Gulai Sembilang Jelutong, Sedap

 Rasa macam hari tu berkobar-kobar gila duk update blog... Tibehhhhh kena umum MCO terus mood blogging semua tersontot n ke laut dalam... Cissss... Mati mood aku tauuuuu 😌😌😌😌

Tapi takpa... Jom la aku nak panaskan balik blog aku ni... Idok ler mau senduuuu.. Kalau idok macam mana adsense nak kaching kachinggggg 💰💰💰 ahhhh gitohhhh

Kali ni nak cerita pasal gulai sembilang... Ohhh i love gulai sembilang so much.. Kalau dulu dekat Juru memang aku selalu akan makan dekat Kak Laila la kan... Tapi dekat sini... Ada jugak port Gulai Sembilang boekkkk punyaaa... 

Tak lain tak bukan dekat Jelutong ni... Aku rasa ada la dua tiga kali jugak makan dekat sini... Ni pun makan hari tu sebelum MCO n sebelum balik Jitra tu... 


Dulu masa tak Covid.. Lauk2 dia banyak lagi.. Tapi aku rasa bila Covid ni maybe customers pun da xbanyak macam dulu-dulu kan.. So tuan kedai pun x masak lauk banyak-banyak dah. 



Nyummehhh nyummmehhh sembilang moi fav... 


Simple ja lauk kami amik untuk 3 beranak kami ni... 


Aku memang suka part ekoq ikan.. Tak kesah la ikan apa pun.. mesti sambar part ni dulu... 


Muka bahagia makan kariiiii... 
Tengok tu semua licinnnnn

Total makanan kami makan adalah RM20.. ok la.. Mahal skit.. Tapi ok la ikan dia besaq.. Pastu kari dia semua berasa.. Aku suka. Kena pulak dengan sambal belacan n kangkung belacan tu... Bestttt.  

So kalau hampa nak try..boleh la ke... 

Ani Gulai Sembilang
Tun Dr Lim Chong Eu Expressway, 11600 Jelutong, Penang, Malaysia
016-458 4229













2 Comments

  1. kalau sedap, bayar mahal pun puas hati :)

    ReplyDelete
  2. perghh gulai dia memikat. tak pernah singgah mkn sini lg

    ReplyDelete

Post a Comment