aliafarhansaid@gmail.com
Or whatsapp kat no ni 0133363775

posted from Bloggeroid

Yeah...as u guys know...i started to sell naturactor at a cheap price...i must say...n i've got few more stock wif me...
If u guys want to give it a try pliz contact me...
I also sell beauty mask from bird nest collagen n mud mask especially for pore treatment....
One box only at rm45....
And for black head or white head extractor...i would like to offer u at rm49 only....my supplier been telling me that i can use this extractor up to one year...berbaloi kan?
Kalau nak skin yang cantek mulus semua tu kena la rajen2 mask kan...extract black head n white head..no need to spend at spa when u can do it at home at more reasonable price right.....lagi satu supplement mcm vut c and e jgn la lupa amek...dat one i tak jual la...u can buy it from drug store

Published with Blogger-droid v2.0.6

adakah?

in , , , by Alia Farhan, 10:40 AM

Adakah aku terlalu obses utk removed kn kepala hitam n kepala putih itu?truth is...ya mmg aku bencikan mereka berdua...smpi kdg2 tgk kt muka org len pun aku rsa ehh mai sini...aku nk buang black head n white head kt muka hg....mcm celaka kan kalau berkata begitu...tpi truth is....how can one stand lookin at his or her face cover wif full of this tiny lil annoying things!
Damn i hate them so much...
I didnt born wif a flawless skin...i do nid to help my own skin to b flawless just not by doin make up...but also by doin dis...remember...make up only temporary can hide ur unflawless...ugly tiny lil white n black heads...bila da tak make up kat rumah...laki tgk pun xlalu...omaigod...muka bini aku...idung dia mcm buah stowberry....ada bintik2 itam....bukan yummy ok....tapi yucksss...kena bezakan di situ....huahua....ok lah gtg...dah lewat no...kena tdoq...nnt mata sembam...xcantek pulak...ya ya...mcm la aku ni lawa sgt kan...bleh blah kan...
Bai....

Published with Blogger-droid v2.0.6
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS