Cakap psai barang baby...mcm byk ja lagi menda yang aku tak prepare...mcm2 la...baju bru beli sket2...tu pun jenuh menuntut dgn kwan2 saina yg da jdi hot mommies smua...dr semua aspek la...tnya psai brpa psg baju new born nk kena ada at least..brpa byk mittn n booties nk kena ada...rompers la mcm2 lagi...and lani plak aku tgh kompius nk beli playpen ka baby cot..i mean playpen tu pun sjenis baby cot jgk...beza dia bleh covert tu playpen la kan...leh la aku letak baby aku...aku wat reja ngan snang hati...tapi buleh ka?kalau dulu aku tnya perlu ke tak baby cot...now i made up my mind...mmg aku kena ada baby cot...but now kinda kompius plak...nk beli playpen pnya ka baby cot....sesetengah org kata mbazir beli cot ni...tpi kalau pesyen aku ngn laki aku ni yg tdoq buas..tmbah plak laki aku ni bangsa belanda dapat tanah...lagi la...ko nk letak sekali baby kat tengah...tak dpt derrr...tak dpt...mmg la org kata naluri...menda kalau nk jdi..ilang naluri keibuan ka kebapaan kan...org moden kata prevention is better than cure...so dis is what i'm doing...mau tak mau..trpaksa la...dpt jenis baby mcm abg pupu dia zakwan lagi jenuh...satu tilam queen size..beta yg pnya...tak ker naya...udah la bilik aku ni pun besaq kelemboi ja haaa....
Persoalannya....baby cot kayu ka..baby cot playpen?
Baby cot kayu kena warna puteh...makaih mmg sedondon satu set la ngn furniture blik ni...english style abeh...kalau playpen...kena cri hat kiut2 la kn...tpi semua aku tgk mcm boring...tpi harga mcm lari byk ja betweeen dis two...lari kt rm200+...plus playpen ni portable...agk nk poyo leh bwak blik ni blik jitra...pastu bagi mak tok bising...oiii semak oiii semak....ngeh2so which one is worth?in terms of economic...safety...n handling?i've been doin lots of reading...ada yg bgi cadangan beli dua2...nahhh puaihhh...jenuhhhh...


Sweet n cosy ja kan?!adorable....


Nah dpt satu set mcm ni...mama ngn abah baby tdoq dlm toilet ja lah...


Kalau playpen or portable baby cot mcm ni...den mmg tak kesah..kaler ksukaab den ni...ijau jang..ijau...memang keno ngn selero dennn...tpi hr tu ada jmpa playpen yg kaler dia ceria mcm ni...suka sgt!xdak la nmpk boring kn?

So guys...which one?

posted from Bloggeroid

sharing is caring...

in , , , by Alia Farhan, 9:11 AM
for those mamas n mommies wanna be like me who like to save a lot....u can visit dis page....this hot mommy has lot to offer you guys....
btw, sharing is caring rite?

 rompers as cheap as RM25 per pack...
super cheap rite?


 cute leggings



adorable hat...

kindly visit her page...by clicking here

Away....

in , , by Alia Farhan, 8:54 AM
Vacation mode is on!

















posted from Bloggeroid

My simple make up look!

in , , , by Alia Farhan, 12:02 AM
Taraa....
Actually i'm not dat expert when it comes to make up especially the eyeshadow part...stil learning from youtube...esp from pixiwoo.com n michellephan....fames kan?sapa tak kenai...huhuhu


Flawless?yeah..try using naturactor...then u know how flawless ur skin can be...

What say u bout my eyes?ermmm...my first attempy to play two different colors like this...but stil love d outcome!

Wanna know what i used?

Naturactor...code 151...sapa nk beli?can order from me too!yayyy

Body shop bronzer

Mac n benefit lipgloss

Miss rose eyeshadows pallet

MAC, Benefit~coralista n high beam as highlighter....

I love d high beam from benefit bcoz it can shade my nose n point it out...n the body shop bronzer is d best because since i'm using nturactor..my skin wil be a bit pale..so to cover it...this bronzer works well to glow my skin....
Ok lah....
Hope u guys enjoy dis post!

posted from Bloggeroid

SAVE GAZA...FREE PALESTINE

by Alia Farhan, 11:55 PM

Rezeki

in , , by Alia Farhan, 6:32 AM
Ckp psai rezeki ni mst ramai tgh emo kan malaysia kalah ngn thai...xpa la...mmg la ref bias...biasa lah...menang kalah adat permainan lgi pun mmg bukan rezeki malaysia jmpa singapore final ni...relax derr...Allah da tulis semua tu...hahah...sedang menenangkan diri sdri jugak mlm ni...
Wut eva is..bila ckap psai rezeki ni kan...rezeki Allah tu sangat lah luas...contohnya mcm aku ni..i used to be so jeles sangat dengan angah..kakak aku...ya lah...keja best...umah da msuk 3biji umoq tak smpai pun 35 da ada aset banyak...tapi aku?hohoho...income dia plak 4x greater than me monthly....seyes la xkkan xjeles....gila high achievement...nk melancong mana...boleh ja p mcm tu...dis year da p europe siap belanja mama lagi...last year p japan time2 earthquake tu smpai org ingat dia p wat kerja amal kt japan...under mercy...kahkah...next year p umrah lagi skali ngn mama n adik...siap sponser adik lagi..ok serius aku jeles ok...pastu siap lupa lagi aku nk deliver april thun dpan.siap da bli tiket p japan lagi...haih...xpa janji kalau dia p melancong jauh2 dia mesti beli prfume n of kos la dia akan beli kt aku skali...so suwit kan kakak aku...
Tapi ya lah...dia nk achieve one thing pun mmg shwe deserved it...dia dari dulu lagi rajen...rajen stadi..xmcm aku...rajen jugak...rajen td0q tym prep!kan rajen namanya tu...then come again...mmg dia deserve pun income byk mcm tu...sebab dia mmg rajen...rajen locum cri duet lebeh nk bwak p melancong..n beli aset..ya lah wei...bukan senang jdi doctor tu wei...keja kalau on call 2 hri hg duk kt hospital...xbalik tdoq kat umah...pastu tdoq ke mana...makan ke mana...cuba aku kena mcm tu...uihhh stress wei stress...tara lani reja mcm ni pun sharp pkui 5 aku blah lagi2 preknen ni wei...takdak isu jangan harap aku nak stay!gila kejams...
Tapi angah tak...dia mana kenai erti penat..ni pun tgh smabung wat MRCOG dia...gila rajen locum ngn stadi lagi wei...dah la course dia kt kl..so mostly every weekn she has to go to kl to attend the course or class or wuteva...aku?nk wat master pun pikiaq byk kali...xmau lagi byk dari mau....acaner tu?kalau aku nk amek master..nk amek dlm MBA leh?xmau amek chemical engineering dah...aku kan nk jdi manager!angan2 tinggi tu...tapi bpak pemalas...tgk la...tpi mmg tingin pun nk sambung dlm MBA...hopefully Allah bgi lah aku petunjuk n sedikit kerajinan angah tu kat aku
Hahaha....so pendek kata..xusah la duk berdengki kat orang...cuba tngok balik apa yg kita wat...apa yg org tu wat smpai rezeki dia mungkin lebeh dri kita...tapi ingat rezeki Allah tu luas...ok?
Nanite...

Nk kacau laki sat....
Tetttt

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS