Heppy 2018

8:57 AM




Yeah...
It's already 3rd of January...
N here I am wishin u guys heppy 2018!
Jangan caruts mak nok!


Truth is......
I wish in 2018 i have at least 30hrs per day...LOL.
I wish I have maid so that she can take care 9f my baby n toddler while I do all the blogging things and my business...yada yada...
Bluerghhhh...truth is I'm still a plain Jane wishing that I'm supermom to my kids while I'm not



So I'm simply hope that this year will be better than last year. Yes, I have making a big move by moving my ass off from this group of people whom to be so toxic. They try to bring me down, but never mind they dont know i'm not just a pokok getah where they can simply chop and bring me down...hellooooo...I'm a Timber ok! So jangan mimpi sangat nak down kan aku. Lagi-lagi in this blogging world...pfffttt.

What matter in this new chapter/year, I hope I can be a better me. Have to start picking who should be friend, who shouldnt be one. Yeah...for me having a quality one is much more better than having quantity of bullshits around me. I dont mind people say I takda kawan or what. Perhaps I have my own family, siblings and quality of friends that will gimme an advice when I need it. Dari ramai "kawan" but at the end buat dosa sebab asyik menyindir orang ja. Perasan diri tu bagus...yada yada.



And as usual malas nak azam nak kurus tiap2 tahun kan. Pulun la bagi Aishah habis menyusu dulu. Nanti later on will slowly start again. Give up bila start diet susu drop!


And for this year jugak aku organize trip dengan bff aku. Memang tak sabar sangat-sangat. All of them roomates aku masa kt UniKL dulu. Alhamdulillah dah lama planning nak gathering kan. Sekali buat keja gila booking flight ramai-ramai hari tu. The "Bikoi Sisterhood" trip katanya. Hopefully jugak akan menyusul trip-trip lain lepas tu. 


My quotes for myself " always a traveller" 


***malas nak listkan segala wishlist 2018 kat sini...biar la bagitau yang simple2 ja kat sini kennn







You Might Also Like

24 comments

  1. Semoga azam tahun ni dapat dicapai dengan jayanya. Happy new year :)

    ReplyDelete
  2. Takpe sis..berangan tak kena bayar..huhuhu..dr anganan akan jadi kenyataan..hip..hip..horeyy

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baru! malas jugak nak azam nak kurus sebab tak kurus kurus jugak hahaha. bestnya dapat travel dengan kawan kawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn ntah bilanya nk kurus ntah😣😣😣

      Delete
  4. Selamat tahun baru juga!
    Azam?? Umm byk tahun dh tak berazam..malas mak nok nak azam2 ni..asyikk dragg je..hehehe.
    Lagi pun akhir tahun berita mak sakit so just nak pikirkan mak sahaja lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita kak...
      Fil kita pun jatuh sakit

      Delete
  5. Selamat Tahun Baru! Moga impian menjadi kenyataan.

    ReplyDelete
  6. Happy new year alia. May this year bring more success and happiness.

    Get away from those negative people is a good choice. We dont need their toxic in our life.

    ReplyDelete
  7. Semoga impian dan Azam tahun baru tercapai. Kena kuat dan Jalan terus.

    ReplyDelete
  8. Setiap orang punya impian. Semoga segala impian yang kita impikan jadi kenyataan insyallah... apa yg penting usaha dan selebihnya tawakal kepadaNya yang maha kuasa.

    ReplyDelete
  9. semoga azam tu tercapai... insya Allah mudah-mudahan... done follow u jugak :-)

    ReplyDelete
  10. everyone got their own azam.
    for me it just be yourself,
    be happy and have fun !

    ReplyDelete
  11. Moga tahun ini semua hajat dicapai..selamat tahun baharu...

    ReplyDelete
  12. semoga azam baru menjadi kenyataan sisss aminn

    ReplyDelete
  13. yes! choosing who you spend time with is important!

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  14. Awat nak charut hangpa pulak! Wah sape yang buat pasai dengan hang tu. Hehe. Happy New Year 2018 and have a prosperous year ahead Alia.

    ReplyDelete
  15. Rasanya belum lemat untuk wish Happy New Year... Moga tahun ini akan diberi rezeki yang murah InsyaAllah

    ReplyDelete
  16. Aww. Happy New Year sis! Stay strong. Semoga bertambah rajin update blog dan jaga anak :D

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Haha.. kalau pasal kurus tu memang every year kan? Pompuan biasa la. Btw, ada cara yang betul nak kurus tanpa susu drop tau.

    ReplyDelete