Hai semua… 


Kali ni aku nak kongsikan sebuah kisah kejayaan seorang ibu kepada 5 orang anak yang berjaya buat hasil jualan lebih RM9 juta tanpa perlu jadi founder produk. 


Aku harap kisah kejayaan ini boleh berikan sumber inspirasi kepada korang yang tercari-cari peluang untuk ubah hidup. Lagi2 pada waktu Covid-19 ni. Ramai yang hilang pekerjaan, perniagaan terpaksa ditutup dan macam2 lagi la.

 Sebut Hard Rock Hotel semua orang tau kan.. Ada 2ja pun kat Malaysia ni.. Satu dekat Penang.. Satu lagi yang dekat Desaru Johor tu.



Ni adalah 2nd time aku stay dekat Hard Rock Hotel ni. Dulu 1st time masa honeymoon, so this around anak 2 baru la mai stay sini. Hahahahahha

Homemade Wetfood Untuk Kucing

by Alia Farhan, 11:45 PM

 Assalamualaikum

Ada yang bela Kucing dekat sini? Aku actually ni first time la bela Kucing. Memang suka meow2 ni tapi xpernah bela sebab aku xreti.



Amik dulu konet ja... Sekarang da panjang dah... 


Tapi tu la jodoh kan dengan Ivy ni sebab dia datang mnyendeng2 kat aku masa kat Garden bawah tu. Allah hantar Ivy ni utk kita orang jaga dia. Ajar erti kesabaran dalam bela Kucing uiiii... Memang bukan senang nak bela Kucing ni ya. Macam bela anak kecik jugak la cita dia bila bela cat ni.



Assalamualaikum

Sihat ke tu? Dah setel balik kampung ke tu? Aku jugak tak balik-balik lagi kampung yang tak kampung tu sebab mak aku tak balik-balik lagi ke Semenanjung ni haaa... Huhuhu.. Sadis nauuuu....

Tapi takpa... Jangan lah bermuram durja. Marilah kita ke tempat-tempat menarik yang ada di Malaysia ni. So Sabtu kelmarin aku n family adik ipaq aku kami telah last minutes plan ke Taiping. Biasa kami ni memang jenis otak seminit ja... Baju sentiasa kena standby dalam boot kereta.. Takut kang ada la tiba2 nk check in ke mana2 last minutes. 🤭🤭🤭

 Assalamualaikum semua. Korang da start balik kampung or cuti-cuti Malaysia ke?


Aku so far masih setia di Penang sebab husband sibuk skit. Kejar dateline kerja kan. Mak aku pulak stil dekat Tawau so for the time being nak balik kampung pun tak balik-balik lagi. Actually tak kampung la sangat sebab rumah taman kan... 😂😂😂

 Sebab ada yg tanya aku Hotel apa yg best dekat Penang ni.. Meh aku list kan berdasarkan pengalaman aku. List aku ni belah2 Tanjung Bungah- Batu Ferringhi lah ya... Tempat lain aku x syiok sgt.. So aku x la syorkan.. 


Tanjung Tokong /Tanjung Bungah


Sentral Seaview Hotel



© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS