Aishah Arissa

in , , by Alia Farhan, 11:23 PM

Is now one month now!


Semoga membesar bagaikan juara, sehat selalu dan menjadi anak yang solehah.

Sayang anak-anak mama dua-dua orang


2 kali discharge dari wad bersalim HSB...2 kali jugak dapat freegift dari hospital.
Kumpul-kumpul tu banyak la jugak kan.


Banyak tak?


Nak beli drypers touch ni memang tak la sebab mahal kan. Tapi bila tengok dapat voucher RM10 tu best la jugak kan.


Yang ni boleh la buat pakai masa keluar2 ke travel ka.

Sukanya bila dapat freegift banyak-banyak cenggini.

Diapers tu kira-kira balik ada la dekat 20pcs dapat. Dapat la jimat diapers yang beli kan bila dapat freegift macam ni kan.

Alhamdulillah.

Antara menu faveret dalam pantang ni masak asam. Perghhh menjejeh ayaq lioq wei.



Jom kita tengok bahan -bahan and cara-cara dia.

Bahan-bahan:

4 ketul ikan jenahak
Garam
Kunyit
Air asam jawa
Gula
Bawang besar
Bawang putih

Cara:

1. Goreng ikan jenahak dengan garam kunyit. Angkat dan toskan minyak.
2. Dalam belanga lain, tumis kan sedikit bawang besar and bawang putih.
3. Masukkan air asam jawa.
4. Masukkan garam dan gula, balance kan rasa masam dan manis.
5. Masukkan ikan yang digoreng tadi dan masukkan bawang besar dan bawang putih.
6. Tutup api. Dah siap!

Ni kalau tak berpantang memang dah lama letak cabai melaka banyak-banyak tali sebab dalam pantang maka cabai melaka takleh la bubuh ya.


Makan pulak dengan nasi panas-panas and letak habbatus sauda memang umphhh betul!

Selamat mencuba bagi mak-mak yang berpantang



Marathon Scarlet Heart

in , by Alia Farhan, 7:03 AM
Hari ni ter marathon Scarlet Heart.



Of course la sebab nam tengok Lee Jun Ki.
Bahahahahah. 



Lee Jun Ki.
Okey baiiii


© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS