Food review: Din Skot Mee Udang

Assalamualaikum n hai korang semua.

Kalau sebut Penang ja mesti semua duk terbayang nasik kandaq la, char kuey tiaw la, mee udang la, ikan bakaq la and the list goes la kan.

So hari ni aku nak cerita satu lagi port makan baik punya untuk mee udang. Tapi ni area mainland la. Aku ni discover pun seba…

Adriana Arissa dah jadi spidergirl!

Bila si kenit ni beraksi!
posted from Bloggeroid

Eidul Adha

Eidul Adha korang semua.



Pic courtesy to Mr Google

Dikesempatan ini, saya, suami dan anak dengan rendah hati memohon maaf di atas segala salah di silap kami.

***setiap kali musim haji ni, hati sayu ja tengok Kaabah dan Masjib Nabawi. Ya Allah bilalah nak dapat jejak kaki ke sana. semoga impian kam…

Product review : Too Faced Sugar Pop Eyeshadow

Wewit
Sapa suka make up angkat tangan!!!

Bagi yang suka make up macam aku ni, kedai-kedai macam Sephora, MAC, Parkson esp yang ada kaunter NARS memang lah kena elakkan diri.
Bukan apa, takut terlupa diri.

Ni pun kes lupa diri terbeli Too Faced punya eyeshadow yang kiut miut ni.
Adoi, mak jem tak le…

Puasa Arafah

Jom kawan-kawan Puasa Arafah esok


Besarnya fadhilat dia.

Now ready nak tdoq. Esok nak bangun soq goreng ikan
posted from Bloggeroid

Big Bad Wolf (BBW) Penang is back!!!

WEHUUUUU

encik somi ku, jom la p serbu.
posted from Bloggeroid

DIY handmade / homemade playdough

Hi korang,

Dah lama nk upload entry pasal ni. Tapi lupa memanjang. Maaf ya.



Teruja tak nak buat playdough sendiri kat rumah??

Jom tengok bahan-bahannya:
2 cups tepung gandum
1 cup garam halus
1 cup air
1 sudu tartar ( ni aku tak letak pun sebab takdak kat rumah , optional ja tau ni)
2 atau 3 sudu m…

Buncis ku

Yahuuuu
Setelah sekian lama menanti buncis renek ni keluarkan hasil.


Finally



Tadaaaaa
Wehuuu da keluarkan hasil.
Yang ni kita simpan kasik wat benih pulak untuk future ya.
Banyak lagi bunga dia duk keluar.
Seronok tu Allah ja yang tau.
Yang gila berkebun ja akan paham. Walaupun secara kecil-kecilan…

Cantik tak???

Hihihi...
Neno neno...




Cantik dak???
Feeling feeling kajol sat lahhhh.
Tpi hat ni ter kojol haa
Time kawin dulu memang aku tak wat sebab nak simple simple ja.
Time kezen aku bertunang kt Baling kelmarin masa duk kalut malam sebelum tu sempat la menempek sekali haa.
Pandai adik tu lukis kan.
RM10 j…

Gambar anak Lisa Surihani & Yusry

Wahhhh....
Tetiba jadi mcm blog kepoh dot com dot my kan...
Hahhaha....

Tapi sebenarnya sebab suka sangat dek kecomelan Lisa Surihani ni. Memang la aku agak teruja jugak nak tau pasal anak dia. Alahai mesti comel ni kan.



Tengok Lisa preggy pun wat kan aku x sabar nak preggy lagi kali kedua. Tapi pl…

Penyakit anjing gila di Penang

Tudiennn kat Penang duk ada dah penyakit anjing gila or rabies ni...
P dahhhh.....

Jom baca ni....

Pulau Pinang telah diisytihar sebagai kawasan jangkitan penyakit anjing gila berikutan berlaku dua kes yang membabitkan seorang kanak-kanak berusia 11 tahun dan seorang dewasa berusia 44 tahun.

Sehub…

Inside Out Anak Hampa

Yeah...
Ever wonder apa yang selalu ada dalam otak anak kita?
Tak payah kata anak la, kita sendiri pun kadang-kadang bermain dengan emosi kita sendiri. Kejap sedih kejap heppy kejap grumpy kejap confius eh kejap takut kejap menyampah. Eh macam-macam la.

So hampa da tengok ka cerita Inside Out ni?



C…