Beauty Swap 2016

in , , by Alia Farhan, 4:43 PM
hai korang....

ada yang berminat nak join BEAUTY SWAP TAK???


range price dalam RM100 or more....
but range price tu pun depends dengan kita


kalau ada yang berminat nak join boleh email ke

aliafarhansaid@gmail.com

atau

whatsapp

0133363775


hai hampa...
da lunch ka?
weekend hampa macam mana?best dak hari tu?
mine ok ja...time tu la lega dapat spent quality time bersama keluarga kecik kami ni haa...
ya la kadang2 kita punya bz tu mngalahkan PM kita Rosmah pulek kan...
tapi takpa la...try takmau bz macam KAK MAH n nak chill ja mcm ABG JIB kita... ehhh

apa pun meh sini nak cerita satu port makan baik kat area rumah aku ni jugak. memang dekat2 jugak la dengan juru ni ha. Seronok la ada port makan baru yg best sedap dan yang penting murah kan. zaman GST zaman berjimat, nak makan western tu kena la pandai2 pilih gak kennnn. Ni semua berpunca dari Zai Zamree yang upload kata makanan kat sini sedap!!!

sory la aku amik gambaq sipi-sipi saja lah. Takut satg sister hat duduk tu mai lempang aku pulak pasaipa duk amik gambaq dia pulak nayaaaa jaaa.

Actually kedai ni macam nak kata astaka tu pun boleh gak. Sebelah dia ada tomyam. So sapa nak makan Western n Tomyam hampa leh la mai makan sini sekaligus.

Ya ya ja kan baca menu. Penat aku nak rebut ngan mek kenit kalau tengok menu. Semua menu dapat kat dia. Amik la amik la. Sebab tu la aku jarang2 upload menu dari buku menu tu sebab nan hado la aku leh pegang lama2 kadang2 tu main order ja lah. Apa buleh buek anok den ngaco ajo nya haa.

Muka sabar menunggu Chicken Chop!

ni haa chicken chop dia...bagi aku sedap la. ayam dia pun tak kering. black pepper dia pun tak over black pepper macam sestengah kedai tu kan. Gravy dia sedap la bagi aku kan.
Harga dia??? RM8.90 SAHAJA YA....
YA BETOIIIII RM8.90 SAHAJAAAAAAAAA TAUUUUU
kami laki bini memang order Chicken chop ja. tekak nak western sangat. lamb chop next time kita order k...

ni pulak order kat Adriana. Bagi aku spaghetti meatball dia ni sedap la. memang berbaloi gak la.
HARGA DIA???
PUN RM8.90 JUGAK DIK NON OIIIIII
Tapi disebabkan Adriana dah mecekik dua keping roti sebelum p makan tu, maka dia pun xabih la makan ni. Sudahnya mama ngan papa dia termonyeh2 habiskan. huuuu macam mana nak kuruih la tu kannnn.

haaa. n i kalau hampa pening2 nak tau location dia, hampa direct ja kol depa ni. Satg aku duk cerita kat sini pun melalut ja lebih ha. baik hampa kol ja.

AND YANG TERPALING BESTTTTTTTTTTTTT


depa bagi chop macam ni, so 10 cop tu hampa dapat la free gift. Gift apa tu tak tau la kan. Kalau dapat FREE CHICKEN CHOP pun sapa nak bagi kan. p makan KFC pun xdak kumpui lagu ni. baik support bisnes macam ni kan. Dengan makanan dia pun sedap and murah pulak tu why not kan jadi port tekak western aku ni kalau dia nak ber western....

heee....

oklah hampa saja buh water mark besaq2...satg takut kena cilok ngn penang kini...kahkah

nak sambung wat taik mata sat

Hai hampa....
Ada kat sini peminat terrarium tak?
Kalau ada peminat terarium atau cactus khasnya...kalau la teringin nak order terarium boleh order tau kat mak jem.


Ni la antara cactus2 dan succulent tree yang akan digunakan dalam pembikinan terrarium tau

Ni antara contoh terrarium yang aku wat untuk rumah. Harga bergantung kepada size, jenis cactus dan succulent yang digunakan.
Kalau cactus yg jenis ada bunga merah kuning bagai tu mahai sikit la tau.

Apa pun bagi yang berminat nak beli terrarium ni boleh whatsapp 0133363775 ok.
Setakat ni semua kita pass by hand. Tak wat la by postage. Tak reti pulak nak pos menda2 mcm ni haa.

Oklah tu ja nak update tau.
Pernahkan anda mendengar dengar rawatan kecantikan menggunakan kuib ais ? Adakah rawatan kuit menggunakan kuib ais ini benar - benar berkesan ? Moh la kita tengok apa faedahnya membuat rawatan kulit menggunakan kuib ais .

Cantikkan Kulit Wajah Dengan Ais

Cantikkan Kulit Wajah Dengan Kuib Ais

Ada beberapa manfaat yang anda boleh dapat apabila membuat rawatan kulit wajah menggunakan kiub ais pada waktu pagi dan malam . Mudah sahaja sebenarnya cantikkan kulit wajah dengan kiub ais ni .

Manfaat cantikkan kulit wajah menggunakan ais ;

1- Kiub Ais Menjadikan Kulit Bercahaya

Bila anda meletakkan kiub ais di atas kulit anda , kiub ais tersebut akan membantu melancarkan peredaran darah di mana kulit anda akan kelihatan sihat bercahaya secara semulajadi . Untuk memberikan kesan yang lebih , anda boleh juga menggunakan kuib ais buah- buahan ke atas wajah anda .

2- Kiub Ais Dapat Mengurangkan Noda

Penggunaan kuib ais dapat mengurangakan noda pada wajah dan radang serta kemerahan jerawat . Anda boleh terus meletakkan kiub ais ke atas jerawat untuk beberapa saat sehingga merasa kebas . Anda boleh lakukannya setiap pagi dan malam.

3- Kiub Ais Dapat Merawat Bulatan Hitam

Kombinasi jus timun dan air rose yang membeku boleh diletakkan di bawah mata atau lingkaran hitam . Ianya dapat mengurangkan bengkak bawah mata akibat tidur lewat malam .

4- Kiub Ais Sebagai Penyegar Kulit

Kiub ais merupakan pelancar atau penyegar kulit yang murah . Anda boleh menggunakannya sebelum memakai alat solek supaya liang - liang pori mengecil . Keadaan itu akan menjadikan bedak asas anda lancar dan sempurna .

5- Kiub Ais Sebagai Pengganti Alat Solek

Anda tidak punya banyak masa untuk memakai alat solek ? Jadi , letakkan sahaja kiub ais di wajah anda menggunakan kain balut . Ianya akan menjadikan wajah anda kelihatan berseri dan semulajadi tanpa penggunaan sebarang alat solek .

6- Kiub Ais Menghalang Kedutan

Penggunaan kiub ais pada wajah dapat melambatkan wujudnya garis - garis penuaan serta mengurangkan garis - garis penuan yang sedia ada .

Tips Penting Yang Perlu Anda Tahu Apabila Menggunakan Kiub Ais Pada Wajah

1- Penggunaan kiub ais berkesan tanpa dibalut tetapi anda perlu sentiasa menggunakan sarung tangan supaya anda boleh memegang kiub ais dengan mudah .

2- Menggunakan kiub ais yang berbalut ke atas wajah akan memberi kesan yang sama sekiranya anda meletakkan kiub ais tanpa membalutnya .

3- Sejuk yang melampau akan menghentikan kapilari di bawah kulit . Oleh itu , jangan meletakkan kiub ais kosong yang baru sahaja dikeluarkan dari peti sejuk ke atas wajah anda .

4- Anda juga dilarang menggunakan kiub ais kosong ke atas kulit wajah yang sudah rosak kapilarinya atau meletakkan kuib ais terlalu lama .

5- Sekiranya anda merasa tidak selesa , berhentilah . Elakkan meletakkan kiub ais di satu - satu tempat melebihi 15 minit .

6- Anda boleh mengisi kiub ais dengan air rose , lemon , teh hijau , teh chamomile , timun dan bahan lain yang mesra kulit mengikut keperluan kulit wajah anda .

Mesti korang suka bila baca manfaat kiub ais ke atas kulit wajah dan tips - tips penggunaan kiub ais . Apa lagi , jomlah cuba . Nak membuatnya pun senang je . Cuma korang kenalah merajinkan diri . Sambil goyang kaki tengok drama korea sambil letak kuib ais pada wajah .


*** aku memang kalau make up untuk bersanding ke outdoor ka memang aku akan pesan awal2 dekat pengantin suruh letak ais sikit kat muka diorang. Salah satu tujuan muka akan glow n moist. Pastu make up pun akan tahan lama. Lagi2 nak outdoor xda la muka kau bercapuk sana sini ha.

Apapun tempahan untuk make up sanding, dinner , bertunang, dll utk 2016 masih dibuka tau. Berminat boleh whatsapp 0133363775
Mencari bilik sewa harian di Jitra sempena kursus dan sebagainya? Kami menyediakan bilik sewa harian serendah RM60.
Pengangkutan ke airport Kepala Batas disediakan ( sekiranya available) , wifi dan breakfast jugak disediakan.
Berdekatan dengan POLIMAS, Institut Perguruan Aminudin Baki dan ILP Jitra.
5 minit ke Bandar Darul Aman,
10 minit ke Pekan Jitra
30 minit ke Changloon dan Jitra.

Hubungi Puan Khalijah 0134329077

Salam hampa semua.

hari ni masak apa kat rumah untuk dinner?
kalau takdak idea meh nak share satu resipi yang kacang gilaaa


amcam?
terliuq dak tengok grilled chicken ni
sebenaqnya simple ja resipi dia

jom tengok bahan-bahan n cara dia.

Bahan-bahan:
* chicken (aku guna bahagian peha n tights/ any parts pun boleh ikut korang suka parts mana la kan)
* BBQ sos
* kentang
* carrot
* brocolli- ni takdak so tak bubuh
* cherry tomatoes
* sos cili
* serbuk paprika
* kicap
* sos tiram
* gula merah
* cuka / perahan lemon


Cara-cara:
1. Perapkan ke semua bahan tadi sekali dalam 2 jam. lagi lama lagi best!
2. Panakan ovem pada suhu 220C selama 10 minit
3. Bakar ayam ni selama sejam.


tengok gambor ni terus rasa macam nak makan ayam ni malam ni. Tapi apa kan daya tak bawak keluaq lagi chicken tu ha. Ater balik nanti keras kejung la lagi haa.

ok lah.
tu ja lah update untuk hari na.
Jangan marah makjem.
Makjem bz tau...

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS