Bila Balik Jitra

 Jumaat yang lepas aku balik ke Jitra... Sebab mak aku balik ke Semenanjung ni... Macam biasa la kan... Mesti kalau masak tu hidangan penuh meja without fail...tak pernah tak sedap.. Semua lauk maktok diorg ni masak best2 kot...


Penuh meja lauk oiiii.. 


Kerabu cempedak


Daging harimau menangis bakar... Just guna garam kunyit and bakaq.. Tak payah try hard nak guna kicapa bagai untuk perap...macam ni saja pun da sedap gila... Harimau menangis ni bukan nama menu/masakan... Tapi part daging macam shank.. Ribs.. Tenderloin.. Sirloin tu... Ni bukan kata harimau ja makan syahdu.. Tapi kita yang makan ni pun syahduuuu ja bila makan sebab sedap nak mampoih😂😂😂


Sup tulang bahagian pipi... Memang sedap sangat part ni sebab bahagian ni walaupun banyak tulang tapi isi dia lembut ja... Ni aku buat.. Ala2 sup pedas siam skit. 


Huuuu ni menu-menu eksotik skit... Sebab ada otak goreng kunyit and lidah bakaq... 


Otak goreng kunyit... Simple tapi sedappp  gila.. Yang tak makan jangan nak euwww euwww sangat ahhh.. Menda sedap kot


Lidah bakaq... Ni pun guna garam kunyit ja untuk bakaq 😋😋😋


Kerabu jantung pisang.... Sedap jugakkkkk... Aku memang suka makan kerabu-kerabu ni... 

Itu lah dia syurga dunia... Sedapnya dapat makan masakan mama aku wei... Terubat rindu.... Aku memang suka lauk2 jenis macam ni.... Lauk macam kari apa tu kalau ada lauk2 macam ni... Memang aku tolak tepi dulu... Ni kira VVIP kat tekak aku la.. Hahahahha

Nikmat mana yang kau dustakan ye idokkkkk

Ok la.. Chowww sin chi






2 Comments

  1. tak pernah betul rasa kerabu cempedak, nampak menarik

    ReplyDelete
  2. semua nampak sedappppp... i love northen fooddssss

    tp bab organ2 dalaman memang tak mkn kak, boleh melangut jalah

    ReplyDelete

Post a Comment