Resipi ayam padprik!

in , , , by Alia Farhan, 8:42 AM
Finally update utk resipi kan...kan...
Stelah mek ni pengsan...smbil layan ombak rindu....wuuuu...abam aaron ku!
Senang ja...xsmpi pun 15 min nk wat ni...



Bahan:
Ayam/daging/seafood pun boleh..
Tomato
Bawang besaq
Bawang puteh
Cabai melaka
Bunga kobis *tpi takdak so xbubuh
Anak kubis yg kaler ijau tu...yg ni fav...nk ganti dgn kailan pun boleh..
Daun limau
Sos tiram
Sos cili...

Cara2:
1)Potong ayam sderhana besaq...
2)Tumis bawang puteh n bwang besaq...
3) msukkn sos tiram n cili..
4) msukkan ayam..
5) buh daun limau...cabai melaka
6) pastu msukkn bwang besaq n puteh yg lebihan dr tumis td..then bru mskkan ank kubis...
7) then rasa..kalau xckup rsa..pndai2 la tmbh ya...
Sat ja da siap utk dimakan...

posted from Bloggeroid

merepek

by Alia Farhan, 1:11 AM
hari ni saya teringin gilew nak makan Siakap 3 Rasa...
sekian...
entri mintak penampaq....
panggggg

Eidul Fitri

in , by Alia Farhan, 12:15 PM



Eidul fitri everyone! Sorry for my wrong doings...any bad words dat might came out from my previous posts...hopefully everyone would be happy wif their love one during dis festive season!




Dont forget to detox...I know how everbody goes crazy when they see lemangs.ketupats...rendangs...serunding! Yeah..ketupat palas is d best!!! Nama pun siam...memeyyyy arrr!!! Oklah....gtg....

Mood beraya is still rocking!
*tahun ni beraya dengan kehadiran si mek kenit Adriana Arissa tersayang tu...

posted from Bloggeroid

Kegunaan lain Clorox

in , , by Alia Farhan, 8:23 AM
Selalu kalau cakap psai clorox mst trbayang2 rendam baju puteh masa sekolah dulu kan dek disebabkan makan secara loqlaq n kuah tertumpah ka..mcm2 lah...
So biasanya kita ni da familiar yg clorox ni biasanya kita guna utk lunturkan segala kekotoran kan...

So ni la clorox2 yg selalu kita tgk kt malaysia ni kan...so d main composition of dis clorox is clorin...which is clorin ni mmg sgt2 terkenal boleh inhibit microbes pnya growth. ...so agak2 kat mana yg pling byk n syok microbes dok membiak dengan jayanya? Msti la kat toilet kan...
Da byk brand aku try sebab aku ni kan mnyampah kalau tgk toilet aku kuning2 ni...mcm2 la harpic la apa la..tetap sama...aku tak ingat harpic ka apa ada yg clorox pnya version...
So mlm tdi...aku ngn laki aku pun telah splash2 kan clorox di setiap pnjuru jubin toiket aku...n after 30 mins...laki aku rinse all the clorox...n the results...gila walaaa....xdak langsung kuning...puteh brkilat ja toilet aku...heee...suka mak...xpyah nk sentai2 bagai...tp kena ingat satu ja..bau clorin ni kuat..so prepare kan mask beforw korg msuk utk rinse sbb aku mmg xtahan bau dia....tpi serius ckp la..beli clorox sebotoi tu bru ja brpa kan..tp kesan dia mak datuk!!!


Ni gmbaq hiasan ja..ehsan mr gugel..xsompekkk den nk tgkp gmbaw bfore after haaa...
Oklah mak2 di luaq sana....boleh try naaa...xyah beli harpic mahai2 dah..guna clorox pun bolehhhh!!!

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS