Jangan duk tanya soalan2 ni...

in , by Alia Farhan, 4:03 PM
Salam readers....

Berikut adalah soalan2 yg tak elok ditanya untuk kaum2 perempuan di luar sana...
1. Bila nak kawen ni?
2. Bila nak ada anak ni?
3. Bila nak tambah anak ni?

Berbalik kepada soalan first....ni most pf the time orang akan tnya bila kita kaum pompuan ni da abeh belajaq...mostly around 25 org akan strt tnya...mcm da takdak soalam resmi hat len dah ka hampa nk tnya...tau2 ja pompuan tu da strt abeh belajaq...n bru nk reja...dan2 tu jgk tnya bila nk kawen...bila nk kawen...tak ckup dengan tu p tnya plak kat mak bapak pompuan tu....ishkkk....belajaq tinggi2...xkkan xdak calon kot.....kalau tnya kat aku....ishkkk apa masalah makcik ni?nk sponser ke saya nak tawen....panggg sedasss baru ada akai....relax la makcik....jgan duk bizi the bodi sgt lah....hewhewhew....jodoh tu kan rahsia Allah....Smpai masa Allah Kan pertemukan lah....aku da rsa da menda ni....dan lani soalan tu bertubi2 kat angah...ya kesian kak aku sorang ni...xpa....aku selaku adik ni...doakan yg terbaik untuk dia...semoga kak aku berjmpa dengan calon abang ipaq yg terbaekkk!hoyeahhhh

Soalan kedua plak ni.....haaaa....hat ni yg tak tahan...baru ja kawen sebulan orang da tanya bila nk ada anak ni...dah lekat ka belom...da lekat ka belom...ishk2...makcik dlu tawen2 trus melekat tau takkk....so what makcik?!!....tu semua soal rezeki Allah nak bagi....lmbat ka cepat tu reja Allah....kita hmba Dia Ni hnya boleh rancang ja lah....apa yg penting kena byk brsabaq....n orang yang tak berkaitan tu silalah jangan duk tnya byk2 soalan sangat kat org2 yg baru kawen tu....baru kawen sebulan duk tanya...duk tanya....takdak reja lain ka?!

Soalan ketiga....soalan ni pun leh tahan gak best dia...anak first baru ja lahir brpa bulan...da sebuk tnya bila nk tmbah anak lagi...adoiiiii makcik....pernah dengaq psai family planning dak?!!!

So soalan2 ni bagi aku takyah la duk bizi bodi tnya org...rsa mcm inappropriate pun ada.....cuba org kata mcm ni kat anak2 makcik yg tak smpai umoq 23 tu yg galak2 nk kawen tu...ishkkk awat anak hg merenyam sangat umoq 20 da galak nk kawen dah....haaaa....takka rsa nk pnampaq orang tuuu?stop being kepochi n nobody will hurt....jodoh tu rahsia Allah....sapa kita untuk menidakkannya.....
So sorry if dis entri berbunyi agak kasaq to anybody...didnt meant to hurt anybody's feeling...ok lah...gtg...babai...

posted from Bloggeroid

Hala Madrid!

in , , , , by Alia Farhan, 2:38 PM





HALA MADRID!
kesian ManU....
ManU x smpt beli reff la pulak.....

posted from Bloggeroid

normally every weekend night..esp friday or saturday...i will spoil my skin esp my face so much....hari2 yang esoknya kerja harap maklum malas nak cara ke muka la bla2....just clean..tone n moisturize ja...so kalau weekend sempat la...cleanse la exfoliate/scrub la...masking la...bla bla bla....
for masker i got few of my fav selection...bird nest..choco..macaron&tea...n not to forget my fav PMC(Pure Marine Collagen)...
tapi malam ni decide nak pkai yg bird nest ni...lama da tak pkai ni...so before perform my Ishak prayer...sempat letak jap masker ni dalam freezer..bgi ada cooling effect sket....hoiiii...baru sejuk da nyaman ja rasa....tak caya sila la try...


 ni lah dia masker bird nest yg ai pkai mlm u ols...best woo!!

ok lah...step by step to pamper our skin...

1) cleanse by using proper cleanser according to ur skin type...

2)exfoliate/scrub to remove dead cells which can lead to dull skin tone....do it twice per week should be okay then..

3) put ur mask on....in my case i usually sleep with my mask...

4) wake up in the morning..rinse my face...n rasa muka fresh sangat!oh bahagianya.....



suddenly fall in love with shabby chic deco....old furniture but with soft touch can definitely turn my eyes ON!














some ideas on how to deco in shabby chic style!
super nice rite?!


bahagia...

in , , by Alia Farhan, 8:05 AM
bahagia nya bila weekend menjenguk..sebab apa?sebab buleh bergolek2 di atas katil smbil membuat kuak rentang berirama...heee...masak..makan...tidoq....tgk tv..watch dvd esp Gossip Girl!uishhh...heaven kan.....
masa untuk berehat secukup rsa..nnt Baby A da kuaq mama takleh nk free2 sangat dah...ye dak?
ok lah..
gtg
oyasumi nasai...

wishlist katanya....

in , by Alia Farhan, 7:51 AM
lmbatnya baru nak wat 2013 wishlist kn...xbyk pun....sikit2 jer...tolak ngn brg2 baby yg da beli so wislist tinggai skit ja....


1.deep freezer for my EBM(express breast milk)
2. Samsung Note II
3. Katy Perry perfume....PURR
4. Burberry Tote (i want dis!!)
5. more n more white furniture
6. Burberry Brit Sheer...(love all their perfumes!but love dis n Burberry Beat)

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS