Recipe : 3 cup chicken dish

Hai...
Xìn Nìañ Kùai Lè
Gong Xi Fa Chai...
To all chinese out there...


Hari ni bermood CNY so kita nak update blog dengan resipi makanan chinese. Boleh gitewww???

So hari ni nak share resipi ni dapat masa tengok AFC chanel. Agak menarik. This dish is a famous dish in Taiwan.

So basically this recip…

Get organized with Ikea Istad

Hi...
Kali nak share cara simpan sayur n etc kat dalam peti ais guna plastik Ikea Istad ni.

Nah beli2 sorting terus dalam ni.

Senang nak tengok.

Semua letak dalam tu. So senang nak monitor apa yang da habis apa yang tak. Kalau main letak ja dalam plastik biru kuning hijau tu jawabnya ada yang merep…

Travelog Perth : Day 5 Middleton Beach

Hi. Mood blogging tengah ada. Almaklumlah tengah bercuti kat Melaka ni. Si Aishah baru je tidur. Dia kejutkan kitaorang subuh ni.

Lepas dia sedut susu ja terus aku lapauu oii. Nasib  la Amir tapaukan lebih nasi n asam pedas tetel Mona semalam. Dah selamat dah breakfast pagi ni.

Disebabkan mood blog…

Dating dengan anak dara

Actually cerita dating ni dah lama. Hari kedua lepas pantang hari tu da mintak kat mama aku untuk keluar berdua dengan Adriana. Mintak mama aku or maktok Adriana n Aishah tolong jagakan Aishah jap.

Sebenarnya saja amik kesempatan ni untuk dating berdua dengan anak dara kami sorang ni. Kesian kat di…

Tarikan Terbaru di Pulau Pinang : Design Village Outlet Mall

Rasanya orang-orang Penang da lama pu serbu Design Village Outlet Mall yang terletak di Batu Kawan ni kan. Ye, aku ja yang ketingalan bhai. Maklumlah, 44 hari siap badan dengan harapan  nak jadi macam RCW ( Haktuihhhh Alia oii😝😝😝)

Yes...orang abih pantang tak sampai 2 weeks da kembali mengganas …

Travelog Perth: Day 4 Albany - Pelicans Albany

Fuhhh lamanya tak update blog. Been busy with my newborn. Sory my dear blog
 for neglecting you.

Kali ni nak sambung balik cerita pasal Perth. Kalau boleh nak cepat-cepatkan abih pasal entry Perth ni. Asyik tertangguh ja.

Ok back to the topic, bersambung dari entry lepas. Dari Greenpool Denmark kam…

Cara simpan susu perahan

***Disclaimer siap-siap tau. Tujuan post ni untuk bagi few tips about breastfeeding. Tiada tujuan lain di sini.

Hai hampa. Ada first time breastfeeding mom kat sini? Kalau ya, tahniah and selamat berjuang dalam nak complete kan 2 years journey. 2 years breastfeeding journey bukan satu journey yang …

Merdeka

Hari ni dah start makan apa yang nak makan. Almaklumlah time pantang makan kenalah makan makanan berpantang kan. Tadi mula-mula ajak mama aku pi makan kat Secret Recipe ja last-last terlepas ke Aman Central.

Destinasi pilihan tak lain tak bukan Black Canyon la. Macam biasa pilihan tetap yang sama k…

Cerita habis pantang

Yeay yeay. Cerita nya hari ni hari last aku berpantang. Ahhh seronok gila tak tau nak habaq macam mana tau.

Satu sebab dah tak sabaq nam balik ke Penang. Dua sebab tak sabaq nak tengok suprise make over rumah yang husband buat. Dia kata hadiah beranak anak no 2. Anak no 1 dulu dapat hadiah note 2 k…

Resipi : Kuey Tiaw Sup Ala Pho Vietnam

Sup ni kiranya salah satu makanan favourite la untuk aku. Kiranya orang kata comfort food. Bila makan rasa tenang ja. Orang lain maybe suka makan kek as comfort food tapi aku memang suka yang sup-sup macam ni. 
Nak buat pun senang ja. Kali ni dapat inspiration bila tengok Asian Food Chanel (AFC) .…

Pelakon korea dan plastik surgery berpisah tiada

Jom kita tengok pelakon-pelakon korea before and after plastic surgery


Hyun bin oppaaa...macam before lagi hensem ja. Eh macam memang da hensem before tu jaaa...fav mak ni


Amboiii terus jadi fav mak tauuu..macam anime terus!

Dulu muka lagi maskulin kot!

Heroin Scarlet Heart wei. Wakakakakak.

Hat be…

Breastfeeding the best

Hasil pump bila Miss B bengkak kadang-kadang bila Aishah tdoq and Miss B mula bengkak.
Memang anak sentiasa ada dengan aku tapi disebabkan bengkak and nak practise juga ajar dia feeding guna bottles so kena juga ada stock ebm kalau tak nanti jenuh la mama dia nak tinggal pun tak boleh.
Aishah pun …

2017

Heppy New Year 2017
Semoga tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang lepas.
Azam tahun baru aku:
* jadi anak, mak dan bini yang solehah..eceh giteeewww. * semoga bisnes sabun homemade ku semakin berkembang maju * savings yang banyak * xmau shopping sgt2 dah * berjimat cermat * kuruih *makan sikit.…