Bye2 Penang Ferry

Seperti yang kita semua sedia maklum.... Ferry Penang dah ditamatkan perkhidmatan pada 1 January 2021 yang lalu....


Credit to Google. 

Sedih jugak kan.. Sebab tu salah satu Ikon dekat Penang ni... But considering many factors... The state decided to end it... I guess everything good has it ends. 😭😭😭

Walaupun aku jarang naik ferry ni.. Satu sebab faktor masa... 1 lagi faktor jarak... Sebab dulu2 aku duduk dekat Juru.. Jauh la nak pusing ke Butterworth kan untuk naik ferry. Jarak satu hal.. Masa pun satu hal... Nak tunggu ferry ni bercinta.....

Tapi tu la.. Setiap kali dapat naik ferry ni.. Feeling dia lain... Aku suka... Sebab it will remind me of my childhood. Dulu2 masa kecik2 selalu kalau cuti sem memang satu family akan mai bercuti di Penang. Makcik aku pulak Penang state staff... So selalu dapat duduk dekat rumah jaksa dekat tepi laut tu... Best!

So everytime kalau mai Penang ni mesti akan lalu jalan dalam n naik ferry. Tam kira la time tu ferry kena tunggu lama pun xkesah ja.. Sebab seronok kan.. Budak2 time tu find joys such in a different way dari budak2 zaman sekarang...

So untuk tidak melepaskan peluang buat kali terakhir naik ferry ni.. Kebetulan hari tu aku ke Butterworth... Maka masa balik tu ambil la kesempatan naik ferry buat kali terakhir. Lepas ni da xboleh naik kan... 


Naik ferry.. Naik jugak...
Jarak tu jarakkkkkkkk


Rasa budak ni dah nak masuk 8 tahun.. Naik ferry tak sampai 8 kali kot 😂😂😂


The kids... Adriana, Aishah n d cousins. 


Tiap2 kali naik tetap suka dengan feeling naik ferry ni ❤️❤️❤️


Adriana n Afiq in Pulau Angsa Ferry 💋💋💋


Iconic Penang Ferry ❤️


Tq Penang Ferry for such a good childhood memories ❤️❤️❤️


















5 Comments

  1. Tak senpat nk bw anak2 merasa naik fery penang. Sisyat pun naik masa muda remaja je. Now dah matang sgt, dh lama x naik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee... Ni mmg childhood memories sgt kak... Saya suka naik ferry.. Tpi part nk mnunggu tu alahai malas nyaaa

      Delete
  2. bukan diorg nak tinggalkan at least satu ferry ka?

    ReplyDelete
  3. dulu kalau pergi Penang mesti time balik atau pergi naik feri. sedih pula dah takde..

    ReplyDelete
  4. Nasib dah selalu naik..kalau tka sure frust x merasa naik kan...

    ReplyDelete

Post a Comment