Adriana @ Kidland Penang

10:05 PM

Last weekend adalah weekend yang well spent dengan anak-anak. Wahhh well spent gitewww haa. Yalah, normally weekend kadang-kadang husband aku pi tengok kerja la apa la. Tapi last weekend, he took an effort to spent time with us especially with the kids.

Lepas ja check out dari Eastin Hotel hari Ahad tu kami terus ke Gurney Paragon untuk siapkan task Komachi aku. Then pi visit my fil kat rumah dia. Lepas tu memang awal-awal aku cakap kat husband aku nak pi trim rambut aku sebab rambut aku kalau da start panjang nanti akan bercabang. So baik cegah dari kena teruk nanti.

So while waiting for me to do some scalp treaatment and trim rambut. Maka encik suami pun bawak la the kids pi ke Kidland dalam Prangin Mall ni.



After 1 hours plus macam tu aku pun join la depa kat sana.Wah not bad la jugak kan dalam Kidland ni. Walaupun tak la canggih macam Kidzania kat KL nuu kannn. Tapi berpadalah dengan harga dia.

Jom layan gambaq-gambaq dulu na.


Mario mariooooio....






For those who like extreme activities boleh la try yang ni. Adriana main kat bawah-bawah ja papa cakap sebab kat atas dia tak berani nak naik sorang-sorang. Papa plak duk pegang Aishah masa mama tengah duk wat treatment rambut kan. Anak i pun gayat macam i keeee...




Hospital sesction


The kids mart


Beauty salon.


Science center.



Police station.


Fire station.


Masa aku masuk ke sini Adriana da dekat section Masterchef Kidland. So dia join activity baking.


Seronok kemain anak mama sorang ni. 


Ok la yang paling penting dia enjoy and learn something kan . Dapat jugak mama rasa cookies kakak buat. Ehh sedap pulak tu tau.


Ni pulak kat section art class.


Hasil dari art class dia.





Suka tengok video ni...bila dia enjoy sangat masa baking ni. Nanti la kakak ye kita baking plak kat rumah ye.

Konsep dia pun macam sama dengan Kidzania, bila da habis satu aktiviti tu nanti akan dapat pay dalam duit ala2 Kidland world la kan. Konon-konon macam kerja jugak la kekdahnya.

Untuk hampa-hampa yang kat Penang and pening nak bawak anak hampa pi buat aktiviti apa time weekend boleha try mai ke sini. 

Kidland Penang

4th floor, Prangin Mall,
10100 George Town,
Penang
042617652

Or boleh la layari







You Might Also Like

19 comments

  1. lagi satu tarikan kat Penang !!! bestnya !! ni kalau anak-anak kakak masuk ni, mau tak jumpa jalan keluar.. hahahaha~ in shaa Allah.. tahun ni memang ada plan nak ke Penang.. boleh la masukkan Kidland ni dalam jadual perjalanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn lupa terjah ke sini ya...and selamat berjalan2 ke Penang

      Delete
  2. New place to explore. Bebudak suka la ni.....Kalau ke Penang, tau la tempat mana leh terjah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...byk tmpt kt penang yg boleh xplore kalau bercuti2 ke sini

      Delete
  3. seronoklah anak-anak dapat menghabiskan weekend dengan aktiviti di kidland ni yea.. adoi.. tak sabar nak bawka anak Tb jalan ke sini nanti..

    ReplyDelete
  4. wah.. tak tahu pula ada tempat macam ni dekat penang! memang cool! sesuai sangat kalau bawak anak kecil bermain kat sini. :D

    ReplyDelete
  5. Ada budak2 ni mmg seronok la dpt bermain dalam ni.. Tapi zaza n fmly lain tak pernah lagi gi penang. Nanti lah kalau ada rezeki pergi sana blh la bawa ank buah jln2 main sini.

    ReplyDelete
  6. Kidland ni baru eh kat Penang...nampak menarik untuk anak- anak buah..bleh ajak depa semua bercuti kat Penang..cuma untuk anak akak maybe x sesuai sebab dah besar kan

    ReplyDelete
  7. waah menarik ni, konsep sama dengan kidzania :D

    ReplyDelete
  8. Jauhnya Penang ingat kat KL tadi hehehehe tapi baguslah tempat macam ni dah banyak sekrang memudahkan untuk kanak-kanak belajar dari peringkat awal.

    ReplyDelete
  9. Penang pn byk tpt best utk ank2. Nt pi sana leh wat aktvt anak sekali

    ReplyDelete
  10. Wahhhh tempat baru blh terjah kat penang

    ReplyDelete
  11. syoknya tengok..ni bukan budak2 je suka, mak budak pun ye

    ReplyDelete
  12. Penang memang banyak lokasi menarik.

    ReplyDelete
  13. Bila la depa nak buka kat Sarawak kan? Senang anak-anak saudara Rawlins nak enjoy. Nie tak. Kena mai KL, pastu Pak Long kena belanja semua (4 orang) masuk Kidzania - botak pak long nyer!

    ReplyDelete
  14. Oh best nyer jadi bebeudak, boleh main sambil belajar at kidland.

    ReplyDelete
  15. Wah dekat penang dah ada kidland ni... Sama macam Kid Zania jugakan... terbaiklah

    ReplyDelete
  16. Bawa anak anak ke tempat mcm ni memang seronok la dia orang

    ReplyDelete
  17. tempat baru ini.. xtau pon sebelum ini. anyway nnti nk ty pergi

    ReplyDelete