Resipi Rendang Daging Pantas

by Alia Farhan, 7:11 PM

 Assalamualaikum…

Hari tu macam yang kita sedia maklum,terkejut tergempar  kita kena buat preparation raya kalut-kalut. Benda paling penting kalau nak raya of course la rendang kan. Tambah-tambah kalau rendang daging. Boleh termenung and tam tidur malam nak siapkan and tunggu daging tu empuk kan.

Big Bad Wolf Is Back To Penang

by Alia Farhan, 9:19 PM

 BIG BAD WOLF BOOKS RETURNS TO THE PEARL OF THE ORIENT  

Fans of Big Bad Wolf Books to savour 

“The Big Bad Box Sale – Midnight Madness” – for 14 hours & 11 days! 




Penang, April 27, 2022 --- Penangites! We’ve got fantastic news for you! The World’s Biggest Book Sale - Big Bad Wolf Books will be bringing thousands of its treasured books to the Pearl of the Orient, Penang Island at the end of this month!  

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

in , by Alia Farhan, 9:35 AM

 Alhamdulillah..dah raya kita. Finally we got the chance to celebrate with our loves one again. Kalau sebelum ni MCO back to back kan..This year da boleh travel balik kampung kan. 

Alhamdulillah again and again. So greatful and thankful for that. And as expected raya 2nd or May…nasib tak dak la menggelabah sangat sebab rumah pun robot tlg cucikan..kita tinggal nak susun2 ja..masak rendang pun dalam presusre cooker..so everything is a bit easier for us.

Sebut pasal raya ja…aiii sat ja dah nak habis puasa.Macam baru ja hari tu puasa.hahahhah. Kormag kuih raya beli ka buat? Aku ni ikutkan malas nak buat. Tapi anak2 la duk ajak buat kuih raya. Kesian pulak kang nanti xda kenangan time kecik2 buat kuih raya kan. Sebab aku ada ja kenangan kecik2 dulu buat kuih raya dengan kakak aku buat biskut cornflakes ni. Kuih lain aku beli premix ja..add on butter and telur ja.. senang skit kan. 

 Assalamualaikum.

Dah masuk Ramadan yang ke 6 kan. Mengikut firasat aku ramai antara kita yang terkesan dik inflasi yang makin menjadi-jadi kebelakangan ini. Tak dinafikan nak makan kueytiaw goreng di kedai yang sepinggan berharga RM5-9 (mengikut varieti) di kedai kebanyakkan akan terasa bila terpaksa gandakan dengan 3 ataupun lebih lagi mengikut bilangan anak-anak kan. Memang terasa peritnya. Itu belum lagi masuk air yang diminum. Air kosong pun dah lama lima puluh sen kan.

 Assalamualaikum 

Macam mana so far dah puasa 4 hari ni?ok tak semua? Hopefully everything is ok utk semua orang kan. Korang ada yang plan nak makan-makan buka puasa dengan colleagues ka family ka best friends ka? Ada tak? Kalau ada meh aku nak rekemen kan sikit satu tempat best di Penang ni.

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS