Phewwww....
3 hri 2 mlm jaga Adriana kt hospital da membuatkan aku mcm pompuan yg tak terurus...muka sememeh mintak penamporrr....balik terus tdoq tak ingat dunia..dengan Adriana skali aku bg tdoq bwh ketiak aku..sudanya terjaga sbb mimpi ada kuceng mencakar...tgk2 si kenit ni yg mncakar2 mama dia..
Skrg ni tgh pakai mask..rahsia bahagia ja..muka bru lepas scrub n facial bagai...harus rasa bahagia!

Ok lah back to the topic....
Rasanya product ni da mmg well known di kalangan make up artist kan...kiranya one of the favourite la di kalangan MUA semua...segagan la dengan bedak miyami bagai...tp aku mmg pangkah awai2 bedak miyami sbb miyami mmg tak kena lgsg dengan kulit aku...
First time tgk product ni bila aku tgk member aku asik pkai ja bedak pixy ni...time tu aku duk pkai maybelline klau xslap aku...ni zaman kat U dulu...try2 kat dia...wah bestnya! Tp still x beli lg....


Ni design terbaru bedak pixy! Baru ja beli..suka kan case baru ni..ada butterfly giteww....
Aku pkai yellow beige...sesuai utk kulit kuning2 kunyit ehh langsaat ni....*bajet putih la kunun....
Selalu kalau malas nk make up tebai2...aku just basahkan sponge n guna ja ngn bedak...kesan dia mcm pkai BB cream...best kan..tp rasa ringan ja kt muka...
Kalau utk event2 tertentu yg aku maybe need a heavy make up...biasanya aku guna dulu naturactor as foundation. ..bila da ni baru guna pixy ni...kadang2 syang jgk nk guna clinique ngn MAC tu selalu2 sgt...*aku kan cheapskate...

Harga:rm18.50
Refill:rm10
Murahkan? Banding kalau aku nk kena refill MAC ngn clinique memanjang...rabak lah aku....huhu
Apa pun...kena pndai la kalau nk make up ni kan...kena pndai pilih sesuai ke tak dgn skin kita...

Next aku nk try pixy ni pulak


Pixy Ultimate Make up Cake...
On my next list untuk dicuba...

Oh ya..kalau ada sesapa yg nk try Pixy boleh jugak order kat saya..takut tak sesuai...guna la yg refill dulu;)


Ni hasil gabungan naturactor ngn Pixy la ni...flawless n gebusss kannnn...

Oklah gud nite .nk qada tdoq ni...tata

posted from Bloggeroid

Hi...
Currently I will start providing make up service at cheaper price for a beginner like me...
Will provide make up service for:
*dinner event
*engagement event
*akad nikah event...

Don't worry...all products I'd been using are high quality products..such as MAC..naturactor...Benefit (my fav make up brand ever)...maybelline..clinique..etc...

Area:
I will cover Kulim, Sungai Petani &Penang area...Alor Setar &Jitra pun boleh...chek org sana la..boleh balik kpg jgk tuuu...

Kindly contact me sms/whatsapp/wechat/skype at 0133363775


Natural make up by me..


Another make up for myself

posted from Bloggeroid

Up to no where

in , by Alia Farhan, 9:07 AM
Here I am...
Tak boleh nak tdoq...
My angel Adriana batuk...berkahak plak tuh...pastu pesyen dia batuk teran sbijik mcm papa dia..haih la anak...
Wat mama risau ja syg!
Speedy recovery ya syg mama....


Papa n mama love u so much dear Adriana Arissa. ....

posted from Bloggeroid

Resipi siakap 3 rasa

in , , , by Alia Farhan, 9:19 PM
Siakap 3 rasa ni antara menu yg paling simple korang boleh wat...xperlu pun nak tunggu p mkn kola perlih ka nurul ikan bakaq ka...hampa sendiri pun boleh wat...



Bahan2:
Ikan siakap sekoq
Sos cili thai
Namfla (sos ikan)
Daun limau purut
Daun rempah vietnam
Daun ketumbar...
Garam
Pak aji sikit jerrrr
Tomato-potong dadu
Bawang besaq potong dadu
Bawang puteh-aku crash kan dengan pisau ja ala2 jimmy masak! Lol..
Cabai melaka...potong...aku gunting ja senang!

Cara:
1) lumur garam kunyit kt ikan tu n goreng..ikut la korg suka garing ke tak..aku suka sedang2 ja..lpas da msak toskan..put aside mnyak yg byk2 td tu..guna sket ja
2) tumis bawang besaq n puteh td smpai naik bau..then masukkan soso cili thai
3) pastu masukkan namfla or kicap ikan tu
4) rasa..kalau x ckup garam buh gram sket..kalau rsa kureng sedap mcm kedai nurul ikan bakaq tu tmbah aji sikit...SIKIT JA TAU! Ingat to b minimalist dlm mngunakan pak aji ni...kalau tak guna nnt duk heran plak awat la aku masak xsedap mcm kedai masak...rahsia dia ni ja..bezanya..kita kt rumah kita control buh byk mana...depa? Ikut suka hati depa ja..5) tambah ayaq sket kalau suka berkuah..ikut korang la...aku suka sedang2...
6) masukkan daun limau purut...daun rempah vietnam...kacau dua 3 mnit bg naik bau..then baru masuk d rest of bawang besaq n puteh n jugak tomato...duk sat tutup api...n then..tadaaaa
7) da boleh hidang da...time ni la buh sket daun ketumbar bg finishing tu...

Rasanya masak ni xsmpi pun 20 minit skali ngn goreng ikan tu..kos pun x smpi rm12...kalau makan kt kedai...siap laaaa...I shud charge my husband rm10 everytime I cook dinner for him! Cheap kan?!!

Oklah..heppy trying..babai...

posted from Bloggeroid

Resipi ayam padprik!

in , , , by Alia Farhan, 8:42 AM
Finally update utk resipi kan...kan...
Stelah mek ni pengsan...smbil layan ombak rindu....wuuuu...abam aaron ku!
Senang ja...xsmpi pun 15 min nk wat ni...



Bahan:
Ayam/daging/seafood pun boleh..
Tomato
Bawang besaq
Bawang puteh
Cabai melaka
Bunga kobis *tpi takdak so xbubuh
Anak kubis yg kaler ijau tu...yg ni fav...nk ganti dgn kailan pun boleh..
Daun limau
Sos tiram
Sos cili...

Cara2:
1)Potong ayam sderhana besaq...
2)Tumis bawang puteh n bwang besaq...
3) msukkn sos tiram n cili..
4) msukkan ayam..
5) buh daun limau...cabai melaka
6) pastu msukkn bwang besaq n puteh yg lebihan dr tumis td..then bru mskkan ank kubis...
7) then rasa..kalau xckup rsa..pndai2 la tmbh ya...
Sat ja da siap utk dimakan...

posted from Bloggeroid

merepek

by Alia Farhan, 1:11 AM
hari ni saya teringin gilew nak makan Siakap 3 Rasa...
sekian...
entri mintak penampaq....
panggggg
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS