Healthy Diet

by Alia Farhan, 8:38 AM

 Hola....

Recently.. I have been sharing that i have changed my diet.. What I eat... And which diet I enjoy the most..

I'm actually not really strict with my diet regime... I actually prefer #sukusukuseparuh / quaterquaterhalf.. Intermittent fasting or fasting during Monday and Thursday and calories deficit.

Being a typical Malay.. Of course I love nasi to the max. I'd share previously I have change my rice grain from Thai Rice to Parboiled Basmathi which is low in sugar. You can read here the reason why I choose Parboiled Basmathi. 



Prawn n chicken marinate with chilies flakes, brown sugar and cilantro. 


I eat this for my sahur. 

Pretty simple right to prepare it.. After marinate it overnite... Just grill it at non stick pan. 



This one cauliflower fried rice... Use one cup cooked parboiled basmathi and one cup of minced cauliflower. So basically u won't notice that you eat cauliflower in the fried rice. It taste exactly like rice. 


This is the day laziness hit me. Just cook fried egg and achovies. Other just ready made acar ikan kering, sambal berlado and ulam fresh pick from my balcony garden.

So far i have lost 13kgs from my diet. It is not an easy journey. No crash diet... No strict diet....basically my diet can be calories deficit from calories that needed by my body. It's a long way to go. Gemuk pun makan masa bertahun-tahun..surely nak kurus pun ambil masa kan.. So let this journey be an enjoyable journey to go through. 









 









 

Mid Valley Megamall offers bundles of super savings this Shopee 4.4 Mega Shopping Day!

 





KUALA LUMPUR, 25 March 2021 - Malaysians are once again thronging malls to get their fix of retail therapy, relaxation and entertainment after prolonged stay-at-home measures to curb the spread of Covid-19. 

 

As such, Mid Valley Megamall KL is working with Shopee to offer a slew of exciting e-voucher packs from participating tenants that will go at up to 60% off this Shopee 4.4 Mega Shopping Day!

 

Solo shoppers in the Klang Valley looking to treat themselves to a pair of sleek new sneakers from JD Sports can purchase the ‘Me Time Bundle’, while lovebirds should look out for the ‘Sweet Date Bundle’ where they can both enjoy an invigorating hour of foot massage at Thai Odyssey.

 


Parents keen on taking the kids out may opt for the ‘Family Fun Bundle’, where the little ones would surely return home with smiles on their faces after satisfying their hunger pangs at Pizza Hut, buying new reading materials from MPH Bookstore and enjoying a sweet treat from Baskin-Robbins.


Meanwhile, those looking for a staycation will definitely want to check out the Cititel and The Gardens - A St Giles Signature Hotel & Residences deals. These hotels are right next to Mid Valley Megamall KL and provide a much-needed escape after a stroll around the mall.

 


Here are more details on these mouth-watering offers* redeemable at Mid Valley Megamall KL:



Deals

Details

Original price

Promo price

Mid Valley Megamall: Me Time Bundle

1x Sushi Jiro RM30 cash voucher

1x Siam Oasis 30 mins half body massage voucher

1x JD Sports RM50 cash voucher

RM138

RM55

Mid Valley Megamall: Sweet Date Bundle

2x Thai Odyssey 60 mins foot massage voucher
1x RM50 Chili’s Grill & Bar cash voucher

1x RM50 HYPE cash voucher

RM276

RM130

Mid Valley Megamall: Family Fun Bundle

1x RM100 Pizza Hut cash voucher

1x RM100 MPH Bookstore Books & Stationery voucher

1x RM100 Adidas cash voucher

4x Baskin-Robbins Single Regular Scoop Ice Cream voucher

RM346

RM160

Cititel Mid Valley

2 Days 1 Night in Superior Room with breakfast for 2 adults

RM303

RM138

The Gardens - A St Giles Signature Hotel & Residences

2 Days 1 Night in Deluxe Room with breakfast for 2 adults

RM390

RM208

 

These deals were rolled out as part of Shopee’s 4.4 Mega Shopping Day, the region’s first mega shopping festival of 2021. Running till 4 April, the campaign features free shipping with a minimum spend of RM4, daily 95% off deals and vouchers and a new RM10,000 Shopee Money Wheel game show where participants get to spin the wheel and win moolah if they successfully guess the word on the board.

 

Plus, stand a chance to win 44,444 Shopee Coins when you top up a minimum of RM50 to your ShopeePay wallet.

 

The shopping festival will also be launching exclusive collaborations between fashion labels and celebrities, namely Pestle & Mortar x Jameson, Roscani x Fatin Afeefa, Tomorrow Showtime x Amelia Henderson, and Hype x Kide on 30 March.

 

Another highlight is the Shopee 4.4 Mega Show which will be aired on Shopee Live, Astro Ria and Astro Gempak at 9PM on 3 April. The show will feature performances by A-listers such as Dayang Nurfaizah, Hael Husaini, Zizi Kirana, Hazama, Elizabeth Tan and Naim Daniel as well as the legendary Dato’ M. Nasir.

 

The shopping festival will culminate on 4 April, featuring 12AM - 2AM Midnight Madness with exclusive 4.4 Only Deals and Vouchers, Super Brands Spotlight, Shopee Live marathon streams from 9AM and more. Shopee’s regional 4.4 Mega Celebrity, globally-acclaimed K-Pop girl group Mamamoo will be presenting their top hits exclusively on Shopee Live from 9PM - 11PM.

 

To know more about the 4.4 Mega Shopping Day, visit - https://shopee.com.my/m/4-4


*Remember to read the terms and conditions and the validity period of the vouchers.

 


 Assalamualaikum....

Ada peminat dimsum tak dekat sini? Aku memang peminat tegar dimsum n dumpling? Aku memang peminat tegar la. Sedap hoiiii....

Ni pun nak cerita pasal halal dimsum dekat Penang ni..Canning Dimsum Express. Aku rasa diorang dah bukak since 2019 tak silap aku. Lama duk kata nak pi makan.. But tak dapat nak try sebab MCO last year..

So awal tahun hari tu sempat la jugak pi...untuk merasa.... Jom lah kita tengok apa yang patut kan...


Jom la tengok apa yang aku order... 


Teh chrysanthemums untuk aku.. Panas2 minum ni best la kan... 


The main purpose to eat here.... Dim sum n dumplings dia sedap... Setanding dengan Green Town Ipoh yang aku suka tu. 


Fav aku.. Char koay kak


Pun sedapppp gilaaa


Ni bihun apa ntah.. Pun sedap jugak.. Pulun la Ecah makan ni.. 


Nasi goreng dia pun onzzz.. Cukup rasa semua


Pau/bao dia.. Sedap jugak.. Suka yg bbq chicken n salted egg tu... 


Bawak maktok makan dimsum... Ni sebelum makanan mai


Terima kasih boss belanja mem makan.. Hahahhaha

Overall bagi aku... Kedai dia selesa la.. Lpas tu ada tmpt kids hang out kt satu tmpt semntara nak tunggu makanan mai kan... Kira memang selesa la jugak... 

So hampa kalau nak makan Dimsum halal boleh la terjah ke Canning Dimsum Express Bayan Baru ya... 










 Of course dah jadi mak2 n ada family ni kalau tengok movie mesti yang berkisarkan family2 kan. Cerita terbaru dekat Netflix. Baru ja ditayangkan 2021 ni.

Antara pelakon yang aku kenal dalam ni Jennifer Garner la kan. Cerita ni dia of course la da jadi mak2 kan. Macam aku ka jugak. Dia mengisahkan Allison (Jeniffer Garner)  ni seorang yang sukakan cabaran dan sentiasa Yes... And masa muda dia.. Dia suka travel and macam niasa ma seorang yang suka cabaran n say YES to anything... N time travel ni la dia jumpa dengan laki dia Si Carlos ni...both of them ada personality yang sama... Always say Yes to anything.

Fast foward... Depa dua ni kawen and ada 3 orang anak... Katie, Nando n Ellie... Bila dah ada anak2 ni daripada Yes nanti semua jadi NO.... So bila anak2 depa dua orang ni makin besaq..paham2 la...

Satu hari ada perjumpaan parents dengan teacher and guess what.. Anak dia si Nando tu buat video yg konon2 mak yang sangat dictator... So Si Allison ni rasa tercabar la.




So disebabkan tu dia denvan husband dja decided untuk buat YES DAY..Yes Day ni ialah hari yang parents tak boleh say NO for the whole 24hrs. Boleh bayang dak disaster dia macam mana... Hahahhahaha

And kebetulan la anak sulung depa yang perempuan ni ada la nak pi concert apa ntah takmau la mak dia teman bagai.. Yalah.. Tak cool la kan mak teman... Hahahha... So she made a deal with her mom Allison.. Kalau mak dia say No to something automatically dia dapat pi concert tu without her mom. 



So masa Yes Day tu depa buat list la untuk parents depa ni join activities n can never say No. Emotional jugak tengok cerita ni.. Sebab it reminds me a lot about me. Ya bila jadi parents ni... We tend to say No than Yes kot. Kalau memanjang Yes ja xtau la nak bayang jadi macam mana. Lagi2 Asian moms ni kan.... 



Cerita ni more to family value la as usual kan... Aku suka tengok cerita2 mat salleh yabg kekeluargaan ni... Sebab ada value dia tersendiri... Agak sentimental jugak la sebab aku kan garang dengan anak2 aku... 

And of course ka ending dia semua boleh agak kot kan... I hope ada lebih banyak lagi cerita kekeluargaan macam ni lagiiii... Aku tengok ni pun dengan Adriana.. Lepas tu duk mengada-ngada nak Yes Day jugak... Banyakkkkk cantikkkk mukaaaaaaa hanggggg五五五


Aku kalai buat Yes Day ni nanti pengsan depa dua beradik nanti paw dekat Toys R Us la... Makan ice cream sampai brain freeze la.. Makan cekelat non stop la bagai... Fuhhhh xleh bayang... NO WAY! 不 不 不 






© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS