Subhanallah

9:43 AM


Amazing kan?
Cendawan tumbuh atas cendawan
Allah Maha Pemurah.
Ingatkan cendawan yg kat bawah tu da tak ok and baru bercadang nak cabut ja.
Sekali haaa , Allah bagi yang lebih baik.



Ni pulak terlambat tuai. Tapi 1 dia saja boleh buh dalam pasta tadi. Kenyang kami anak beranak.



Ni pulak menanti untuk dituai esok.

Ada yang bertanya, taknak jual ke hasil cendawan ni. To be frank, pernah terpikir jugak nak komersialkan kan. Tapi wat masa sekarang cuma jual bongkah cendawan ni sahaja. Mungkin satu hari nanti akan start jual cendawan tiram fresh yang bela kt rumah ni. Who knows kan?

Kalau ada yang berminat nak beli bongkah cendawan, boleh la directly contact aku 0133363775.

Seronok wo dapat makan cendawan fresh fresh macam gitu yaa.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

5 comments

  1. hehehe cendawan parasit kan ? tu yang numpang sana sni tu hehe..

    ReplyDelete
  2. wahhh bagusnya kak.. suka tgk org yg ada usaha sampai mcm ni.. bertuah betul org yg dlm rumah tu..:) teruskan kak, moga ada ramai lagi yg mengkuti cara akak nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq husna...
      akk mmg suka la bab2 gardening ni sejak2 jdi WAHM ni....
      kalau boleh tanam buah markissa dah. lama da tanam kt balcony ni.
      faveret tu

      Delete
  3. bgus gak idea ni...tanam cabut n masak...emm..emm...

    ReplyDelete