Resipi : Kai Phad Phed

Bismillahirahmanirahim

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani

Pffftttt...

Memberontak hati ni bila lepas menyusu nak upload resipi tau. Lagi pulak masa nk edit gambar nampak habis makanan kt hotel-hotel hari tu. Ini lah dogaaaannnn....

So marilah update resipi laju-laju supaya ta…

EVERSOFT BAHARU - PEMBERSIH WAJAH LEBIH DARI SEKADAR MEMBERSIH

Samada anda seorang suri rumah, pelajar mahupun wanita bekerjaya; adakalanya anda akan tergesa-gesa meninggalkan rumah atau kembali ke bilik tidur setelah seharian di luar. Membersih wajah merupakan perkara paling penting untuk mendapatkan kulit yang sihat samada anda menggunakan alat solek ataupun…

GIVEAWAY RM1000 SHOPPING CREDIT SGSHOP MALAYSIA BY FARAHGLANZDOTCOM

"Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"

Apa itu SGshop Malaysia?
SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar sert…

Dapoq Pak Beh Ramadhan Buffet @ Iconic Hotel Penang

Haaiii hampa...posa ka idak tu?
Sedaq tak sedaq dah tiga hari da kita berpuasa kan....tengok-tengok nanti tinggai lagi seminggu ja nak posa. Biasa macam tu la kan...
Kali ni nak cerita satu lagi port baik punya untuk berbuka... Kali ni nal cerita port berbuka kat belah Mainland pulak. Tak jauh pun …

Anniversary Dinner : Fisherman's Grill

Haa nak cerita kali ni pasal dinner anniversary kami yang ke 5 hari tu. Ya lah kan , sebenarnya dah lama gila kot tak dine in kat Fisherman's Gril ni.

So saja ja, masa anniversary hari tu ajak husband makan kat sini. So malam tu, moh ler merentas jambatan untuk menikmati dinner dekat sini.


Mari…

Tips Kecantikan : Pemilihan warna kanta lekap

Hai, kali ni nak sharing satu tips kecantikan macam mana nak pilih warna kanta lekap supaya tak nampak "gerun" di mata orang lain yang melihat kita. Jangan tak tau tersilap pilih warna lens korang bukan nampak cantik tau tapi ternampak "weirdooo" atau macam "hantu" tau…

Ramadan Iftar Buffet di Main Street Cafe , Cititel Penang

Bersempena dengan menymbut bulan mulia Ramadan tak lama lagi, Cititel menawarkan buffet berbuka puasa dari Isnin -Khamis dengan menu-menu yang menggiurkan tekak di Main Street Cafe yang cosy dan menenangkan.

Main Street Cafe yang terletak di level lobby hotel Cititel menawarkan makanan tradisional A…

Food Review : Selera Ramadan, Macam-macam Ada Di Royale Chulan Penang

Sedar tak sedar dalam seminggu ja lagi Ramadan bakal menjelma. Sebut ja Ramadan, mesti terbayang-bayang juadah berbuka. Kadang-kadang bagi housewife macam aku ni, boleh buntu tau nak masak apa. Biasa aku akan buat list dari Isnin -Jumaat nak masak apa.

Kadang-kadang eh balik-balik menu yang sama ja…

Adriana's Teacher's Day Gift

Hai. Kali ni nak cerita pending post pasal Teacher's Day celebration kat sekolah Adriana. To show some appreciation to all her teachers, so mama made some gift packs to her teachers.

As usual nothing much for her teachers. It's all my homemade products by Kathy's Homemade. Hopefully her…